Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

WIFI

29. 9. 2008 8:42
Souhlas

Souhlas a karma.

Jsem taky pro zpřísnění a zavedení postihů i pro uživatele drog. Jak máme tolerovat feťáky, když 1.) prachy na drogy si nevydělají,ale nakradou , 2) když se nakazzí, léčbu jim platí systém, do kterého asi moc nepřispěli.

Ať si udělají uzavřenou komunitu, izolovanou od okolí (aby nekradli, neroznášeli nemoci) a tam si fetujou tak dlouho, než si najdou tu svojí poslední dávku. Pak mi vadit nebudou, nebudu na ně doplácet a oni nebudou roznášet nemoci mezi normální lidi

0 0
možnosti
AV

AdamVas

28. 9. 2008 21:30
Zdravím Honzo

Pěkný článek jako vždyR^ Humanistům níže pode mnou asi nemá cenu nic vysvětlovat, pro ně feťák navždy zůstane člověkem, který vlastně za nic nemůže a v podstatě o drogách nic nevěděl nebo si jí snad vzal nevědomky:-/ Největší perlou jsou ovšem ti, kteří postaví třeba heroin do roviny s alkoholem či cigaretami. Asi si budu muset dávat bacha na ulici, člověk nikdy neví, kdy ho přepadne kuřák aby měl na krabičku;-D

0 0
možnosti
NB

j@ck

29. 9. 2008 0:07
Re: Zdravím Honzo

Ano, hlasim se k humanismu a myslim ze humanismus je vubec to nejlepsi ze zapadni kultury. Patri k nemu jmena jako Albert Einstein, Albert Schweitzer, Goethe, Kant a spousty dalsich. Nerikam ze fetak za nic nemuze, ale roli hraje i genetika a prostredi. Jakou muzes dat zaruku, ze kdyby ses narodil v muslimske zemi, tak by z tebe nebyl verici muslim? A jakou muzes dat zaruku, ze kdyby te vlastni otec 5 let zneuzival, ze bys neskoncil jako prostitutka na ulici? Z meho pohledu jsi strucne a diplomaticky receno hloupy, protoze vubec nepremyslis do hloubky. Hlavne mi nezapomen vynadat do pseudohumanistu, jak to tobe podobni "inteligenti" umi :-)

0 0
možnosti
O

Oulehla

28. 9. 2008 21:18
Tento spor začíná být blbý vždy hned na začátku.

Co to je za problém, jestli to nazveme nemocí či ne? Lidé berou drogy od nepaměti. Co lidé, ale i zvířata si navyknou droze, když je jim podávána. Droga je patrně nejnezdravější způsob, jak se zbavit, tísně, napětí, problémů. Někdo k ní má dispozice větší někdo menší. Můžeme udělat mnoho malých kroků, které situaci zlepší, ale vyřešit to neumíme. USA slaví každou chvíli úspěchy v boji narkomafií. Ale drog na trhu kupodivu neubývá. Odvykání těžce závilsých na alkoholu a lécích je mnohdy náročnější než odvykání heroinu, tak to budeme taky řešit? Kdo nutil tu starou paní, aby brala 5 oxazepamů za den?  Keith Richards je jeden z mnoha lidí, kteří berou tvrdé drogy 40 let. Ale hlavně - tato civilizace je založena na principech, podle nichž není možné nechat někoho umírat či trpět bez pomoci. Ať už si to zavinil sám či ne. Chcete narkomany vybíjet nebo nechat umírat na Hlaváku?

0 0
možnosti
KU

Karelur

28. 9. 2008 23:40
Re: Tento spor začíná být blbý vždy hned na začátku.

V USA jsou drogy dostupné pouze v některých černošských čvrtích. Ne na každé zastávce metra tak jako u nás. Je to samozřejmě díky represivní politice, jjinak by tam bylo závislýxh 10x tolik. Když jsme nebyli v Schnghenu , bylo tady mnohem míň drog než teď, nebyly epidemie žloutenky, atd, atd. Bojovat proti drogám má smyl ! !!

0 0
možnosti
FP

forhend

28. 9. 2008 21:00
Tedy...

já žasnu nad některými příspěvky tady...8-o Buď dotyční mají už vymytý mozek anebo, a to asi spíš, jsou ovlivněni masáží médií dnešní doby, která jim chtějí namluvit, že feťáci, zloději, 10x se rozvést, lobbisti a další zločinecké manýry, to vše je úplně normální!Probůh, vemte normální selský rozum do rukou a zamyslete se nad sebou, nad tím co to za nesmysly plácáte...8-o

0 0
možnosti
HP

Hery Potrovka

29. 9. 2008 9:16
Re: Tedy...

Ještě jste zapomněl na homosexualitu. Kdo není homouš, jako by nebyl.

Jinak máte ode mne karmu R^

0 0
možnosti
OU

28. 9. 2008 19:26
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
V

vagabund1

28. 9. 2008 18:45
Fuj.

Fuj pane Boettinger. Snad by jste proboha po těch ubohých narkomanech nechtěl aby přestali fetovat a začali pracovat? Jak Vás mohla taková pošetilost napadnout? Správně Vám říká paní Pallotto že ti lidé třeba zažili životní otřes. Například jejich rodiče byli příliš bohatí, nebo příliš chudí, nebo což je nejhorší byli průměrní. A co když jim pošel jejich oblíbený křeček, jak Vy by jste zvládl tak traumatizující situaci? Také „marvinka“ správně podotýká že by jste si měl přečíst učebnici psychologie.Tam se dovíte že nikdo za nic nemůže. Člověk má vrozené dispozice a jeho vývoj je ovlivněn okolím. Takže se příště nenavážejte do narkomanů , vrahů, zlodějů, lidí práci se vyhýbajících ani do úchylů co zneužívají nezletilé. Oni za to nemohou. Taky z „pidly“ byste si měl vzít příklad. Empatie Vám schází. Ovšem ne empatie s vdovou jejíhož manžela zavraždil feťák , ona  si s těmi svými dětmi nějak poradí ale empatický musíte být k tomu feťákovi.

0 0
možnosti
HP

Hery Potrovka

29. 9. 2008 9:18
Re: Fuj.

No a když už té vdově ubyl jeden člen rodiny, klidně si může ještě toho feťáka vydržovat, co by dělala s penězi. Chudák feťák, nemá na dávku!

Souhlasím s vámi.

0 0
možnosti
S

Sampis

28. 9. 2008 16:55
No jak se říká

pane jo. Pane Boeti, u jednoho článků o homosexuálech jste nám názorně předvedl vaši neschopnost chápat text. Proč se tedy proboha pouštíte do závážných témat, k nimž nemáte základní informace a vědomosti?

Váš prototyp feťáka je oblíbenou postavičkou, jíž strašíme děti. Skutečnost je ale často jiná. Narkomanie je závislost na narkotikách. Spousta narkomanů pracuje a vydělává nemalé peníze a tudíž i odvádí nemalé daně. Naprostým ekvivalentem je alkoholismus. Kolik znáte pravidelných uživatelů alkoholu? A kolik z nich je na okraji společnosti?

Máte pravdu v tom, že výroba a distribuce drog je trestný čin. Navrhujete zdvojnásobit sazby. Proč je rovnou neztrojnásobit? Problém není ve výši trestu, ale v schopnosti vymáhání zákona. A ta je v tomto případě žalostně nízká.

Problém není braní drog, ale nemoc zvaná závislost. Ta může vzniknout na spoustě věcech. Třeba na práci. I v tomto případě se jedná o nemoc. To že na drogách, včetně alkoholu vzniká snadno je věc jiná.

Článek je hloupý.

0 0
možnosti
S

Sampis

28. 9. 2008 16:55
Re: No jak se říká

Omlouvám se za chybu ve jméně.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

28. 9. 2008 15:08
Nesouhlasím s neuvěřitelně hloupou paušalizací

Autor zcela opomíjí (dokonce popírá!) fakt, že závislost na drogách je nejen nemoc, ale je to velmi těžká nemoc.

Samozřejmě se můžeme bavit o tom do jaké míry si ten který závislý na narkotikách svou závislost způsobil sám, svobodně a dobrovolně. V každém případě je to zcela individuální!!! Můžeme se bavit u toho kterého narkomana do jaké míry jsou vinni rodiče či bezprostřední okolní společonst atd,,,  Ale takhle šmahem hodit přes palubu tak nepřeberné množství naprosto rozdílných lidí se svými individuálními osudy je neuvěřitelně nepravdivé a z hlediska autora kruté hodící se do středověku a taky hloupé.

Ono už jednoznačné označení všech těchto nešťastníků jako "feťák" o autorovi mnohé vypovídá.

Tím se nezastávám nikoho, kdo páchá trestnou činnost bez ohledu na to, jestli ji páchá k tomu, aby si zajistil svou drogu nebo třeba proto, aby si opatřil vilu s bazénem a se zahradou. A myslím, že ani náš právní řád nerozlišuje mezi zlodějem bankovním úředníkem a zlodějem narkomanem.

0 0
možnosti
LU

pidla

28. 9. 2008 13:18
Karma jako hrom

R^R^R^

0 0
možnosti
HP

Hery Potrovka

28. 9. 2008 13:13
Dávám vám asi milión karem.

Vážené j@ck,marvinka,Forrrest a další blbečky v diskusi žádám, aby sponzorovali každý svého feťáka. Mohou mu dávat každý den na jeho dávku (aspoň se nebudu muset bát o své rádio v autě a rozbité okno), dále je prosím, aby si svého feťáka nechali oočkovat za svoje vlastní peníze proti žloutence a pak plkali pseudohumanisticky.

Každý může spadnout do sra....ek, ale každému feťákovi bych dala jednu šanci se vyléčit. Nechceš??  Táhni na pustý ostrov a tam se starej a třeba si zhebni hlady.

0 0
možnosti
NB

j@ck

28. 9. 2008 13:33
Re: Dávám vám asi milión karem.

Slecinko, myslim ze uz podle tveho nicku je videt tvuj vek a tim i zivotni zkusenosti. :-) Ono na slozite problemy neexistuji jednoducha reseni, i kdyz jednodusi lide tomu porad jeste veri. A to vycitane ockovani proti zloutence muze slouzit i treba jako ochrana zbytku spolecnosti pred epidemii. Stejne tak se na nase naklady ockuji vsichni proti cernemu kasli, zaskrtu, drive nestovicim, TBC. Ja osobne bych proti zloutence A i B ockoval celou populaci, protoze si myslim, ze ockovaci programy jsou to nejlepsi, co vubec medicina za celou dobu vytvorila.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.