Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

radim36

2. 6. 2008 8:34
rekvalifikační kursy

S těmi rekvalifikačními kursy to není, nebo aspoň přes několika lety nebylo tak jednoduché. Tehdy se na přijmutí potřeboval minimálně příslib nějaké firmy, že toho člověka po absolvování kursu zaměstná. Pak někdy nějaké vstupní testy atd. Zásadně ale jsem nezažil, že by pracovníci UP někomu nějaký kurs strkali pod nos kromě různých psycho kursů typu Na zvýšení sebevědomí kompletně hrazených z EU, všechno si musel člověl zjistit a vyběhat sám. Zajímavé bylo, když jsem se na pracáku zajímal o podnikatelský kurs. Konverzace tam proběhla asi takto: Já:Dobrý den, má  zájem o tento kurs. UP: Zpracujete projekt podnikatelského záměru a na jeho základě vás přijmeme do kursu. Já: Můžete mi dát nějaké podmínky, jak ten projekt má být zpracovaný? UP. To se dovíte v podnikatelském kursu. Já: Dobře, tak já se do toho kursu hlásím. UP: Abyste se do kursu mohl přihlásit, musíte mít  zpracovaný podnikatelský projekt.  Dále jsem už vzdal, neměl jsem sílu se s tou  babiznou na židli v kanceláři hádat.

0 0
možnosti
VV

Veronika T.

1. 6. 2008 19:06
Údiv

Tenhle článek zaujal redakci ? Z toho jsem dost zaskočená.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

1. 6. 2008 19:14
Re: Údiv

a proč by nemohl? Není dostatečně "korektní"?

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

1. 6. 2008 18:59
haha :)

je to opravdu komicke ze kazdy umi byt tim generalem hlavne teda autor clanku, tak ja polozim primou otazku... kdyby si se nedejboze ty narodil jako kikan v rodine ktera se neni schopna zaclenit do nasy spollecnosti porad bysto videl stejne? jiste ze ne. ono se to keca. ja to chapu :-)

nejhumornejsi na nasem celem svete je fakt, ze nikdo se neumi vcitit do zivota druhych a pak sme mozna odsouzeni si ty nezazity pocity sami podstoupit abysme je pochopili.

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

1. 6. 2008 18:59
Re: haha :)

* nasi

0 0
možnosti
CC

Corrado Cattani

1. 6. 2008 18:13
Důležité

je nevěřit módní propagandě, že se nemáte příliš dobře proto, že od vás stát vybere spoustu peněz a pak je ´všechny´ rozdá na sociálních dávkách a nemakačenkům. Znám spoustu lidí, co se dobře flákají v práci, a stojí vás možná ještě víc. Pracovití borci jako Salzmann či Krejčíř vás možná stáli tolik, co několik tisíc nemakačenků. Takže sociálními dávkami neplýtvat, ale alfa a omega to není, to vás jen zoufalá pravice mobilizuje.

0 0
možnosti
PJ

patockajan

1. 6. 2008 19:16
Re: Důležité

No, ono by se stačilo podívat na strukturu veřejných rozpočtů a bylo by jasné, že na "nemakačenka" jdou jen holé kosti z hostiny těch, kteří  mnohem , mnohem vyšší částky rozhazují plnými hrstmi na předražené veřejné zakázky a další kšefty pro spřátelené firmy. Celé výdaje na pár set tisíc současných nezaměstnaných a jejich rodiny jsou jen dvojnásobek toho, co stojí platy cca 3000 ústavních činitelů... A to nemluvím o celém provozu ústavních institucí, který vyjde na mnohem vyšší částky.

0 0
možnosti
MP

vogele

1. 6. 2008 17:22
karma

0 0
možnosti
K

karhukoira

1. 6. 2008 17:16
A té paní jste nabídl kolik?

Z Vašeho pohledu je vše jednoduché, lidi holt nechtěj makat. Té paní, co se u Vás hlásila do prašné a zřejmě nechutné dílny jste nabídl kolik? Pět tisíc čistého?

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

1. 6. 2008 17:21
Re: A té paní jste nabídl kolik?

pokud dotycna pani neni schopna sehnat lepsi praci za lepsi financni ohodnoceni, proc by nemohla delat v te dilne za 5.000 ? nehlede na to, ze minimalni mzda je ponekud vyssi, ze ano ... ale chapu, holt stale existuji lide, kteri se z nejakeho duvodu domnivaji, ze nekdo jiny je POVINNEN zamestnat je za minimalne 20.000, prestoze jejich kvalifikace a schopnosti tomu rekneme "ne zcela odpovidaji", a dokud jim tech 20.000 nekdo neda, tak budou porad opakovat nesmysly o tom, ze prace neni ...

0 0
možnosti
VK

egypttwo

1. 6. 2008 16:00
souhlas

naprosto souhlasím s vámi pane pisateli, vystihl jste to ve všech ohledech naprosto přesně,, jen bych pro legraci dodal, že ten případ s předložením potvrzení pro pracák se mi stal i u jednoho tzv. mladého fotbalisty, který dostával peníze za 2.ligu načerno a oficiálně byl nezaměstnaný. cikání a džamila by se opravdu měli zamyslet. vietnamci se přizpůsobili a nezaměstnaní nejsou. ikáni jen nadávají jak jsme my gadžové strtašní a přitom cikáni akorát kradou a dělaj bordel. bravo vašemu příspěvku

0 0
možnosti
RR

rezjir

1. 6. 2008 15:21
A proč to nezkusite sám?

Takhle křičet:

„Hej, vy jedny sociálně slabé prasata, žijete tu jak hovada ve sračkách, odpadky házíte na dvůr nebo před dům na ulici. Vymlátili jste si okna. Své děti neposíláte do školy. Děláte bordel, že vaši sousedi nemůžou v noci spát. Kradete hliník, měď a železo, kde se dá. Tak se na to už konečně vyserte a začněte se chovat jako lidi."

Zkuste jít třeba pracovat do Charity mezi ty sociálně slabé a pak referujte o svých zážitcích, které máte toliko od stolu.

Jinak díky za tu propagaci komunismu, je vidět, že by sociálně efektivnější než náš typ kapitalismu.

Ale ono to tak jednoduché nebylo, tam šlo o to, že na základě paragrafu o příživnictví vás zabásli, pokud jste neprokázal řádný zdroj obživy.  

0 0
možnosti
LV

ShadowBoo

5. 6. 2008 12:00
Re: A proč to nezkusite sám?

Jajx, zas nějakej co sem tahá politické komunismo. Tady jde o sociálně slabé, pane, ne o propagaci komunismu. Já dávám karmu, protože hošan má pravdu a všichni to víme. Vždy existují situace, kdy člověk padne na dno, ale vždy z toho dna taky může vyplavat na hladinu, když chce. A za to příživnictví by měli zavírat i teď, ale aby si taky to uchycení do klecí odpracovali. A basta fidli.;-O;-O:-©

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

1. 6. 2008 15:01
Malý protest

Kazaška Džamila bude se svou ekipou sem tahat tisíce Vietnamců-- prý do učebních oborů, jako je pěstování konopí, výroba koňaků a cigaret, zatímco se po ulicích po 15-té hodině začnou prohánět houfy opálených výrostků, kteří umějí ukrást i nos mezi očima, aby pak získané tisíce prolily svými hrdly a zbytek naházeli do hracích automatů.. Normální vláda by zajistila internátní učební provozy s ozbrojeným dozorem, aby tu svoloč naučila, třeba jak na sebe klást cihly. Ale vláda Džamilů a Stroupežnických sem dotáhne další asijské vyčúrané hordy, takže se stáda parazitů rázem početně zdvojnásobí. A Paroubek jim přišoupne 25 tisíc za nemluvně. To kdyby viděl praotec Čech, nebo Karel IV.--- tak se poblije.

0 0
možnosti
NG

hnedka_zdrapana

1. 6. 2008 14:10
davky

"Kdo to tedy jsou? Třeba svobodné matky. Zdravotně postižení. Lidé těsně před důchodem, těžko zaměstnatelní. Na ty by se sociální politika měla zaměřit. "

Svobodne matky se predevsim nemely stavat svobodnymi matkami, pokud na to nemaji. Lide tesne pred dichodem na to meli myslet driv. A tezko zamestnatelni? Deregulujte pracovni trh a mate po problemu. A zbyvaji nam ti postizeni, tam bych to i chapal, i kdyz samozrejme by bylo idealni je platit z nejakych charit a jinych soukromych organizaci. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.