Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Profesor_Nula

29. 9. 2009 14:18
Pro Venu 65

Tak ja jsem jeden z tech co si skutecne neco o duvodech pro progresi precetl a prsote mi nezbyvalo, nez si rict: Noo, neco na tom je. Zkuste si taky neco precist a treba dojdete k podobnemu poznani taky. Nad temi duvody prsote normalni clovek nemuze machnout rujou a rict: totalni nesmysl a vyvratit je pomoci procentualniho poctu, jak se tady snazi nekteri demagogové. ;-)

0 0
možnosti

vena65

29. 9. 2009 17:49
Re: Pro Venu 65

No, zatím jsem četl vždy jen něco o sociální spravedlnosti. Jistěže něco na tom je. Vždy jde o to najít určitou míru. Můžeme se dohadovat co ještě je spravedlivé a co není, každý bude mít ale představu o spravedlnosti trochu jinou. Mohu vás pravidelně okrádat o pár korun a vy si vždy řeknete, že pro těch pár korun se přece nebudete rozčilovat. Vše ale jen do určité míry. S daněma je to stejné. Můžeme boháčům nasolit pořádné daně a je to od určité hranice přestane bavit a půjdou jinam. A se spravedlností to nebude mít nic společného. Myslím že oba si uvědomujeme, že žádný systém nemůže být zcela spravedlivý. Pro mně je ale rovná daň(a je jasné, že rovná nebude nikdy) přece jen spravedlivější než daňová progrese. Ptal jsem se na vaše argumenty pro daňovou progresi, ten jste však neuvedl ani jeden, vyjma toho, že to tak je i v USA.

0 0
možnosti

zdendalbc

28. 9. 2009 18:20
Mimochodem,

kde se vzal výraz: "zlodějna," který v poslední době zamořil diskuse, místo správného zlodějina, to je nějaké nářečí nebo se to jenom stalo "in" u zdejších pravičáků bez příčiny?

0 0
možnosti

zdendalbc

28. 9. 2009 18:14
Neuvěřitelné,

že tak marginální problém, jak progresivní zdanění, je stále tak často předmětem hloupých a stále stejná klišé opakujících blogů a příspěvků...

0 0
možnosti

Profesor_Nula

28. 9. 2009 18:24
Re: Neuvěřitelné,

Za to může ODS. Dokad s tím jak s tahákem nepřišla do voleb, tak byl klid. Pak se ale spousta blbečků, pro který je procentuální počet největší matematický výkon v životě nechala těmito plky o spravedlnosti, o trestání úspěšných atd. zcela zmanipulovat a vymýt si mozek. Prostě oni zjistili, že to pro ně bude znamenat pár stovek měsíčně navíc a proto to vzali jako svoje téma. Cokoliv jiné levičáctví a komunismus, závist a neschopnost. :-P

0 0
možnosti

Amamri

28. 9. 2009 15:07
Máte

100% pravdu. Jen to většina lidí pořád nechápe. Schopní jsou v tomto státě trestáni, to nemá logiku. Systém je nastaven zcela demotivačně.

0 0
možnosti

Profesor_Nula

28. 9. 2009 15:53
Re: Máte

Co to blábolíte? Dyť máte 15 procentní rovnou daň ze superhrubé mzdy.

0 0
možnosti

Pepan A2

28. 9. 2009 9:01
Naprostý souhlas.

Jenom pro porovnání: Díky rovné dani se vybralo do státní pokladny mnohem více peněz než v předcházejících letech se systémem daně progresivní. Bohatým se totiž vyplatí "nakoupit pohledávky" za nižší cenu než je progresivní daň. A nebo "ulít" peníze do zahraničí. Jenomže tohle levice nezveřejní a je ochotna brnkat na nejnižší pudy jako je závist. Možná by spíše měli najít způsob, jak zapojit do práce parazity, kteří dlouhodobě nepracují, případně jak omezit podvody nebo korupci ve státní správě. Ale to by asi musela mířit i do vlastních řad, což je zejména před volbami hodně "nerozumné"

0 0
možnosti

Profesor_Nula

27. 9. 2009 21:16
asocialni grupy apod.

Pokud někdo píše o levicové politice, tak to rozhodně neznamená komunismus ani marxismus leninismus. Jen naprostý blb a nevzdělanec může reagovat způsobem typu uživatele "jeste asocialnejsi grupa". To je proste cira demagogie. Kdybych byl stejny pako, tak bych mohl pri zmince pravice hned zacit psat u ultrapravici a NSDAP, nacionalismu, nacismu apod.

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

28. 9. 2009 13:47
Re: asocialni grupy apod.

az na jeden drobny detail, ze cela slavna nsdap byla SOCIALNI stranou, tedy levici jak vysitou, nikoliv nejakou pravici, natoz pak jeste ultrapravici. pravicovy stat existoval kdysi davno v usa, jeste davno predtim, nez tam zacali prosazovat uchylarny typu "yes, we can" a podobne.

0 0
možnosti

Profesor_Nula

27. 9. 2009 20:55
Tento článek je jen dalším z řady

nedomyšlených... To autorovo představení své osoby je docela výstižné. Je zajímavé kolika čecháčkům připadá daňová progrese největším zlem a jak jejich výklad spravedlnosti zredukují na výplatní pásku.

0 0
možnosti

mlsoun

27. 9. 2009 22:12
Re: Tento článek je jen dalším z řady

Co takhle nějaký věcný argument ? Nebyl by ?

0 0
možnosti

hisaak

26. 9. 2009 21:16
Je to jeste horsi

Ten s nizsim prijmem a nizsim odvodem statu si vezme sve penize zpet na ruznych pridavcich a prispevcich.

0 0
možnosti

Já, Claudius

24. 9. 2009 16:44
Daň tak, jak je pojata

není ničím než krádeží. Stát se nezasloužil vůbec ničím, že jsem si postavil dům, naopak, házel mi klacky pod nohy. Teď vybírá domovní daň.

0 0
možnosti

Marat2009

26. 9. 2009 18:42
Re: Daň tak, jak je pojata

Z čeho se tak například platí policie? Nebo si koupite flintu a budete si hlídat dům sám? Do práce poletíte helikoptérou, protože ten hnusný stát cesty financuje z daní... a atd.

0 0
možnosti

freeteepek

23. 9. 2009 23:27
dlouhodobý efekt

Obecně se dá říct, že stát by neměl dělat taková opatření, která budou mít krátkodobý efekt pro státní kasu a celou řadu negativních vedlejších účinku, jako je např. zdražování pohonných hmot. Naopak by se měl zajímat o ta opatření, která mají dlouhodobý kladný efekt na příjmy a když si půjčovat a zadlužovat se tak především kvůli investicím do vzdělání, které podpoří budoucí ekonomický růst.!!R^

0 0
možnosti

Jay6

24. 9. 2009 6:49
Re: dlouhodobý efekt

Je tu jeden zásadní problém. Aspoň podle diskusí na tomto serveru to vypadá, že vzdělání samo o sobě nic neznamená. Zatímco v celé západní Evropě je mezi vysokoškoláky většina levicového zaměření. U nás jde o radikály s výrazně pravicovými názory. Netuším čím to je. Asi to má nějakou spojitost se strukturou pedagogického sboru. Pro Skandinávce nebo i Němce není slovo sociální sprostým slovem. Ani pro obyvatele včetně těch nejvzdělanějších ani pro politiky a dokonce ani pro pravicové politiky. Tím pádem není problém investovat do vzdělání. Pro politickou reprezentaci všech zaměření je to investice do budoucích voličů. Kdo ale bude investovat do party radikálů, kteří mají problém pochopit základní demokratické principy. Co se proboha v té škole učí? Vzdělání není jak vidno samospasitelné a vrhnout na trh práce partu asociálních egoistů podivného vzdělání nám žádný ekonomický růst nepřinese. Spíše ohrožení celého politického systému. Odklon od demokracie a zrod"osvíceného"diktátora!  

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.