Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lajika

11. 9. 2009 8:11
ještě poznámka

přečetla jsem CELOU diskusi, ne jen posledních pár příspěvků. Udělejte to taky a budete možná taky nemile překvapeni. Spokojení rodiče, kteří mají děti, protože je mít chtějí a přijímají spolu s dětmi i fakt, že za ně musejí, alespoň po nejakou dobu přijmout veškerou zodpovědnost včetně té finanční, tak takoví tu mnoho nepřispívají a pokud, pak s jednoznačným odsouzením této diskriminační daňové představy

0 0
možnosti

Ginny

12. 9. 2009 9:14
Re: ještě poznámka

Jsou to nesmysly. Samozřejmě že většina nás rodičů je spokojených a neměnili bychom. Ale na druhé straně to neznamená, že si musíme nechat dělat na hlavu. Diskriminační je systém, který funguje teď, určitě daleko víc než ty navrhované.

To, že i přesto jsme si děti pořídili, ukazuje, jak velká byla naše motivace. 

Jistě, návrhy politiků ODS a KDU ČSL nejsou dokonalé a určitě jsou ovlivněné předvolebním populismem, ale se současným stavem nejsem jako rodič spokojená.

0 0
možnosti

lajika

11. 9. 2009 8:08
nestačím se divit

zaujalo mě, kolik je tu reakcí typu "jsem rodič, mám méně a ti h..... bezdětní maj víc" Koukám jako blázen - ani jediný příspěvek o tom, že mít děti je krásné ale spousta řevu že "oni mají víc peněz, jistě práve kvůli tomu nemají děti, aby mohli bejt zazobaní nahrabat, hamouni." A co takoví, jako Aniana (té bylo pouze řečeno "už jsi mohla mít dávno dítě adoptované"), Kocour Bobule (jemuž bylo na konstatování, že jeho bezdětnost rozhodně není ekonomicky podložená odpovězeno pouze zcela nesmyslné "Za domýšlivost a nesnášenlivost se holt občas také platí."!?!) nebo Bulmens (tu aspoň, narozdíl od předchozích dvou, ostatní diskutéři za její handicap nesprdli.) Z téhle diskuse jsem si neodnesla poučení o názorech diskutujících na daně. Odnesla jsem si poučení o závisti, nesnášenlivost a ochotě diskriminovat kdykoliv za cokoliv, třeba i za nedobrovolnou trpkou bezdětnost.

0 0
možnosti

sekosh

9. 9. 2009 14:27
Poslední kapka

Jestli pan Nečas diskuzi chtěl nebo nechtěl, je mi úplně jednou. Tímto se pro mne ODS stala naprosto nevolitelnou.

0 0
možnosti

kočka

10. 9. 2009 10:18
Re: Poslední kapka

Ano,do této doby jsem o tom koho volit měla jasno,nyní zřejmě k volbám nepůjdu.

0 0
možnosti

Dolorez

9. 9. 2009 14:24
Jde o vingl pohledu

Soudruh Nečas mohl říct totéž jinak. Třeba že pracující rodiče zasluhují větších daňových úlev, než dosud. Nemusel by tolik znepokojit autora blogu. Děti jsou budocnost národa. To není klišé, to je prostá pravda. Pokud autor blogu k národu nemíní patřit, může přece svobodně odejít do jiné země?:-P

0 0
možnosti

sekosh

9. 9. 2009 14:34
Re: Jde o vingl pohledu

Věřte, že pokud by soudruh chtěl podpořit pracujícím rodičům, tak to řekne. Ale obávám se, že toto je pouze předvolební hra. Přece jen statisticky patří mladí vydělávající k menšině.

0 0
možnosti

Bulmens

9. 9. 2009 13:43
Je mi z pana Nečase špatně od žaludku!

Jenom když si vzpomenu na to martýrium při našich pokusech o zplození potomka. Zkusili jsme to 3x a nakonec to vzdali. Pokud pan Nečas považuje za vyšší životní úroveň to, že nemusím platit jídlo a oblečení atd. svým dětem, tak ano, žiju si opravdu dobře. Pokud se nemýlím, pan Nečas je šťastným rodičem dokonce vícera dětí. Jestlipak pokaždé, když paní Nečasovou vezl z porodnice, počítal, o kolik mu zase klesla životní úroveň?

Představuji si, jak pan Nečas vrhá nenávistné pohledy po bezdětném sousedu a říká si, jak si ten člověk nahrabal tím svým bezdětným životem.

Prostě, nedokážu si to odpustit, Nečas je BLBEC a všichni, kteří si myslí totéž a hodlají na podobné argumentaci stavět jakýkoli diskriminační krok vůči bezdětným, jsou logicky též BLBCI. Chudáci jejich děti! Kdyby věděly, že jejich rodiče si mohli bez nich žít líp, radši by se nenarodily.

0 0
možnosti

5alfa

9. 9. 2009 14:20
Re: Je mi z pana Nečase špatně od žaludku!

Je to zvláštní, ale je mnoho ekonomik, kde jsou bezdětní danění více, neboť dříve stav nemá děti (= nemůže je mít) se s konzumní společností bohužel mění na nechci děti a nebo tak jo, ale jen jedno...

A stav "nechci děti" je třeba malinko korigovat, protože většinově to vede k zániku dané společnosti. Nevidím tedy důvod, pokud výchova v rodině dalších spořádaných daňových poplatníků stojí několik miliónů, aby bezdětní si těch několik miliónů neodložili na svou penzi a nebo aby se jistým způsobem taky nepodíleli na materiálním zabezpečení těchto dětí. A úlevami na daních a pro děti navštěvující školy, je to metoda, jak nepodpořit asociály, co vychovávají děti jen jako konzumenty sociálních dávek...

A výchova dalšího řádného daňového poplatníka a jeho materiální zabezpečení, by mohla být nejen v zájmu rodičů a státu, ale taky těch bezdětných. A bez dětí to nepůjde, ledaže se sem nastěhuji Turci a Arabové.

0 0
možnosti

kočka

9. 9. 2009 11:20
Mluvíte mi z duše!

Článek naprosto pravdivý,to že na náš důchod budou platit potomci jiných,to každému strašně vadí,ale že já nebudu pobírat mateřskou,přídavky a nevím jaké ještě dávky a pouze platit sociální,to jako by nikdo neviděl.Děkuji za tento článek!

0 0
možnosti

5alfa

9. 9. 2009 9:18
Já nevím...

Pokud je autor jedináček, tak svými odvody na penzijní systém si "nic nenaspoří", ale prožerou to jeho dva rodiče. Ono to tak obecně bývá, že jedno dítě má dva rodiče, kteří jsou nakonec penzisté. Pokud autor nebere něco jako vysoce nadprůměrný plat poslance... :-) 

Pokud jsou sourozenci dva a mají průměrné platy, tak ani se sourozencem průměrně na důchodový systém neodvádějí 2x10 tisíc průměrné penze pro své rodiče.

Zkusme tvrdou matematiku. Vychování dvou dětí 0-18 přijde rodinu  na několik miliónů. Něchť jedinci podobnou částku buď odvedou do černé díry státní kasy navíc a nebo nechť si to našetří výhradně na svou penzi.

V současné době dokončeme průběžný systém a doplaťme penze svým rodičům a vyhlašme státní bankrot. Bezdětní ať v penzi žijí ze svých úspor a ti s dětmi nechť využijí výsledek své výchovy. Správně vedené děti se správně o rodiče postarají.

0 0
možnosti

5alfa

9. 9. 2009 9:21
Re: Já nevím...

Já bych osobně dal přednost jistému mixu současného systému a tomuhle tvrdě matematickému. Například, že vlastní děti mohou cca 30-50% svých důchodových odvodů posílat na penzi výhradně vlastním rodičům. Bezdětní tuhle třetinu až polovinu mohli během svého "poflakování ve třicítce a koukáním po babách" ušetřit.

To mi připadá spravedlivější. ;-)

0 0
možnosti

rezjir

9. 9. 2009 7:46
Máte sice pravdu

nicméně i pravda je někdy nanic. Háček tvkví v tom, že největší demografické přírůstky vykazovali v carském Rusku rolníci v občině, kde půda byla vždy přerozdělován dočasně podle počtu dětí. To sice vedlo k pernamentním hladomorům, ale nechtěného bylo dosaženo.

A pokud současný ekonomický systém naproti tomu vede ke stále menšímu počtu potomků, tak asi s ním není něco v pořádku, protože za nějakou dobu zkrátka dojde k vymření těch tvůrců a uživatelů tohoto ekonomického systému. Co s tím, navrhněte řešení.

0 0
možnosti

3lipy

9. 9. 2009 4:31
Bohatá diskuse

Nečas podal návrh a očekávál diskusi .Může být spokojený.

Jen se bude asi divit, že  ta "2%, která budou bezdětní odvádět, a která mohou  odvádět na důchody svých

vlastní rodičů, našel tolik odpůrců.

Pomáhat vlastním rodičům je ve vyspělých kulturách samozřejmostí. Tam kde je absence solidárnosti, tam se to stát holt snaží dát "befelem".

0 0
možnosti

Wokobere

8. 9. 2009 20:31
Pokud rodiče

pokud rodiče zplodili a dobře vychovali nějaké děti, tak se o ně tyto děti jistě k stáru dobře postarají a vynaloženou péči jim vrátí. Proto není potřeba toto přerozdělovat přes stát, stačí když budou mít všichni stejné odvody (protože rodiče investují do svých dětí = do zabezpečeného stáří) a stejné důchody (protože o ty, co zplodili a dobře vychovali děti, se budou ty děti starat).

0 0
možnosti

Ginny

8. 9. 2009 20:35
Re: Pokud rodiče

Fajn, tak tedy celý systém zrušme. Ať se tedy děti starají o své rodiče. A bude vymalováno.

Nemáte pravdu, když tvrdíte, že je spravedlivé, aby všichni platili stejně a děti pak pomáhaly svým rodičům. Protože ty děti pak ještě musí živit ostatní důchodce, kteří si děti nepořídíli.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.