Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jeste asocialnejsi grupa

8. 9. 2008 7:47
a k te minimalni mzde ...

existuje jeden racionalni a pouzitelny zpusob, jak zvyraznit rozdily mezi minimalni mzdou a nejruznejsimi podporami ... schvalne, jestlipak uhadnete jaky ? zvysovani minimalni mzdy to tedy rozhodne neni ;-)

0 0
možnosti

Chlupaty Knedlik

6. 9. 2008 21:50
Komercni urok na VS pujcku

kdyz vezmu ten rozdil v platu co jako vedec dostane v zapadni Evrope a v CR, tak budu vysmate platit i komercni urok na pujcku a budu na tome stale sakra lepe.

0 0
možnosti

Boetti

7. 9. 2008 8:32
Re: Komercni urok na VS pujcku

Součástí navrhovaných opatření, je také přidat peněz do problémových rezortů, to je napsané asi tak o tři odstavce výše ve článku. POkud platy nebudou přiblížené kna evropskou úroveň u odborníků evropské úrovně, asi se těžko někam posuneme.

0 0
možnosti

Majklova_proxy

6. 9. 2008 17:17
To je vtip...?

Vazne si myslite, ze ceske absolventy udrzit doma represi? V situaci, kdy se CR neumi o ucitele a lekare (nejen platem, ale i dal;sim vzdelavanim a vykonovou slozkou) postarat? V dobe, kdy jedine investice, ktere (minula) vlada privedla, jsou montovny nalakane danovymi prazdninami?

-

Date jim na vybranou bud splacet zvyhodnenou pujcku na vdelani z platu, rekneme, 20 - 25k, nebo splacet pujcku nezvyhodnenou (netusim jak to retrospektivne chcete provest a zda to vubec je legisativne mozne) z platu nejmin dvakrat takoveho?

-

K smichu!

0 0
možnosti

radim36

6. 9. 2008 22:11
Re: To je vtip...?

Nejsou to jen montovny. Honeywell a IBM  mají v Brně vývojová střediska a laboratoře.  Nějaké polovodičové součástky se pořád vyvíjejí v bývalé Tesle Rožnov.  DHL nebo kterási jiná logistická společnost má kdesi v Čechách  středisko, kde třídí zásilky pro celou Evropu....

0 0
možnosti

algeria

6. 9. 2008 12:33
Ja vam poradim, jak na ty cizince,

kteri jsou tak drzi, ze svoje vydelane penize pouzivaji jak oni chteji. Privazte jim k noze kouly ze zeleza. Vyplatu jim dejte v naturaliich. Z vyplaty jim strhavejte cinzi(telefon, elekt., apod). Dokud jsou v CR, zakazte jim cestovat za hranice. Zakazte jim posilat penize domu! Vlastne zadnou vyplatu ani nepotrebuji...

 

Nemocni cizinci? Pokud se sem dostane jeden nemocny Mongol, tak za trest postrilejte 10. dalsich Mongolu. Pak si to oni mezi sebou uz vyresi a daji si "pozor" na nemocne krajany!

Pokud se nepletu je stale mensi priliv cizincu do CR...

0 0
možnosti

valissen

6. 9. 2008 14:21
Re: Ja vam poradim, jak na ty cizince,

Příspěvek poněkud mimo mísu. Zcela zjevně jsi nepochopil, co chtěl básník říct.8-o

0 0
možnosti

radim36

6. 9. 2008 12:31
Zpřísnit ještě výplatu sociálních dávek

Zpřísnit ještě výplatu sociálních dávek a doufat, že to sníží počet lidí na podporách, protože ti lidi začnou pracovat, je taky nesmysl. Na to musí být dva, uchazeč o práci a zaměstnavatel. Renomé lidí žijících dlouhodobě na dávkách je u zaměstnavatelů nulové, prakticky žádný zaměstnavatel nemá zájem takového člověka zaměstnat a to ani doslova zadarmo. A to bez ohledu na to, jak moc se dávky sníží, zaměstnavatelům je nějaká výše dávek jedno.  Takové místo raději dnes nechávají neobsazené a žvaní o nedostatku lidí. Stejně dávky jsou jen malá část mandatorních výdajů, převážnou většinu těchto výdajů dneska tvoří důchody. Zaměstnavatelé by měli zájem jedině o "očistěnou" pracovní sílu, to znamená o ty dlouhodobě nezaměstnané, co absolvováním měsíčních a delších kursů prokážou, že jsou schopni chodit denně do práce a že jsou schopni se naučit něco nového. Nebudou to ale platit sami, čekají, až tyto kurzy začne dělat stát s podporou z fondů EU.

0 0
možnosti

radim36

6. 9. 2008 12:31
Navýšení minimální mzdy

Navýšení minimální mzdy je velký nesmysl, který naopak počet nekvalifikovaných  nezaměstnaných závislých na podpoře zvýší.  S našimi odvody platí pravidlo, že zaměstnanec musí vydělat minimálně asi 1,5 násobek jeho mzdy, jinak se toto pracovní místo stává nerentabilní a buď vůbec nevznikne nebo je rušeno.  Tudíž navýšením minimální mzdy se sníží počet pracovních míst pro málo kvalifikované, možná se dokonce určité vrstvy přímo odseknou od možnosti sehnat práci, protože prostě nebudou schopni v zaměstnání uvedenou částku vyprodukovat. Jak to nakonec dopadá, můžeme vidět třeba ve Francii.

0 0
možnosti

kenzo

6. 9. 2008 12:17
Máte pravdu

Máte pravdu. Jen bych doplnil, že ani Německo nebylo příliš úspěšné v náboru "mozků" na Zelené karty. Německo chtělo přilákat IT experty z Indie, ti však dávají přednost práci doma v Indii nebo práci v USA. Důvodů je několik, podmínky, možnosti, jazyk. Takže nám asi zůstávají jen ty ruce, otázka je jaké!

0 0
možnosti

philby

6. 9. 2008 11:52
sociální stát

V podstatě ve všem vám dávám za pravdu. A nejhorší zlo je nakonec - z celospolečenského hlediska - sociální stát. Dává peníze na sociálnídávky v podstatě každému, kdo natáhne ruku, místo aby dal jen pár drobných na suchý chleba (neboli nikoho nenechat "zemřít hlady"), ale pak už dotyčného vykopnul - "chceš víc? tak si vydělej". Bez práce nejsou lahváče. Karma.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.