Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

radocka

8. 8. 2008 20:31
Nemilitantni nekurak

Jsou veci, co mne stvou tak, ze si taky zalozim blog. Koureni a protikuracky zakon je jedna z nich. Jsem uplne obycejny nekurak, a to i presto, ze mi v detstvi vzduch "zprijemnoval" otec a v manzelstvi manzel...na taborech se mne snazily naucit kourit kamaradky, odolalam jsem, nechtela jsem smrdet.

Tak nevim, jaka proziva kurak muka, kdyz nemuze par minut kourit. Ale vim, jak je mne, kdyz musim na koncertech v klubu, v restauracich, na zastavkach autobusu, po ceste do prace jdouc za kurakem, dychat odporny smrad.

Kuraci se zakonu, ktery jim vsude tam omezi koureni, brani. Ale jak se ma citit nekurak, ktery nikomu vzduch nekazi, ale smrdi po kazdem koncertu?

A kdyz prijdu do restaurace a chci oddelene misto pro nekuraky, jsem vetsinou za "divnou". Cisnik mi rekne: jasne, sednete si tady do rohu....dym se tam stejne vali

Jsou mista pro nekuraky, v Praze je jich par, ale jsou to hlavne cukrarny a vegetarianske restaurace. Slava jim. Ale ja mam rada pivo.....tak mi kuraci poradte.......

0 0
možnosti
L

Luborka

9. 8. 2008 0:52
Re: Nemilitantni nekurak

Obdivuji Vaši odvahu žádat kuřáka aby poradil nekuřákovi jak se mu vyhnout.;-) Jsou- li dvě možnosti, buď a nebo, tak mi vychází pouze: začít kouřit nebo fyzicky likvidovat příčinu problému(tabákový průmysl) Co z toho je schůdnější? Zákazy jsou k ničemu. Je potřeba najít výhodnější argument. Je to složité a často si klademe pod nohy sami polena tím, že tolerujeme to, co nám vadí.Ve výsledku zůstává pro nekuřáka jediná útěcha, mentální, že patří mezi ty, kteří se umí smířit, rozumí a tím jsou schopni chápat.Je nás vícR^

Jinak, také mám ráda točené, znám několik míst v Praze, kde je možné skloubit jak čisté prostředí, tak příjemnou pohodu u piva. A bývají tam i masorádi.

0 0
možnosti
NN

natelius

2. 6. 2008 21:39
Právo na čistý vzduch je krásná věc

Existuje ale také právo do té které restaurace nechodit nebo si dokonce založit vlastní, nekuřáckou. Kouření na veřejných místech je něco jiného, samozřejmě, tam by to právo mělo být a mělo by se vymáhat.

Aby bylo jasno - já jsem pro omezení kouření v restauracích - třeba v době oběda nebo dokonce ve všech, v nichž se podávají teplá jídla. Ale nárokovat si čistý vzduch v soukromých restauracích, je trochu liché. Já bych třeba byl rád, kdyby do restaurací nesměli psi. Ale pokud je tam majitel pouští, v duchu ho nazvu kreténem a jdu o dům dál.

0 0
možnosti
B

Boetti

1. 6. 2008 20:18
Tureckým politikům tleskám

Tak už ani ne v Turecku. Viz email od čtenářky Ivy:

Dobrý den,moc se mi líbí váš dnešní blog o protikuřáckém zákonu (resp. v našich podmínkách prokuřáckém). Jakožto zapřísáhlé nekuřačce a latentní astmatičce mi mluvíte z duše. Jen na konci jste se mýlil - už i v Turecku, narozdíl od nás, dostali rozum... http://www.ceskenoviny.cz/svet/index_view.php?id=313362 Jestli je článek pravdivý, kuřáckých restaurací si Turci, nejsilnější kuřáci v Evropě, budou užívat jen do příštího léta.. Docela smutné, že...tedy pro nás... Tureckým politikům tleskám.Přeji hodně štěstí při hlednání restaurací bez dýmu.Iva

0 0
možnosti
IZ

Ajvn

1. 6. 2008 19:41
tak dobre, pujde to po zlem :-)

Dobre, kdyz se kuraci tak cukaji, tak mam navrh. Nepredpokladam, ze by proti nemu kuraci cokoliv namitali, uz z predpokladu, ze kuraci jsou lide majetni, kdyz vedome pali penize. Takze necht kazdy obcan CR chodi aspon jednou nebo dvakrat rocne na povinnou zdravotni prohlidku a tam se mu udela test, jestli je aktivni kurak. Ti, kteri budou pozitivni, budou platit vyrazne vyssi odvody na zdravotni pojisteni, takova obdoba malusu. A po-ser-te se. :-)

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

1. 6. 2008 19:48
Re: tak dobre, pujde to po zlem :-)

ale jisteze ... a samozrejme totez pro pojidace bucku, cokolady, priznivce adrenalinovych sportu ... coze,  ty nejis zdrave, nesportujes, o svoje telo nepecujes ? no ale to bude drahe ... ;-D

0 0
možnosti
VB

velky bratr

1. 6. 2008 19:11
lepsi cesta

Zvysme cenu cigaret na uroven, kdy dan na jeden kus bude odpovidat nakladum na leceni jeho dopadu a hlidejme cerny dovoz.

za stavajici situace stat dela cigarum reklamu z financnich duvodu - prachy z cigaret jdou do bezedneho rozpoctu a uzivaji se na vsechno jen ne boj s dusledky koureni a prevenci proti nemu. Stat je alibista a zakaz daneho razeni je toho jen dalsim dukazem. Proc se radeji nezakaze jakakoliv reklama na tabakove vyrobky, alkohol, kavu, caj, cokoladu a dalsi drogy?

0 0
možnosti
K

kulhanek21

1. 6. 2008 19:35
Re: lepsi cesta

začínám trochu ztrácet trpělivost (už jsem málem napsal, že jste hňup, beru to zpět)... lidi se vám vy*erou na cigaretu za tisícovku... začnou si to pěstovat sami... a co budete chtít dělat pak (???) zakážete celoplošně pěstování tabáku (???) a co ještě zakážete? pochlubte se - tady na to máte prostor...

0 0
možnosti
PC

petrelin

1. 6. 2008 18:51
Zákon o nekouření je potřeba,

vznikde řada kuřáckých klubů s poměrně sofitikovaně vyřešeným členstvím pro kuřáky a jediný, kdo na tom prodělá, bude stát. Napadlo Vás někdy jak rozdílná je možnost daňové kontroly a sledování obratu u veřejného zařízení  a soukromého klubu ? Aspoň si zase řada hospodských vydělá a poměrně legálně.

0 0
možnosti
B

Boetti

1. 6. 2008 18:56
Re: Zákon o nekouření je potřeba,

Nevím, kde na ty soukromé kuřácké kluby všichni chodíte?Já mluvím o restauracích, Pokud si někdo chce klohnit něco doma u plotny a přitom pozvat známé a bafat, ať si bafá :-) Pokud chce dělat daňové úniky, může si illegální restauraci u sebe v kuchyni či ve sklepě otevřít už dnes a nečekat na protikuřácký zákon 

0 0
možnosti
IZ

Ajvn

1. 6. 2008 18:23
je to marne

Nekuraci (coz jsem i ja), to chce klid. Je skutecne marne se tady na blozich dozadovat napravy. Plati totiz zasada ... blbcovi nema smysl dokazovat, ze je blbej .. on to nejen ze nepochopi, on to pochopit nechce. A s temi kuraky ... to je velmi, velmi podobne.

Jestli vidim v necem smysl, tak chtit usilovat o to, aby kandidati ve volbach uvadeli na svych kandidatkach, zda jsou nebo nejsou kuraci. Pak bych vedel, kam davat preferencni hlasy. Ale dokud bude v PS takove mnozstvi volu s cigarem u huby, tak nemuzeme chtit, aby tam v hlasovani proslo to, po cem roky volame.

0 0
možnosti
B

Boetti

1. 6. 2008 18:52
Re: je to marne

To není vůbec špatný nápad, uvádět kuřák-nekuřák na volebním lístku. R^Někdy je to jediné, co ti pacholci po zvolení dodrží.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

1. 6. 2008 18:04
dvakrat vedle

Jednak, zakourenost, ci smrdutost restaurace moc nesouvisi s povolenim ci zakazem koureni uvnitr, tim se jen meni pach z cigaretoveho na kuchynsky. Dobry odtah vzduchu je celkem dobre a efektivni reseni, znam nejednu hospodu, kde se kouri a presto neni zakourena - buzerujete zcela nesmyslne, reseni problemu se zakazem nijak nesouvisi.

Druhym memntem k zastaveni budiz vase potreba zruseni verejnych restauraci, kde by se kourilo, coz povede k masivnimu otvirani nekontrolovatelnych soukromych kurackych klubu, kde nejspis po case pokvetou i dalsi drogy.

Koho si vyberem priste? Tlustosi vydychaji mnohem vic kysliku a stoji nasobky na zdravotnim pojisteni, to bychom je taky mohli nejak omezit - treba bychom jim mohli zakazat jist na verejnych prostranstvich...

V dnsni dobe vznika mnoho zakonu, ktere umoznuji buzerovat kohokoliv za cokoliv, nepridavejme dalsi a pouzivejme hlavu. Kdyz neni nikde po ruce zadna nekuracka restaurace, tak nezbyva, nez se stavit u cinanu nebo si otevrit vlastni.

0 0
možnosti
B

Boetti

1. 6. 2008 18:51
Re: dvakrat vedle

Pane Velký Bratře, vedle jste akorat vy. Srovnavat s kouřením s tím, jestli tlustý vydýchá více kyslíku???stupidnější příklad už jste do diskuze přinést nemohl Rv

Stačí se podívat na příklady ze zahraničí, kde podobný zákon funguje. K masivnímu otvírání nekontrolovaných kuřáckých klubů nedošlo... máte dobrou fantazii ;-D

0 0
možnosti
PS

xlb2

1. 6. 2008 17:55
a jeste neco...

me treba vadi lide, kteri v MHD smrdi potem. co treba zavest zakon o povinnen sprchovani, vyholovani podpazi a  pouzivani deodorantu.

0 0
možnosti
EH

evenice

1. 6. 2008 18:00
Re: a jeste neco...

tuším, že smrádek z potu nikomu zdraví neničí ;-D;-D

0 0
možnosti
PS

xlb2

1. 6. 2008 17:50
nekuracke restaurace v Praze jsou

takze, pokud mate potrebu, staci do nich zajit. pokud mate pocit, ze je jich malo, tak si otevrete dalsi. nechapu jakym pravem chcete majiteli restaurace nakazovat, jak ji ma ridit!

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.