Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zeto

11. 12. 2008 7:54
Hm...

A myslíte, že s tím začala ČSSD? Já z toho nadšený nejsem, ale po komunálních volbách vznikla modro-rudá koalice například v Roudnici nad Labem a funguje dodnes, přestože modro-oranžová koalice by měla také dost hlasů. Ale ODS vyhrála a vybrala si partnera. Tak o co jde?

0 0
možnosti

bojovnik2

10. 12. 2008 19:54
Ano pane, jsem s tím naprosto spokojen

nemám důvod mít rád komunisty, na mém životě se dost negativně podepsali a s velkým nadšením jsem se účastnil událostí v listopadu ´89 a následně nadšeně volil ODS, mým trestem bylo, že jsem musel sledovat jak naši zemi hospodářsky a hlavně duchovně ničí k moci nastoupivší lidská duchovní spodina prohlašující zlodějství za podnikavost, aroganci za krásu a bezpáteřnost a bezzásadovost za pragmatismus. Neuznával jsem a neuznávám komunistické vidění světa, ale je to stále menší zlo než vidění světa ODSáků.

0 0
možnosti

sabka

9. 12. 2008 15:08
mí rodiče taky byli naivní a před 20 ti lety

cinkali klíči...teď jsou otrávení a znechucení, jasně že si můžou koupit mnohem víc než tehdy, ale nic si pořádně neužijou, jsou ve stresu a ani nemají čas...a volí komanče, je třeba říct, že současný stav má k dokonalosti hodně daleko, pokud už chcete kritizovat minulost...životní jistoty jsou  pro hodně lidí víc než "svoboda"

0 0
možnosti

sabka

9. 12. 2008 13:07
nechápu, jak můžete srovnávat dnešní

komanče s těmi co vraždili, věznili atd, to byla prostě taková doba, jako byste chtěli srovnávat dnešní církve s křižáckými výpravami a upalováním čarodějnic....nikdo by určo nechtěl vrátit dřívější poměry v té podobě v jaké byly, je potřeba skloubit výhody socialismu a kapitalismu a hledat třetí cestu, jako to chtěl např. Dubček - říkají rodiče:-)

0 0
možnosti

Johyn

9. 12. 2008 13:32
Re: nechápu, jak můžete srovnávat dnešní

Sabko, nemáte pravdu. Tento systém se totiž nemůže udržet jinak než potlačováním těch, kteří s ním nesouhlasí. Myslíte si, že by komunisté vyhráli volby kdyby v roce 1946 přišly s programem kolektivizace, vězením pro politické odpůrce a pod. Myslíte, že je náhoda, lidé z těchto ostrovů svobody utíkají a to i za cenu riskování života. Proč nikdo, kromě Deen Reda neemigroval do soc. států.

0 0
možnosti

WIFI

9. 12. 2008 8:40
mám jeden dotaz na autora

Vadí vám pokrytectví pravicových stran, které na jednu stranu odsuzují KSČM a na druhou stranu, když v parlamentu potřebují hlasy, tak jim KSČM nevadí ?

P.S.: Nepodporuju komunisty v žádné straně

0 0
možnosti

hasmen

9. 12. 2008 9:50
Re: mám jeden dotaz na autora

Dobrý dotaz R^ Patrně na něj nebude odpovězeno...

0 0
možnosti

Fonon

9. 12. 2008 5:40
autore, a ty jsi spokojen,

že na tradnicích 67 obcích vládne ODS společně s KSČM?http://www.novinky.cz/clanek/117940-na-zakaz-koalic-s-kscm-chce-ods-zapomenout.html

0 0
možnosti

Martin Jirousek

9. 12. 2008 3:17
Ano, Ano, Ano

Stále lepší než ODS.

0 0
možnosti

medvedstroem

9. 12. 2008 9:37
Re: Ano, Ano, Ano

R^ taky tak

0 0
možnosti

manuva

9. 12. 2008 0:40
Rozdíl mezi pravicí a levicí

Myslím, že jedním z velkých rozdílů mezi pravicí a levicí je jejich výklad spravedlnosti.

Termínem spravedlnost se u pravicových stran rozumí, že každý člověk je odměněn dle svých zásluh (pracuješ hodně, dostaneš hodně, flákáš se, dostaneš také méně). Aby však toto bylo spravedlivé, musel by dobře fungovat vymahatelnost práva (zamezit tak zejména korupci a napojení podnikání do politiky).

Spravedlnost z pohledu levicově zaměřené strany znamená dávat všem zhruba stejně (rozuměj v obecné rovině... je jasné, že horníci dostávali za komunismu vyšší platy než např. prodavči), protože všichni nemají v životě stejnou startovní čáru (zkuste porovnat dítě podnikatele a romské dítě v ghettu). V praxi je však běžné zneužívání sociálních dávek a tzv. flákání v práci (u lidí, kteří pracují jen pro peníze - a za komunismu, kdy všichni měli práci jistou).

A teď mi řekněte, který systém je v praxi lepší... (a měřte prosím levici i pravici stejně - oba systémy jsou v extrémních podobách hrozné).

0 0
možnosti

stev

9. 12. 2008 1:25
Re: Rozdíl mezi pravicí a levicí

Problémem, na který narazíte, je

1) měření. Normování práce. A když už se Vám to podaří změřit, přijdete na to, že třeba firma

2) nemá prachy (nyní např. sklárna), zatímco třeba jiná firma má. Srovnejte např. firemní řidiče.

3) ještě obtížnější je měření obtížně měřitelného výkonu. Např. stovek tisíc učitelů. V časových jednotkách zajisté ano, ale co kvalita?

0 0
možnosti

stev

9. 12. 2008 0:28
Autore, Vy demagogu...

Co to tady plodíte za bludy? Docela nesnáším, když mi někdo vnucuje své názory. Je to moje věc, koho volím, ať je rudý, modrý, černý, zelený nebo oranžový. Kapišto? Prostě jestli se budou modří chovat tak, že se budou paktovat a pakovat se zelenými a černými tak, jak řekl Klaus, tj. lobbysticky a nevím jak ještě, tak se podle toho v nejbližších volbách zařídím. Za chyby se platí.

0 0
možnosti

demagog_007

9. 12. 2008 8:31
Re: Autore, Vy demagogu...

hustě, najednou imí i blbej komouš citovat Klause... Jinak můžete citovat část, kde autor někomu, něco nutí?

0 0
možnosti

sabka

8. 12. 2008 22:50
za komunistů všichni pracovali

v oborech které vystudovali, ne jako dnes, lidi se musí ponižovat na UP, nebo jít "pod cenu", jako moje teta, zemědělská ing., práci v oboru /a ve věku 56 let/ nesežene, musí učit hloupé fakany na SOU..asi tak:-/

0 0
možnosti

NáhodněProcházející

8. 12. 2008 22:54
Re: za komunistů všichni pracovali

Pokud vubec mohli studovat. A pokud vubec mohli pracovat. Pokud se treba neznelibili papalasum a misto odborne prace nesli prekladat vagony do Ostravy. Ci rubat uhel na sachtu. Aby zakusili poradnou praci... Ale to jsou jen drobnosti, nad kterymi se mava rukou....

Je ovsem krasne videt, z jakeho prostredi pochazite... A chapu vasi nostalgii po onech starych, pro vas dobrych, casech...

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.