Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

tramtadadá

1. 2. 2009 11:26
Kojení na veřejnosti

je nechutné. Pokud se na obhajobu používá argument o přirozenosti atd., tak bychom na veřejnosti měli začít i souložit a kálet. Matky, které mají potřebu tahat dítě celé dny po městě, si mají předem odstříkat do láhve nebo si jinak zorganizovat čas.

0 0
možnosti
PV

Alcator

31. 1. 2009 20:13
Ach jo

Nevím, jakou máte představu o typickém "kojení na veřejnosti". Pravděpodobně to ale vidíte tak, že žena napochoduje doprostřed náměstí, svlékne se div ne donaha, přisaje si na prso dítě a začne přitom hlasitě hekat, aby přitáhla pozornost... :-(

Skutečnost je přitom taková, že žena se obvykle posadí na vhodné místo, v rychlosti odkryje prso, přisaje dítě a obvykle dítě i prso přikryje dekou nebo kusem oblečení, aby dítě chránila před povětrnostními vlivy.

Celé hnutí za "kojení na veřejnosti" je v podstatě jen sebeobranou proti dřívějšímu stavu, kdy žena buď musela trčet s děckem doma a byla tak odstraněna ze společnosti, zaostávala, "hloupla", a nebo, když už se odvážila mezi lidi, tak v případě nutnosti kojit musela jít na záchody nebo do nějakého zaplivaného průchodu v postranní uličce, aby náhodou někoho z pánů tvorstva nepohoršila nebo mu nedejbože nezpůsobila erekci.

Jiný blogger se rozčiloval, že musel být v letadle svědkem kojení. Co měla ta žena asi dělat??? Jít na záchod???

0 0
možnosti
PV

Alcator

31. 1. 2009 20:15
pokr.

proč onen sobecký blogger, kterému vadilo kojení na sousedním sedadle v letadle, nešel na deset minut na záchod sám? Déle to obvykle netrvá, ale zatímco on je (jsa bez dítěte) mobilní velmi, žena s dítětem by v podstatě ani z bezpečnostních důvodů z místa odcházet neměla (co když příjde turbulence?)

Zkrátka a dobře, lidi, NEMAGOŘTE! Nechte to být, ženy nejsou exhibicionistky a při kojení na veřejnosti jim nejde o to, abyste měli erekci nebo se cítili divně. Prostě koukejte jinam, když vám to vadí, tak těžké to zase není.

0 0
možnosti
HP

Hery Potrovka

31. 1. 2009 20:12
Erotická karma

R^;-D;-D

0 0
možnosti
B

Boetti

31. 1. 2009 20:20
Re: Erotická karma

Děkuji. Konečně mě někdo nenapadá... ;-)

0 0
možnosti
M

motylek_02

31. 1. 2009 20:11
ja osobne

bych se k protestu (kdybych byla kojici matka) nepridala. Prijde mi prirozene mit trosku soukromi pri krmeni ditete. A stud v tom hraje take svou roli. A to soukromi bych si chtela vytvorit i pri krmeni, pokud bude jen trochu moznost.

Co se tyka fotek maminek ktere koji deti, jsou krasne svym materstvim. ale v mem pripade jsou urceny jen mym blizkym, nikoliv kazdemu.

0 0
možnosti
B

Boetti

31. 1. 2009 20:21
Re: ja osobne

Díky za váš názor. Přesně o tomhle píšu.

0 0
možnosti
V

viveka77

31. 1. 2009 19:55
Ad P.S.

Podle mně protest na Facebooku smysl měl. Maminy chtěly mít mezi svými rodinnými fotkami i kojení svých dětí, a nechtěly, aby bylo toto urážlivě označováno za obscénní. To plně chápu.

Nesmyslné možná je rozmazávat to ještě dávno potom po všemožných internetových diskuzích. :-)

0 0
možnosti
B

Boetti

31. 1. 2009 20:13
Re: Ad P.S.

Víte, pokud někdo chce mít kojící fotky ve svém rodiném albu, ať je tam klidně má. Nic proti. Pokud někdo chce mít své fotky na internetu, ať si za to zaplatí a udělá si svoji stránku, nebo pokud to chce mít zdrama, ať si vybere jiného providera. Facebook mánie je vůbec téma na samostatný článek. Je to jako by člověk bez profilu na facebooku ani nebyl... nebo jinak, když na profilu na Facebooku nebudu mít kompletní balíček rodinných fot, včetně kojících, tak jako bych nebyl(a) ...

0 0
možnosti
V

viveka77

31. 1. 2009 19:49
Boetti :-))

Boetti 31.01.2009 18:04:

Připadá mi dost naivní, když někdo považuje muže za tupce, kteří jsou přesvědčeni, že ženy na veřejnosti kojí děti vlastně jen proto, aby se mužům ukazovaly

Boetti 31.01.2009 18:35:

mě je to jedno, ať si kojí na veřejnosti, když se chtějí ukazovat...

:-):-):-)

0 0
možnosti
B

Boetti

31. 1. 2009 20:10
Re: Boetti :-))

Hezky jste to poskládala :-) s tím rozdílem slova "jen" a také že je to vytržené z kontextu diskuze...

0 0
možnosti
IO

Ilona Ondráčková

31. 1. 2009 19:22
rajcovní prsa

V případě, že trpíte úchylkou - kdy se dospělý muž balí do plenek a nechává se "kojit" chápu, že Vás pohled na kojícící ženu může svým způsobem rajcovat. Ale protestovat proti kojení na veřejnosti může myslet vážně pouze zástupce firmy na umělou výživu pro děti(Y)

0 0
možnosti
B

Boetti

31. 1. 2009 19:28
Re: rajcovní prsa

Paní Ilono, poslal jste mi "prdel" ale přitom jste článek ani trochu nepochopila... kde prosím v článku protestuji proti kojení na veřejnosti? A ani netrpím úchylkou, balit se do plen.. je vidět, že z vás mluví jen zloba a mozek se vám zatemnil :-) až vychlednete, můžeme si o tom pokecat ;-)

0 0
možnosti
T

Tines

31. 1. 2009 19:19
Chápeme,

co Vám vadí.

Mám jen poznámku k Vašemu textu - provokuje mě věta, že kojící matky nemají co dělat a protestují atd. Ta první část věty, prosím, je pobuřující! Chlap by nevydržel ani den.

Co se týká druhé části věty, nedávejte nás do jednoho pytle se Sárou Saudkovou.

0 0
možnosti
B

Boetti

31. 1. 2009 19:25
Re: Chápeme,

OK, máte pravdu, ta věta je pobuřující, matky mají spoustu práce... proto nechápu, kde berou ještě energii protestovat proti Facebooku... a o tom, co chlap vydrží a co ne, o tom třeba příště ;-)

0 0
možnosti
R

Rokyna

31. 1. 2009 18:41
nekdy se kojí venku, protože se to jinak časově nestíhá

No, já mám děti už poměrně velký 9 a 7 a když jsem je kdysi kojívala i venku, ačkoli se nerada někde vystavuji na odiv :-), tak to bylo hlavně proto, že se to časově třeba jinak nedalo uskutečnit. Když jsou děti malé a máte je kojit cca každé 2 hodiny, tak by jste museli být v podstatě pořád zavření doma, protože než se s malými dětmi (když jich máte třeba ještě ke všemu víc), dostanete ven, tak to poměrně dost času zabere a pak už bych zase honem chvátala domů, abych kojila ukrytá? Tak jsem si taky prostě sedla stranou a dítě nakojila...a nějak nevím, proč by s tím měl být problém.. a taky nechápu proč je třeba stahovat fotografie kojících mamin v době, kdy na webu najdete daleko "necudnější" záležitosti, které nikoho nepohoršují...

0 0
možnosti
B

Boetti

31. 1. 2009 18:59
Re: nekdy se kojí venku, protože se to jinak časově nestíhá

To máte pravdu, na webu je spousta "necudnějších" záležitostí, tak proč kojící matky nebrojí proti tomu? A o tom je můj článek - protest proti Facebooku je absolutně neadekvátní v porovnání s X tématy, mnohem závažnějšími, které životy kojících matek negativně ovlivňují

0 0
možnosti
PN

Alrauna

31. 1. 2009 18:18
žádné mystérium

Ano, podle vašeho je to intimní akt, podle mého, a kojila jsem dva roky, je to prostě akt krmení dítěte, tedy ani necudné pohrávání, ani nějaké tajné mystérium.  Zkrátka úplně obyčejná provozní věc. No a fotka kojící ženy je v mých očích stejná, jako fotka ženy, co dává dítěti napít z hrnku. Na server se vyvěšují ze stejného důvodu, jako jiné fotky s dětmi... abyste poslali link příbuzným, nebo kamarádům.

Mmch, většiny ženských, co kojí na veřejnosti, si vůbec nevšimnete, pokud nejste speciálně ujetý na ženy, chovající na klíně dítě.

0 0
možnosti
V

viveka77

31. 1. 2009 18:24
Re: žádné mystérium

Naprosto souhlasím :-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.