Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

klam

22. 8. 2008 11:28
Jasně -

feťáci, Romové, pak invalidi, a co třeba leváci, ti Vás neruší?

Znovu jsem se spletl a otevřel Váš článek, budu si muset zapamatovat Vaše jméno, abych už to neudělal, protože se mi z nich chce zvracet. Pokaždé.

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

5. 9. 2008 18:33
Re: Jasně -

Invalidé se rozmnožují za účelem navýšení sociálních dávek? Leváci učí své děti systematicky krást? V úžasu padám na kolena před touto analogií. 8-o

0 0
možnosti
S

Sampis

17. 8. 2008 16:44
Vypadáte jako rozumný mladý muž,

tak se s vámi pokusím vést debatu. Zkuste se zamylet. Představte si, že žijete, tak jak žijete. A někdo přijdte a tvrdí vám, že to je špadně a máte žít jinak. Poslechnete ho? Vzpomeňte si na návrh ministrině  ŠMT a na její návrh zakázat bití.  Pořád dokola opakující se argument "nás rodiče taky bili a jací jsme slušní lidé". Nedojde jim, že jsou to předposraní ubožáci bojící se odmítnout šéfovi pracovat přezčas zadarmo, přestože on nemá žádnou páku je donutit.

Romové, a nejen oni, využívají az neužívají sociální systém, ale nejsou na něm závislí. Na druhou stranu, rom který chce pracovat má opravdu těžké podmínky. Do telefonu mu místo slíbí a když se dostaví osobně, tak ho zrovna obsadili.

Tudíž máme tu dva problémy. Zvyklosti a odmítnutí majoritní společností. Tento problem se řeší velmi těžko a nikdo zatím nenašel řešení. Ovšem to co jsem psal o romech platí i mentálně  či zdravotně postižených. Jen nejsou často tak vidět. Viníkem je společnost, ne oni.

0 0
možnosti
B

Boetti

17. 8. 2008 18:40
Re: Vypadáte jako rozumný mladý muž,

Zdravím a děkuji za váš komentář. Hodně jsem přemýšlel o problému, který tu zmiňujete, a sice jak usnadnit těm Romům, co chtějí práci, aby ji získali. Problém vidím v tom, že bílý zaměstnavatel už z principu dívá na  "uchazeče o práci hnědé barvy" (promiňte mi tento výraz, ale tak lidé uvažují) přes prsty. Vidí v něm nemakačenka a zloděje. Navrhuji, aby ministerstvo paní Džamily více podporovalo pracující Romy, aby založilo Sdružení pracujících Romů a pomáhalo by těmto budovat kariéru. Ostatní Romové, by viděli, že pro jejich aktivní (začleněné, chcete-li) soukmenovce se opravdu něco výrazného dělá. Mohli by se také stát členem toho Sdružení, pokud by přijali nabízenou práci (byť námezní, do začátku), sebevzdělávali se, absolvovali rekvalifikační kurz, posílali děti do školy atd.. Členství by ztratili napřiklad krimin. činností. Členové obdrželi certifikát podepsaný paní Džamilou, že ze svým životem něco aktivně dělají, byl by to třeba dobrý signál pro potencionálního zaměstnavatele...

0 0
možnosti
JV

Joli

16. 8. 2008 13:26
souhlas

R^ Moc pěkně jste to vystihl!

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

16. 8. 2008 8:07
Honzo, Honzo....

na jedne strane napisete clanek o nesvobodnych psech a nesvobodnych lidech - ten se mi mimochodem libil, kde kritizujete zakaz piti alkoholu na verejnosti a "tyrani" psu pustenim z voditka. A na druhe strane vedete uvahy ispirovane ?Cinou?!. To si delate srandu ne ?

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

16. 8. 2008 8:08
Re: Honzo, Honzo....

Jak byste to prosim chtel udelat ?8-o Etnicky pausalni sterilizace po jednom diteti ? To jako fakt ? Treba ze byste sterilizoval Ivu Bittovou ? Dovolila si totiz mit dve deti...

PS. A co byste udelal s "vetsinovymi" nemakacenky ? Ty byste sterilizoval taktez ?

PSS. No hlavne ze Vase cinske uvahy maji tak vysokou karmu;-)

0 0
možnosti
I

ignorantka

16. 8. 2008 4:57
otazka

uci se na nekterych ceskych zakladnich skolach v romstine?:-)

0 0
možnosti
B

Boetti

16. 8. 2008 12:30
Re: otazka

Odpovím vám otázkou:proč by se mělo učit v romštině? Je to snad úřední jazyk? Učí se snad v ukrajinštině, větnamštině? Je to snad světový jazyk, aby se zakládaly romské gymnázia po vzoru francouzských, anglických...?

0 0
možnosti
B

Bucharovic

15. 8. 2008 23:48
Jo, příteli

Vy to chápete, já to chápu, většina lidí (normálních) to chápe, ale lidi na vedoucích postech a na zbytečných ministerstvech ( paní Džamila...) dělají, že nechápou. A nebo opravdu nechápou. Hmm, nevím co je pro nás ostatní horší...;-D

0 0
možnosti
VK

egypttwo

15. 8. 2008 20:58
souhlasím s Vámi

je to odlišnáý kultura, jak vy říkáte naruby. za století se nedokázali sžít s tou naší. je potřeba nastavit podmínky tak, aby začli třeba i povinně svou kulturu, myšlení a přístupy k životu měnit. bohužel zatím nikdo v čr neprovedl ani sebemenší krok tímto směrem. velmi se mi zalíbila vašěe úvaha nad 10% a příspěvkem na důchod. chytr.

0 0
možnosti
D

della

15. 8. 2008 20:31
problém

Podle mého názoru to není ani tak problém odlišnosti jejich kultury a povahy celkově, ale hlavně uzavřený kruh, ve kterém se pohybují. Rodiče předávají návyky a životní styl svým dětem, a pořád dokola. Výchova dělá opravdu mnoho. Nikdo si s tím neví rady, proto se mi zdá, že se jim stále jen sypou peníze, aby od nich byl pokoj.

0 0
možnosti
B

Boetti

15. 8. 2008 20:39
Re: problém

Na výchově dítěte má velký podíl i škola. Když selhává výchova doma, pomůže škola. A jak tam romské děti dostat? Pokud by přidělování soc. dávek bylo podmíněné porvidelnou školní docházkou, to bysme viděli, jak by se romské děti do školy hrnuly.

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

15. 8. 2008 19:35
Moc děkuji

za článek, jen doplňuji, český národ na Cikányvelmi doplácí a velmi doplatí!!! Už jsou úplně všude, malé vesnice nevyjímaje. Všude se chovají asociálně, jen obrovský ryk a jekot při vyplácení tzv. sociálních dávek. Kolik Cikánů startuje v Pekingu??? Kolik Cikánů chce pracovat a kolik se vzdělávat??? Naši politici mlží a lžou, nic k donucení neudělají, zvláště ti levicoví, kteří od Cikánů chtějí ve volbách hlasy. Tato pštrosí politika se musí změnit, nebo se naší zlodějnami proslavené vlasti, každý normální člověk z daleka vyhne !!!

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

15. 8. 2008 19:28
Romum doporucuji jednu jedinou vec...

Prizpusobit se...Tak jako jsem ja musel zit v USA (legalne) podle americkych zakonu a chovat se slusne, tak jako jsem to musel delat v Nemecku, Polsku, Italii a Britanii...Ve vsech techto zemich jsem zil, pracoval a odvadel dane. Nikde jsem nepobiral zadne socialni davky ani jine vyhody a ani jsem o nicem takovem nepremyslel...Nechapu, proc zrovna Romove potrebuji nejake specialni programy, ktere jsou stejne neucinne, aby si tohle uvedomili. Dale nechapu to, ze jim to zbytek sveta toleruje a podporuje je v tom, kdyz je de facto proti sobe...Je to vlastne forma zrady!

0 0
možnosti