Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V3nd4

24. 9. 2008 14:48
Souhlas

Boetti, jsem stejnej blázen jo ty. Protože nejsem v cíkrkvi, taky nevidím jediný smysl její existence v dnešní době. Ovšem katolíci, kteří jsou uvnitř svého systému by bez ní asi nemohli být, tak ji tady budou samozřejmě do krve obhajovat. To je stejné jako s českou armádou, taky bych jí zrušil, protože mi je úplně k ničemu. Jenže kdybych byl voják a bral ty těžký prachy za velký kulový co tam dělaj, taky bych jí hájil.

0 0
možnosti

jirkan01

7. 7. 2008 9:29
Kdo četl o církvi jenom

Kladivo na čarodějnice, měl by radši psát o víně, ženské kráse a cestování. Mimochodem, zrovna trocha erotiky mi na tomhle blogu chybí. Rozdíl mezí Ježíšem a Leninem je v tom, že jeden hlásal rovnost a lásku, druhý rovnost a třídní boj. Že během doby obojího zneužilo pár úchylů je jiná věc. A že by mohl kázat kdokoliv? Pak by to dopadlo jak tady na blogu. To by mohl i na univerzitách učit každý, kdo si myslí že všemu rozumí. (Ne že by to tak občas nebylo, ani titul nezaručí soudnost). Pravda je, že současná církev potřebuje reformovat jako sůl, ale zatím nikdo nevymyslel jak to provést. Možná to zrušení není tak úplně od věci. Ale ne kvůli nesnášenlivým výkřikům odpůrců čehokoliv. Jo a těch Spolků přátel Ježíše Krista je dost, můžete se přeptat v Kuřimi. Tak jak to tak píšu, vidím, že bych to radši nerušil. No tak jsem nakonec napsal podobně inteligentní příspěvek jako původní článek, taky nevím. Ze začátku jsem chtěl jasně oponovat.

0 0
možnosti

Forrrest

11. 7. 2008 13:52
Kdo četl o církvi jenom

jejich propagandisticka "dila", mel by radsi psat o vine, zenske krase a cestovani.

Komousi hlasali rovnost vsech lidi, spravedlnost pro vsechny.

Mrkni na film Zeitgeist;-)

0 0
možnosti

Semper2

6. 7. 2008 16:06
Zakázat Církev ? Cesta k občanské válce

Blog je bolševický žvást. Kdo by tušil že sxtránkách jednoho českého plátku objeví psychopat, který verbálně předčí Stalina, Hitlera, Pol- pota, Marxe, de Pombala a Robbespiera dohromady

Církev nikdy nehlásala, že země je placka - to hlásala asi bloggerova komunistická souška učitelka .A mimochodem - Tvůj oblíbený Vivaldi byl katolický kněz , Ty trdlo jedno....

Pokus o zrušení Církve by znamenal občanskou válku. Zatím tomu tak vždy bylo např,. ve Španělsku nebo v Mexiku za Cárdenase ve 30.letech. Tam vznikli CRISTEROS . Také na Litvě po zabrání sověty r 45´I tam bojovali katolíci v jednotkách zvaní "lesní bratři a to až do r. 1963. Podobně v Polsku občanská válka po r. 1946 . Mohl bych zmínit další příklady Švýcarsko v 19. stol. Občanskou válku ve francouzském Vendée , nebo boj českých katolíků na Valašsku a v jižních Čechách po komunistic kém puči r. 1948.

0 0
možnosti

Semper2

6. 7. 2008 16:12
Re: Zakázat Církev ? Cesta k občanské válce

Nevím, co psaním takovývh textů sleduje blogger, a jejich tolerováním redakce MF DNES. Jde snad o to provokovat věřící tak dlouho a tak nehorázně , až nějaké horké hlavy začnou házet taky bomby třeba na bary homosexuálů jako v Irsku ? Aby byl další důvod k ostrakizaci věřících a Církve ? Toho bych se nerad dožil. Kdyby někdo napsal podobný text namířený proti Židovské obci - to by byl poprask.

Pan blogger si možná připadá vtipný , ale v zemi, kde skončili desetitisíce katolíků v komunistických lágrech nebo na šibenici, kde jejich děti nemohly mnohdy vystudovat ani střední školu a jejich rodiny byly systematicky ničeny, jsou podobné "vtípky" POLITICKOU PERVERZÍ .

Kde jsou naši obránci :tolerance" a kde vězí paní Tydlitátová a spol. ?XRv

0 0
možnosti

Forrrest

6. 7. 2008 15:23
Zrusit!

Je nejen zbytecna, ale dokonce skodliva;-€

0 0
možnosti

5alfa

4. 7. 2008 16:40
Zajímavý návrh!

Zrušit a zakázat asi nepůjde. Já bych souhlasil restituovat, co církvím sebrali komunisti. Ne co jim sebral Masaryk a nebo císař pan a nebo kníže pán.

A pak bych ji nechal svému osudu. Pokud by mělo jít o nějaké další "vyrovnání", s tím bych nesouhlasil.

Podle odhadů církevní restituce by byly mnohem nižší, než těch "z prstu vycucanejch" 83 miliard.

0 0
možnosti

sajgou

4. 7. 2008 15:46
Re II

A jeste k te placate/kulate Zemi - uvedomte si, ze slo predevsim o vedecky spor. Nazory, ze je Zeme kulata byly uz nejakych dve ste let pred Kristem (Eratosthenes), avsak tehdejsi veda tento nazor odmitla - zkratka poznani tehdy jeste nebylo takove. To same ve stredoveku. Fiktivni priklad: Dejme tomu, ze za tri sta let se zjisti, ze Zeme je ve skutecnosti krachle nebo kuzel nebo ja nevim co a tento nazor se vseobecne rozsiri. Nejaky genialni fyzik to zjisti uz ted a prijde s touto teorii na verejnost - kolik lidi myslite, ze to akceptuje? Takze opatrne s temi "bachorkami" apod. Posuzovat tehdejsi doby z hlediska dob pozdejsich (s jejich pokrocilym poznanim) prilis dobre nejde.

0 0
možnosti

Hail Eris

4. 7. 2008 15:54
Re: Re II

pohanska veda nic takoveho neodmitla. uz stari rekove a snad i egyptane znali obvod zeme :) davno pred druhym stoletim

0 0
možnosti

sajgou

4. 7. 2008 15:34
re:

Mno, rad bych reagoval na Vas nazor. Za prve, zkuste se take podivat, kolik cirkev prinesla dobreho - kupr. nemocnice je krestansky vynalez, dale cirkev zajistovala skolstvi (i dnes skoly napr. v Africe funguji casto v ramci misii), pece o deti ulice, stare lidi (pokud se nepletu, vsechny hospice u nas jsou krestanske), sireni duchovnich hodnot, emancipace zeny, rovnopravnost lidi atd. A za druhe - nelze oddelovat lasku k Bohu a ucast v cirkvi, protoze to jsou spojene nadoby - cirkev je v Bibli primo ustanovena, je potreba ji predevsim chapat jako spolecenstvi, kde ma kazdy sve misto - nekdo slouzi jako knez, nekdo jako laik s obcanskym povolanim, nekdo jako mnich, biskup atd. Nehlede na to, ze excesy, o kteych mluvite, casto souvisely prave se zneuzivanim cirkve statni moci ke svym ucelum. Dobre to jiste nebylo, ale proc kvuli tomu rusit cirkev? Svoji rodinu prece take nezrusite kvuli tomu, ze vas bratranec je Vam nesympaticky.

0 0
možnosti

Hail Eris

4. 7. 2008 15:40
Re: re:

nemocnice je krestansky vynalez? a nemocnice v pohanskem rime prinesli krestansti misionari strojem casu?

0 0
možnosti

Boetti

4. 7. 2008 14:03
Láska k bližnímu

Díky za všechny komentáře. Kam se poděla ta pověstná "láska k bližnímu" a heslo "on po tobě kamenem, ty po něm chlebem"? ;-D Pane Semper2, to jste zapomněl, že hněv je smrtelný hřích?;-D Vaše urážky a nadávky mají k Bohu daleko. Já Boha ani víru neurážím ani nezakazuji, jen se zamýšlím na smysluplností instituce, ze které plyne hněv lidí, jako jste vy. Pozdrav pánbu.;-D

0 0
možnosti

klv

4. 7. 2008 15:00
Re: Láska k bližnímu

a zamyslel jsi se někdy nad tím kolik nenávisti je v oponentech

0 0
možnosti

Saltos Alim

4. 7. 2008 10:54
To jsou věci

Otázka zrušení není jen přiblblá, jak píšete, ale  totálně blbá. Proč Vás tato problematika tolik zajímá, když se Vás patrně nijak netýká?  Nebo jde o prachy v rámci napravení křivd, docela obyčejnou nenávist či jen o tu blbost anebo vše dohromady. Pletete historii, i se současností, dál než na špičku nosu nevidíte,  logické myšlení je Vám  cizí.  Takže jen ta samoúčelně cílená nenávist., a s tou  se jděte nechat balzamovat , myšlenková mrtvolo. 8-o

0 0
možnosti

Hail Eris

4. 7. 2008 11:10
Re: To jsou věci

tato problematika se tyka kazdeho danoveho poplatnika

a take kazdeho, komu zalezi na svobodne sekularni spolecnosti

0 0
možnosti

tromi

4. 7. 2008 10:02
ale jo, jsem pro

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.