Žádná pražská... Česko-Moravsko-Slezská kavárna!

Ještě ke včerejšku. Demonstrace a pokojná setkání, která vyjadřují občanský postoj jsou v občanské společnosti naprosto běžná a zdravá věc.

Rozhodující jsou samozřejmě volby - žijeme v demokracii - Prezident Miloš Zeman byl demokraticky zvolen. A pochybuji, že s tím jde demokratickými prostředky do příštích voleb cokoliv dělat.

Ale právě setkání podobně smýšlejících mohou přesvědčit různé skupiny, že nejsou samy a jejich hlas je slyšet. Je vidět, že lidé se o dění kolem stále zajímají a jsou ochotni se za svoje názory postavit a to i veřejně. A to je velmi dobré! Žádná letargie.

Teď hlavně... do voleb to nezapomenout. A každý, kdo by rád změnu - musí přemluvit nejméně 2 báby, raději 3.... a dědky k tomu. A "premluv bábu" je samozřejmě jen již zavedený terminus technicus pro určitý prototyp voliče (oponenta) - nic proti starším lidem. Mnohokrát se totiž zajímají o dění mnohem více, než mladší.

"Já se o politiku nezajímám," je potřeba finálně vyškrtnout ze slovníku, protože překvapivě.... Politika se zajímá o nás a ovlivňuje všechno - včetně otevírací doby obchodů a obličeje, který je na Hradě - a že se najednou občané překvapeně lekli, co je to to EET.... Kdyby se o to zajímali dříve, chodili k volbám a nevolili strany, které to prosazují, tak EET nemuseli dneska řešit. To je daň za neinformovanost, lenost a hloupé řeči, že "Nic nezměním... a jeden hlas nemá cenu". Má a vždy mít bude.

A to nejdůležitější na konec: Neexistuje žádná "pražská kavárna", jak by se prezidentovi a jeho poradcům hodilo, aby opticky zmenšili dopad odporu a nechuti, poštvali proti sobě města a venkov a bagatelizovali....
Věřím, že ta "kavárna" je všude - po celé ČR! Prostě Česko-Moravsko-Slezská "kavárna", které se nelíbí lži, polopravdy, manipulace, trapnost a neustálá ostuda, kterou prezident a jeho vybraný kolektiv dělá, směřování republiky na východ a podlézání Rusku a Číně a spousta dalších věcí.
A my všichni v té kavárně nemusíme volit stejné strany, nemusíme mít ani stejné názory, ale rozeznáme slušnost, lež a hulvátství.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tereza Boehmová | sobota 29.10.2016 12:05 | karma článku: 32,77 | přečteno: 2548x