Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TM

kopretinka987

23. 6. 2009 18:39
Koukám, že militantní matky zas jedou :-)

Terezo, děkuju za super články! A z těch militantních zasloužilých matek, které porodily Xkrát, mateřství berou jako svatou povinnost a všem bezdětným či jednodětným, které nedejbože s nadhledem, skvělou sebeironií a humorem přiznávají, že to fakt není cesta růžovým sadem, by nejraději vyškrábaly oči a poslaly je povinně porodit další tři děti, se smějte. Tyhle zasloužilé supermatky nemají nic jiného v životě, než kvočnit doma, chybí jim rozhled, schopnosti i invence, a tak se vybíjejí v diskusích. A já myslela, že jsou jen v diskuzích o bezdětných mrchách kariéristických :-)

0 0
možnosti
L

Lou.

19. 6. 2009 19:38
.

Chudinka Boehmova , svaraku, pise uprimne a realisticky.A proto si jeji clanky ctu rada, a mam tak z materstvi o neco mensi strach a o neco lepsi predstavu, nez z jedovatych poznamek dokonalych supermatek...nebo superotcu, kdovi....

0 0
možnosti
DD

svarak z krabicoveho vina

18. 6. 2009 15:21
No tak doufám, že tady brzo zavřeš krám, když už bilancuješ

Vždycky, když  čtu podobné plky, jak je to jedním prckem tak strašně TĚŽKÝ, tak si vzpomenu, jak to vypadalo u nás, a vždy smeknu před svou manželkou, která naše dvojčata ustála s noblesou, ačkoli jí nepomáhala žádná mladčička, jen jeden unavený, podrážděný a nevyspalý manžel a taky občas sestra. Před svou ženou smeknu, před matkami trojčat se pokloním. Chudince Boehmové se jen vysměju.

0 0
možnosti
Z

zazzou

18. 6. 2009 23:28
Re: No tak doufám, že tady brzo zavřeš krám, když už bilancuješ

Jinými slovy, matka jednoho dítěte nemá na únavu nárok, protože s dvojčaty je to těžší? Nebo jen nesmí veřejně vyhlašovat, že mít dítě je náročnější než si naivně představovala? Promiňte, ale to mi připadá stejně hloupé, jako pobízet dítě k jídlu slovy "co by za to daly děti v Africe". To, že to vaše žena měla TĚŽŠÍ, neznamená, že to Tereza nebo kterákoli jiná matka jednoho dítěte neměla TĚŽKÝ.

Oceňuji, že smekáte před svou ženou, ale nechápu, proč se chcete vysmívat nám, kterým se to dítě narodilo jen jedno.

0 0
možnosti
P

pěnice

16. 6. 2009 12:32
Hrůza?

Ani náhodou.Je to změna,pokud čekáte první dítě,ale je to radost.Moje dcera má první dítě po devítiletém manželství a užívá si to opravdu s nadšením,hrůza by byla,kdyby dítě třeba nebylo zdravé a já,přestože jsem měla a vychovala dvě děti,teprve teď zjišťuju,že tříměsiční miminko nádherně reaguje,když s ním mluvíte.Za mých časů nebylo tolik vymoženosti (strava,ovoce,papírové pleny) všechno bylo časově náročnější,ak jsem se s dětmi sice mazlila,ale tolik času,jako moje dcera jsem opravdu neměla.A ona ho opravdu věnuje miminku.

0 0
možnosti
VP

podosoba

16. 6. 2009 11:22
Už zase?

Příští měsíc rodím. Poprvé. Dítě jsem zatím žádné neviděla ani z rychlíku, matku nemám a zatím mám jen byt přecpaný vlastnoručně vyžehlenými mimioblečky, spoustu dalších údajně nutných předmětů a velikou hrůzu. ;-(

Protože.. už zase někde čtu, jak je to opěvované mateřství "hrozné" .

Pěkně prosím, smutně koukám - napište někdo o tom, jak je soužití s děckem pěkné (ne seznam hrůz a na závěr jednu větu - ale je to super), ale postě něco na povzbuzení pro lidi jako jsem já ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4507x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/