Ty děti chci obě! Aneb návrh řešení pro vyměněné holčičky z Třebíče

Stejně jako většinu lidí v tomto státě mě už několik dní v noci straší případ vyměněných dětí z Třebíče. Jen si zkouším představit, že by mi někdo řekl, že Anna není moje, protože mi ji vyměnili v porodnici a musím ji vrátit. A taky, že někde po světě zrovna leze jiná holčička, která podle genetických testů moje je. Nepředstavitelné! Annu nikomu nedám! Osm měsíců je navíc, jak známo, obdobím separační úzkosti, kdy je dítě obzvláště fixované na matku,  takže nějaká zig-zag výměna je jednoduše nemožná bez velikého utrpení všech zúčastněných.

http://dedalebeda.bloguje.cz/0607archiv.php

Nebudu opakovat, co už tak brilantně popsala paní Marie Vodičková v MF DNES z 8.10. 2007 a také místní bloggerka Lucie Mlýnková http://mlynkova.blog.idnes.cz/c/12728/Trebicska-kauza-aneb-Nedovolme-porusovat-prava-zen.html

O tom, že je to hrozná situace a že je velice divné, když v porodnici nikomu není divné, že jedno dítě přes noc ztratí půl kila a druhé přibude, není sporu. Vážnější otázka však bude: Co teď s tím? Moje první reakce, když se mě kdosi zeptal, co bych v této situaci dělala - byla spontánně jednoduchá – ty děti bych chtěla obě!

Nevzdám se přece toho, o které se starám 8 měsíců, a zároveň chci vědět, jak vyrůstá moje vlastní. Doufám, že podobně na tom budou i obě postižené rodiny a podle toho dopadne i řešení. Je dobré, že se obě rodiny dohodly na seznamovacím pobytu. Myslím si ale, že jejich sbližování by mělo zajít mnohem dál. A možná, že již o tom i uvažují.

Nemocnici bych na jejich místě žalovala o velké peníze a za ně postavila rodinný domek, nejlépe se zahradou, pro obě rodiny. Sestěhovala bych se dohromady (bude to jistě těžké, ale pro děti podle mě to jediné dobré řešení) a dcery vychovávala společně s tím, že budou mít obě dva tatínky a dvě maminky.  

Když už si s nimi osud takhle krutě zahrál, bylo by úžasné, kdyby mohly profitovat z toho, že vyrůstají ve velké milující rodině, která si navzájem pomáhá a žádné z dětí nemuselo trpět, protože rodiče pro ně udělali to nejlepší. Otázka však je, zda budou tohoto snad až holywoodského happyendu všichni zúčastnění schopni.

Autor: Tereza Boehmová | úterý 9.10.2007 13:01 | karma článku: 23,56 | přečteno: 4041x