Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Jannynov

20. 1. 2009 11:27
máme 4 děti

A nelze než vyslovit nahlas obdiv za bezvadně napsaný článek.

Prostě to PŘESNĚ TAK JE !

:-)R^R^

0 0
možnosti
ZV

Zajko Vajko

17. 11. 2008 18:57
Tak se nám to pěkně rozdělilo

Na lidi, kteří zvládají vždycky všechno perfektně a s úsměvem a na lidi, kteří si občas dovolí ten luxus být třeba unavený, popř. jinak nedokonalý. Já osobně jsem rovněž vděčná za papírové plínky, a i když zatím nepotřebuju pomoc maminek a chův, neříkám, že nejsem ráda, když malou občas pohlídá manžel, a já si třeba v klidu zajdu zacvičit. Kojení mě zatím baví, uvidíme časem, že. A upřímně dodávám, že jsem ráda, že nemusím každý večer žehlit 40 plínek jako moji rodiče, že mám kočárek s otočným předním kolečkem, který jezdí skoro sám a že mám myčku na nádobí a podobné užitečné pomocníky, kteří mi umožňují více se věnovat miminku, manželovi i sobě.

0 0
možnosti
W

Wendolene

18. 11. 2008 19:22
Re: Tak se nám to pěkně rozdělilo

A jeste jsou lide, kteri byli unaveni, ale vedi, ze je to jenom docasne a umeli si to presto uzit, protoze deti rostou tak rychle a rychle se meni. Lide, kteri mysli jenom na sebe a zapomenou na slovo povinnost, nejsou vzdy dobri rodice. Veta A co ja? je slyset vice a vice. Drive si zeny tolik nestezovaly jako ted a pritom casto nemely ani poradnou pracku. Dnes maji vymozenosti moderni doby, haldu pribuznych, kteri pomahaji, manzela, kamaradky atd. a presto si stezuji vice. Cim to asi je?

0 0
možnosti
KH

bosorrka

16. 11. 2008 21:19
souhlasim

s vetsinou clanku, nemyslim si, ze by si ho dcerka nemohla po case precist, alespon by se dovedela, cim vsim jeji matka prosla a porad ji milovala:-) Neni tohle dukaz lasky?A ne lenosti ci sobeckosti, jak nekteri komentují. pro holcicku to mozna bude jednou i prispevek na tema planovane rodicovstvi:-)Je totiz dobre predem vedet, co dite obnasi, rozcarovani matky muze odnest prave ono. Jen to kojeni bych nezatracovala-clovek je sice upatlany a upoutany k diteti, ale mleko je porad pri ruce, teple a kdyz vse klapne, neni duvod prvni pulrok nekojit.Ale nesmi se to prehanet do 3 let..R^

0 0
možnosti
DD

danaja1

16. 11. 2008 1:22
Je to tak

Pěkný článek a i když se s vámi moc často nestotožňuji,tak pod tohle se klidně podepíšu. Období prvních  2 let jsem prožívala úplně stejně. Ale moc vás nepotěším, ještě hódně dlouho to lepší nebude - tedy bude v něčem,ale přijdou další radosti....a starosti :-)

0 0
možnosti
Ň

ňak

16. 11. 2008 15:27
Re: Je to tak

milé maminky, proč se zde neustále vyjadřujete v tom smyslu, že péče o malinké dítě je taková nesnesitelná pruda? Jednou Vám tyhle řeči budou líto!

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

15. 11. 2008 22:01
Neodpustím si ještě jednu poznámku

stran kojení. Není pochyb, že pokud to jde a nejsou větší problémy, je kojení ideální. Na druhou stranu současnou hysterii a snahu kojit za každou cenu považuji za přehnanou a dokonce špatnou. Např. mám kamarádku, která má málo mlíka, dítě má evidentně hlad, přesto kamarádka nechce přikrmovat (holčičce jsou necelé 4 měsíce). Další kamarádka musela přestat kojit v pěti měsících kvůli lékům a užírá se výčitkami svědomí. Samozřejmě je to jejich věc, sama za sebe ale podobné jednání/smýšlení považuju za nesmysl. Mně kojila máma pouze několik dnů v porodnici, pak nemohla. Přesto jsem nebyla nadměrně nemocná (resp. spíš málo) a i dneska mám imunitu nadprůměrnou.

Kojení je dobré, ale není to to nejdůležitější a nemá cenu to lámat přes koleno.

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

15. 11. 2008 22:09
Re: Neodpustím si ještě jednu poznámku

Aby nevznikla mýlka: "přikrmovat" - samozřejmě myslím umělé mléko a ne pevnou stravu, to jen aby mě někdo nechytal za slovíčka.

0 0
možnosti
T

thecurseofthewearerabbit

15. 11. 2008 21:55
misto stezovani, jak to mate tezke,

doporucuji si zajit do fitness centra a poridit si dite cislo 2. To Vam vyresi vsechny problemy.....

0 0
možnosti
Ň

ňak

16. 11. 2008 15:24
Re: misto stezovani, jak to mate tezke,

R^

0 0
možnosti
PC

PetaJu

15. 11. 2008 21:52
:-) děkuji Terezko

.. opět děkuji Terezko za nádherný a velice pravdivý článek .. opět jste mi mluvila z duše, a každá z nás, která má doma malý poklad .. lásku našeho života, bez které by už ten život nebyl takový .. tak ví, že vše co jste napsala je pravda ..

Já patřím k těm maminkám, které jsme se o to kojení praly a praly .. skončila jsem i na kapačkách v nemocnici .. vyčerpaná .. nešťašná .. na dně .. s hladovým dítěm /to mi teda řekly až tam .. žádné prdíky, jak mě všichni doktoři k plačícímu Honzíkovi říkali../ .. nasadili jsme Nutrilon a v tu ránu jsem měla doma spokojené a usměvavé dítě a spokojenou klidnou maminku .. ale dokáže nás okolí a .. vystresovat ..

Teď už mám doma 3letého rošťáka .. život už se netočí jen kolem miminka .. už je to samostatní tvoreček a i já jsem si dokázala kolem všeho toho mumraje vydobít to své místo jen pro sebe .. dá se to .. postupně .. pomalinku .. Teď už plánuju /zatím sama :-) taťka říká, že je ještě čas/ sestřičku pro Honzíka .. a už se těším na to vše . :-)

0 0
možnosti
J

Jack777

15. 11. 2008 12:56
...

9. Taťulda to za vše zacvaká (díky drahý :-)

0 0
možnosti
L

Lou.

15. 11. 2008 11:05
oprava

R^;-D

0 0
možnosti
L

Lou.

15. 11. 2008 11:05
Mila autorko

jeste jeden komentar...prave jsem procetla temer vsechny vase clanky.Moc se mi libi, vtipne, s nadhledem...uz se tesim na dalsi.Jen nechapu, kde- proc ? se bere tolik rejpalu v komentarich. ...bud proste vubec nechapou sdeleni, anebo je necim provokujete..? ;-) Piste dal Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/