Sbírka na novou pohádkovou hernu KC Kampa byla vyhlášena!

Jsem moc ráda, že si mě KC KAMPA vybralo za hlavní patronku finanční sbírky na novou pohádkovou hernu. Sbírku jsme vyhlásili 26.3. 2011 v 16:00 v rámci festivalu Kampa střed světa. Kmotry sbírky se stali a vyhlášení se zúčastnili také: režisér Jan Hřebejk, herec Jan Potměšil a herec Radim Fiala. Záštitu převzal autor knihy Kam běží modrá liška Andrej Gjurič. Byla to pro mě čest se ocitnout v takové společnosti a akci uvést.

Sama jsem na Malé Straně vyrostla a mám k ní osobní vztah. Jsem moc ráda, že Komunitní centrum Kampa funguje a že existuje místo, kam se mohou rodiče s dětmi v centru uchýlit. Protože takových možností moc není.

Nevím, zda jste se někdy v komunitním centru Kampa byli podívat. Pokud ne, tak to určitě udělejte. I když tým pod vedením výkonné ředitelky Terezy Čechové odvádí úžasnou práci a funguje zde mnoho kroužků a aktivit, centrum je vybaveno provizorně, pouze z darů a odložených již použitých věcí, co věnovaly školky či jednotlivci a potřebuje obnovu. Nyní má Komunitní centrum šanci vylepšit svůj interiér – kompletně předělat starou hernu na hernu novou, pohádkovou  - inspirovanou knihou pana Andreje Gjuriće Kam běží modrá liška.

Proto se KC Kampa rozhodlo vyhlásit veřejnou sbírku na obnovu herny – pokud se podaří vybrat 95 000 Kč, tak děti najdou v nové herně mlýnský domeček, který bude hlídat vodník Václav Vaněček s kaprem Kuldou, nové hračky nebo třeba i Helenku hrající na flétnu a probouzející na jaře petřínské pramínky a další postavy z knížky Kam běží modrá liška.

Vím, že každého z nás někdo často žádá o peníze. Všude stojí někdo s kasičkou a prosí a vy nevíte, na co peníze jdou, a nechce se vám sahat do peněženky. Chápu vás.

Jednou za čas se vám ale možná chce udělat něco dobrého a prospěšného – s konkrétním a hmatatelným výsledkem. A příspěvek na pohádkovou hernu by mohl být tím vaším letošním dobrým skutkem.

Částka nemusí být velká, stačí stovka, dvě. Můžete přispět přímo v komunitním centru Kampa,

nebo bankovním převodem přímo na účet – Číslo účtu: 145930399/0800. Název platby: Malostranská herna 2011.

Další informace i návrh projektu najdete na webu kckampa.eu.

 

Budeme moc vděčni za každý příspěvek a pokud se cílovou částku 95 000 vybrat podaří, přijďte se na obnovenou hernu podívat.

Děkuji!

 

Autor: Tereza Boehmová | sobota 26.3.2011 19:39 | karma článku: 6,91 | přečteno: 2032x