Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

akki

25. 5. 2008 23:23
Zváštní,

na své dítě jsem nešišlala, nekomolila mu jméno,( zato naše dvě kočky si se mnou užívají!!)a  syn šel do školy o rok později, protože mu skoro nebylo rozumět. Je mu 15 a po šišlání ani památky.

0 0
možnosti

F1234

18. 5. 2008 13:19
Kdyz se pekne napapame tak je to fakt parada

Vsimla jsem si, ze vetsinou zeny, ktere jeste nemaji deti a neustale resi čeho se vyvarovat při jejich pripadne výchově, ty ktere jsou opravdu moc emacipovane a dite je uz pro ne možna i tak trochu svazujici prezitek.

Tak prave z tech se vetsinou po narozeni prvniho ditete stavaji opici mamy a sislaji od rana az do vecera.

A proc ne? Nechapu proc by me, jako mamu melo zajimat, co si o me mysli pani v suremarketu, kterou ani neznam. Pravda, mohla by o tom napsat nejaky vtipny blog.

Pro me je nejdulezitejsi, jak se citi to malicke a ze se mu to libi. Sislani a brani ditete pri prvnich kruckach v jeho zivote za svoji soucast mi neprijde jako zasadni problem. :-)

0 0
možnosti

Michal Tiller

12. 5. 2008 14:40
My háráme

Co jsem zaznamenal, tak klasické šišlání používají na děti prarodiče. Rodiče jen přebírají dětská slova...je to hodně nakžlivé. U nás: pindíat = podívat, oponama = úplná tma = noc, na bombóek = na bombónek = vydělávat = do práce, ... Člověk to pužije jednou z legrace a pak už se toho nemůže zbavit.

MY... viděl jsem maminky, které se tomu u prvního dítěte brání jako Vy... u druhého už podlehnou. Samozřejmě jsou věci, kde to dává svůj smysl - společná akce: jdeme se koupat, jsme se přebalit. Ale potkal jsem cizí slečnu s pejskem, co mi řekla: "My háráme" ;-D

Jedna známá byla s dcerou v lékárně a lékárnice s pohledem na dceru: "A kolikpak nám je?" A známá odvětila: "No mně je 35, dceři rok a půl a kolik je vám, to nevím." Kdyby chtěla být údernější, mohla zkusit něco odhadnout... :-P

0 0
možnosti

Vikina

8. 5. 2008 15:00
Terezko, jsi pěkná

Terezko, radost se podívat na pěknou holku, přeji, ať Vám to dlouho vydrží. Články jsem si přečetl pro jistotu všechny (samo že nejlepší je o Vojtkovi - zde většina zřejmě nepochopila, že takoví týpci smrdí hlavně pivem), jen mi v nich tak nějak schází ten Vámi proklamovaný feminismus. Nebo že bych nevěděl, co feminismus je??

0 0
možnosti

Pepan A2

8. 5. 2008 7:18
Ještě jednou jsem nakouknul, abych si početl.

Ono se to fakt dá číst vícekrát.R^

0 0
možnosti

evenice

7. 5. 2008 15:09
Moc ten přístup nechápu

Když byly děti malé, bylo to nádherné období a to šišlání a množné číslo přišlo automaticky, samo od sebe, a taky to bylo krásný. Samo přišlo, samo odešlo. Každý věk dítěte má něco do sebe a proč si to, do pytle, naplno neužít. Degenerace tomu rozhodně neříkám. Někoho péče o dítě naplní, někoho ne a má touhu si to kompenzovat. Asi jsem málo emancipovaná nebo co.

0 0
možnosti

skeptický optimista

7. 5. 2008 15:17
Re: Moc ten přístup nechápu

Přesně. Člověk se má k dětem chovat spontánně, jak to cítí a ne řešit pseudointelektuálské problémy typu "co tomu řeknou kolemjdoucí". Tenhle "manažerský přístup" k výchově dětí nechápu.

0 0
možnosti

tnx

7. 5. 2008 14:12
Z toho si nic nedelej

Ja kdyz jdu vyvencit psa, tak taky hlasim:"Tak my se jdeme vycurat." a manzelka me rozhodne nepodezriva, ze bych chtel nekde obcuravat krovi. :-)

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

7. 5. 2008 14:21
Re: Z toho si nic nedelej

Já používám "... jdeme vyvenčit" a je to čistá pravda, taky potřebuji ven. ;-D

0 0
možnosti

ellinor

7. 5. 2008 13:45
kakáme

Tohle mě vždycky dostane do kolen...Matky jsou schopné říct doktorce v ordinaci : "Kakáme a hajáme dvakrát denně". Na děti jsem mluvila normálně a když jim babička řekla, jestli nechtějí "káko" nebo že "půjdeme pa", tak nevěděly, co se jí stalo....

0 0
možnosti

Pepan A2

8. 5. 2008 7:15
Re: kakáme

To sdělení v ordinaci u mě okamžitě evokuje otázku:" Obě"?;-D

0 0
možnosti

Quazi

7. 5. 2008 13:05
Jak dál..

Teď jste na to kápla. Nějakou dobu se to snad dá přežít i vysvětlit, ale řekněte mi, co s ženskou (ženskými), které v tomhle módu zastydnou? Je jim 40 a pořád žvatlají??

0 0
možnosti

Miroslav Václavek

7. 5. 2008 13:02
Když

byly moje děti malé bylo to nejhezčí období mého života. Vy jste nějaká divná generace - nerozumím vám.

0 0
možnosti

Kachnicka21

7. 5. 2008 13:09
Re: Když

Asi jste nebyl na mateřský;-). Moje maminka byla na mateřské 4,5 roku a když k jejímu konci měla jet s partou na víkend na výlet, nebyla prý schopná dát dohromady normální větu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/