Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

transformer

19. 10. 2008 4:04
nase skolka

pekny clanek, diky :) zijeme v UK, mame triletou holcicku, ktera nedavno zacala chodit do zdejsi skolky - bohuzel jen na dve dopoledne tydne, vic volneho mista nemeli. taky jsme zacali nekolika zvykacimi navstevami (slo o 2x tydne dve hodiny, mohli jsme tak chodit ctyri tydny pred nastupem do skolky "natvrdo") a podle me je to vyborna praxe. Nektere deti potrebuji vic casu na rozkoukani a ziskani duvery v lidi/misto a presne timhle se jim to umozni, kdyz se muzou seznamit se skolkou za pritomnosti rodice. V nasem pripade tam zpocatku s dcerou byl nekdo z nas celou dobu, pak jsme ji nechali hodinu samotnou (rozumej ve spolecnosti vychovatelek a deti) a po treti navsteve uz jsme nabyli dojmu, ze se s prostredim srovnala a zvladne to sama. Jsme radi za moznost takoveho pozvolneho vstupu. Musim rict, ze nase skolka netrpi neduhem nedostatku personalu - o 20-25 deti se stara 6 tet, jak my jim rikame, takze se to uz priblizuje individualnimu pristupu.

0 0
možnosti
T

transformer

19. 10. 2008 4:04
Re: nase skolka

. Detem tam pripravuji individualni plany vyuky a rozvoje, rodice dostavaji shrnuti, jak to detem jde a nejde, jenom nas mrzi, ze neni vic mista. Pravda je, ze takovych skolek neni v okoli mnoho, ostatni spadaji v lepsim pripade do prumeru. Za skolky se tady plati velke penize, obecne, tahle pres svuj pristup neni cenove vyrazne vyse nez ostatni, je ale nesnadne tam ziskat misto. Pro me je tezko pochopitelne, jak muzou vychovatelky ve skolce zvladat takove mnozstvi deti a zachovavat pritom zdravy rozum. Vsechna cest.

0 0
možnosti
ŠV

paskudilek

2. 10. 2008 18:42
Tak u nás ve školce byla jen jedna učitelka,

ale aby to fungovalo, tak pomáhala i ředitelka. Když se chce, tak to jde.

0 0
možnosti
A

antizelenka

2. 10. 2008 17:35
moc krásné a výstižné

chudáci učitelky mají nekvětší problém první dva měsíce s "novými" dětmi - pak je naučí jak se chovat a je to dobré

ve škole už to mají učitelky těžší - dítě je větší a od cca 3 třídy je "chytré" dle rodičů a pak jsou situace na ozbrojení učitelů před agresivními arogantními rodiči;-)

na třídní schůzky chodí vždy a zásadně jen rodiče bezproblémových dětí:-/

0 0
možnosti
HV

Matka Tereza

2. 10. 2008 16:00
To znám!

Milá Terezo, úplně chápu tvé pocity. Já mám za sebou tři "cykly" školkové docházky a věz, že září je nejhorší, potom si to jakž takž sedne.Na učitelky je nutno mít štěstí (já ho měla), jinak je to běs (znám z vyprávění kamarádek). A nemocné děti ve školce - to je věčné téma.ˇZ práce vystresované matky, kterým často hrozí vyhazoven, jsou často schopné strčit do školky zvracející polomrtvé dítě. U nás ve školce ale opakované protesty rodičů dosud zdravých dětí vedly k tomu, že učitelky přitvrdily a zjevně nemocné děti ráno nepřijaly. Přeju ti pevné nervy a hodně radosti s tvou ratolestí!

0 0
možnosti
PS

szapet

1. 10. 2008 10:47
...

A na 100 % souhlaím s tím, že dítě je odrazem svých rodičů ! Pokud tedy nemá nějakou psychickou poruchu či nemoc ... Tam je to pak už o pomoci lékařů ... Vypínejme tedy ty televize a počítače a buďme se svými dětmi opravdu duchem i tělem - běžte si třeba nasbírat kaštany ...

A na závěr snad ještě hluboká poklona naprosté většině paní učitelek !!! R^

0 0
možnosti
PS

szapet

1. 10. 2008 10:42
Reformy školství 2.

Nechat třeba děti ve školce dvě hodiny denně koukat na DVD apod. je podle mně hrůzné ... Né každý se určitě hodí k povolání učitelky v MŠ a je velmi smutné, že stát není schopen zajistit dostatek financí na činnost MŠ, včetně platů učitelek ... Kdyby jich bylo mnohem více, lépe placených, ušetřili bychom si v budoucnu spoustu problémů ... Mmch. lidičky znáte paní Marii Montessori ? Dejte si do vyhledávače např. Montessori Kladno a uvidíte, jak může taky takové zařízení fungovat nebo si někde půjčte nějakou její knihu a budete se chytat za hlavu, jaké chyby my rodiče vůči dětem děláme ... My totiž mnohdy VŮBEC nechápeme, co ty malá stvoření potřebují !!! Bohužel jsou tyto školky stále velice drahé a státem né zrovna podporované - ovšem je třeba vidět, jací mladí lidé z nich vychází a co všechno v tomhle věku umí a jsou schopni zvládnout ? Tam se měly dát peníze - né do Gripenů ... (Y)

0 0
možnosti
PS

szapet

1. 10. 2008 10:39
Reformy školství ???

Lidi, pamatujte si, že nejen paní učitelky, ale KAŽDÝ dospělý je pro děti vzorem !!! Nechte je koukat v televizi na střílení, vraždění a znásilňování, nechte je dále hrát hry kde tečou potoky krve ... Máme, co jsme chtěli - svobodu, ale i s tou je třeba zacházet velmi opatrně nebo se obrátí proti nám ! Začínají se množit názory - a já tomu také věřím - že je lepší investovat do velmi kvalitní MŠ, kde se dítě doslova naučí učit se a kde poznají, na co má dítě zrovna senzitivní období a rozvíjejí ho tím směrem, do takové školky, kde se rozvíjejí správné sociální vztahy (ovšem ten základ je samozřejmě přinesen z rodiny) atd. ...

0 0
možnosti
TB

tereza boehmova

1. 10. 2008 8:57
drexi dekuji

dekuji vam za tento prispevek, presne jste to vystihl>

Re: Re: 15 (drex, mail, 01.10.2008 07:09 ) nevhodný příspěvek? | vlákno | reagovat

Ano, presne je to presne tak.

Manzelka pracuje v MŠ a letos má "nové děti", které mají 2,5 roku.

Od 6 do 11 hod. je ucitelka sama, nekdy i s 28 detmi (pokud nektera ucitelka prijde pozde, tak i s vice) od 10 do myslim 12 jsou tam obe, a pak je tam zas ta druha. Tedy 6ti hodinova pracovni doba + 2 hodiny priprava. Zvladnout tento pocet je nadlidsky ukon. Za to jim patri dik. A to, jak tady nekdo psal, ze rodice, kteri soupnou dite za dvere jsou vlastne borci... tak je videt, ze asi nebyl nikdy ve skolce se svym ditetem. Z vlastni zkusenosti vim ze vetsina techto rodicu jsou bud socialni pripady, nebo rodice deti se zanedbanou vychovou. Na kazdem diteti poznate, jaci jsou jeho rodice.

0 0
možnosti
VM

Si0

1. 10. 2008 8:20
Boehmová, nikdo neříká, že mateřství je pro vás to nejlepší.

Ale PRO DÍTĚ je nejlepší, když své mateřství budete prožívat naplno. Co tak myslet méně na sebe a více na to malé?

0 0
možnosti
TB

tereza boehmova

1. 10. 2008 9:42
Re: Boehmová, nikdo neříká, že mateřství je pro vás to nejle

Tuhle prazdnou frazi: "PROZIVAT NAPLNO" zboznuji. Vazne jsem se pobavila. Nekoukejte tolik na reklamy v TV, on se vam ten slovnik pak dostane pod kuzi. Muzu vas ubezpecit, ze Boehmova (tedy ja) ma svoje dite rada, stara se o nej, jak si mysli, ze je to nejlepsi a venuje se mu maximalne a ma zcela ciste svedomi. Mozna proto je Anna velmi napred, skvele ve dvou letech mluvi a je moc chytra. Uz jenom proto, ze ji dobre znam a vim, jak je citliva, nikdy bych ji nemohla strcit do skolky a zavrit dvere, kdyz vim, ze by cele dopoledne plakala. Proto na to jdu postupne a pozvolna. Anna je zvykla byt v kolektivu i ma chuvu, takze neni zadny rozmazlenec. Ale prece jen ve skolce se vyzaduje velka samostatnost a ucitelka nema cas na individualni praci s kazdym ditetem. Dokud si nebudu jista, ze Anna vsechno sama zvaldne a bude schopna se o sebe postarat i kdyz ucitelka zrovna nebude moct, tak ji tam samotnou nenecham.

0 0
možnosti
S

svi,utec

1. 10. 2008 6:39
Ti, co to dělají správně? Kde berete tu drzost?

Kde berete právo ty lidi soudit? Maminka toho nastydlého je pravděpodobně v tuhle chvíli s ním doma a nemá čas obíhat třídní schůzky, na nichž si dokonalí rodiče poplácávají po ramenou, že oni dělají všechno správně. Maminka toho počůraného zřejmě taky tak. Toho kašlajícího, který asi neměl teplotu, možná šoupli do školky proto, že na tohle jim žádná doktorka ošetřovačku nenapíše a zaměstnavatele to ostatně taky nemusí zajímat, někteří lidi si totiž musí vybrat, buď přijdou o práci nebo strčí nastydlé dítě do školky.

Děti mám už o pár let starší a třídních schůzek ve školce za sebou bezpočet;  v 90% jsou ztrátou času a nejít na ně a věnovat se zatím dětem je víc než rozumné.

Pokud jde o váš obdiv učitelkám, které nechají proběhnout situaci s agresivním chlapečkem tak daleko, že napadený jen fňuká do talíře a netroufá si zvednout hlavu, měla byste odložit růžové brýle. Učitelky jsou tam od toho, aby k takovým situacím nedocházelo nebo aby je řešily v zárodku. Zjevně to nezvládají.

0 0
možnosti
LH

Mouchard

1. 10. 2008 7:44
Re: Ti, co to dělají správně? Kde berete tu drzost?

velmi trefné, máte bod... R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/