Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

TondaN

31. 3. 2012 18:22
tak to já mám vzpomínku

jako klukovi mi taky vyndavali mandle.jenže já jsem byl proti.pan doktor se mi dobyl do pusy,vsunul mi tam takové lesklé kolečko i s prsty,já udělal cvak  a držel. doktor zařval vytrh zařízení z pusy,řekl přítomné matce:" vemte si toho spratka"-a dodnes mám mandle. jo, a na angíny kupodivu netrpím.;-D

1 0
možnosti
MK

Makovarka

31. 3. 2012 13:39
V dřevních dobách

když mi bylo šest let, vyndávali mi mandle při lokálním umrtvení. Viděla jsem tedy, jak mandličky pleskly do misky ledvinky - jedna v kuse, druhá na dva kousky. Pamatuju si jen, že bylo nepříjemné, když mi mačkali jazyk k zubům, aby se mohli do krku dostat. O bolesti po operaci už nevím, jen tu zmrzlinu, kterou mi rodiče slibovali, jsem nedostala. Důležité je, že od té doby žádný píchaný penicilin a za desítky let jen dvě angíny hodné toho pojmenování.

0 0
možnosti
JK

jaroslav_1

31. 3. 2012 10:24
Mně v deseti

Taky mi ten den po operaci odepřeli pevnou stravu, prý se to na tu ránu nesmí, naštěstí nás bylo na pokoji asi šest, ti zbylí dostali normální večeři, takže jsem jednomu klukovi snědl půl talíře kolínek a tím jsem dokázal, že lékaři se mýlí.

0 0
možnosti
E

Escoto

31. 3. 2012 10:21
Nějak hodně toho o morfinu víte

1 0
možnosti
ID

Danajka

31. 3. 2012 10:10
Soucítím s Vámi;

to je chuťovka...;-(Ale zase nebudete mít angíny, to má taky něco do sebe!:-)

0 0
možnosti
JN

Wrunx

31. 3. 2012 21:25
Re: Soucítím s Vámi;

To je bohužel velmi rozšířený mýtus že za angíny můžou mandle. Jenže mandle ve skutečnosti tvoří jakousi "záchytnou" stanici pro bakterie; když pak jsou operativně odstraněné, pokračují bakterie holt dál do těla se všemi příslušnými následky. Krom toho mandle jsou vcelku důležitý útvar lymfatického systému.

Je smutné že v dnešní době, která prožívá boom imunologie, stále přetrvává ten "zdravě socialistický" názor - dělá to záněty, musí to ven.

0 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/