Křest knížky Zajíček Zlobílek - pokřtí moderátor Václav Moravec

A je to tady! Srdečně zvu na křest knížky Zajíček Zlobílek, hluchý drak, natahovací Mařenka a jiné příběhy, který se uskuteční 11. 11. v 16.30 ve Friends Coffeee House, Palackého 7, Praha 1. Knihu pokřtí milí hosté: Václav Moravec, Barbora Osvaldová, Jan Jandourek a Patrik Banga

Kniha Zajíček Zlobílek, hluchý drak, natahovací Mařenka a jiné pohádkové příběhy je kolekcí původních pohádek. Ilustroval ji Radek Mikuláš. Tři pohádky doplnili hosté (novináři Barbora Osvaldová, Jan Jandourek, muzikant Patrik Banga).

Koncept knihy vychází z toho, že na trhu chybí krátké a středně dlouhé pohádky, které by rodiče s chutí večer před spaním dětem četli, aniž by se zaplétali do dlouhých peripetií klasických českých pohádek. Navíc je v pohádkách patrná snaha, aby ženské hrdinky byly v pohádkách aktivní a neseděly v koutě s očekáváním, že někdo všechno udělá za ně.

Kniha je rozdělena do tří částí – Příběhy zajíčka Zlobílka: pohádky pro nejmenší děti s jednoduchým „výchovným“ poselstvím. Pohádky pro větší děti (Hluchý drak, Natahovací Mařenka a další) a nakonec tři pohádky hostů.

Související článek na kultuře iDNES.cz

více na http://www.boehmova.cz/

Autor: Tereza Boehmová | neděle 24.10.2010 21:06 | karma článku: 13,45 | přečteno: 1795x