Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

becka

29. 11. 2007 17:13
co to je za novoty?

tehnle format diskuse je nejakej narocnej

0 0
možnosti

Bebitka

28. 11. 2007 23:07
kam s nimi??!

mám škodíky hned dva (14měs a 2,5roku) a když oba konečně úspěšně oblíknu a vystrkám z bytu, abych venku zjistila, že mezitím leje nebo lítaj blesky, bejvá mi do vzteklýho breku :) takže až někoho napadne, kam se dá s dětima (bez auta) bezpečně zajít, dejte mi prosím vědět, moc prosím! :-)))

0 0
možnosti

Petra J.

18. 11. 2007 22:26
Pro Terezku

Terezko,

moc se mi Váš článek líbil a opět mi v mnoha ohledech mluvíte z duše .. pročítala jsem si názory v diskuzi a říkám si, že mnozí nepochopili význam článku ..

Kdo si nepostěžuje .. taky mám malého chlapečka, skoro 2 1/2 letého všetečku, který chce vše zkusit, všude vyleze a zaleze .. to jsme si to v létě užívali a byli jsme venku až do večera..což teď v zimě nejde..ono co si budeme povídat, na mateřské dovolené má člověk chuť vypadnout ze čtyř stěn domova a vylítnout do světa i s tím naším malým zlatíčkem .. na čerstvý vzduch - jak říkám do civilizace..

A imunita se vytváří, ale rovněž patřím k maminkám, kterým nepřijde moc zodpovědné když jiné maminky vodí své hodně nachlazené děti mezi děti zdravé .. neříkám, normální rýma nikoho nezabije, ale s rozvahou .. ono komu by se líbilo přijít do restaurace kde Vás bude obsluhovat číšník, který bude mít rýmu jak blázen a ještě Vám jako bonus poprská Vaši polévku .. Maminky vydržme .. třeba bude sníh a mráz a bude líp :-)

Petra

0 0
možnosti

Tereza

15. 11. 2007 23:12
ale ja se nezlobim

Borufko, ja se nezlobim. To je jen muj styl psani. :) Jinak jsem zcela v klidu. :-)

0 0
možnosti

Borůfka

15. 11. 2007 21:50
Imunita

Moc dobře rozumím tomu co píšete ale nevím proč se kvůli tomu zlobíte. Přeci je všeobecně známé že si dítě během prvních let svého života teprve vytváří imunitu a hlavně první rok ve školce je tou pravou "zdravotní" zátěží. Mateřská centra v době chřipek, střevních a jiných epidemií rozhodně nenavštěvuji a ven také chodíme v každém počasí i s rýmou, když k tomu není teplota. Mám dvě děti dva a půl a rok a čtvrt, oblečení i obouvání zvládáme za cca 15minut. Chce to tréning :-)

0 0
možnosti

atvar

15. 11. 2007 15:49
Mam 19mesíčního syna

takže prožíváme první aktivnější podzim a je to skutečně nepříjemný. Bohužel se nám podařilo nastydnout doma všem a vzájemně si to měsíc a půl předáváme. Mám práci, kde zkrátka onemocněn nemohu a o víkendech je potřeba s malým ven, takže se mi to nedaří zaléčit. Už jsem z toho zpruzenej.

0 0
možnosti

Lena

15. 11. 2007 13:13
Pochopení

Já autorku velice dobře chápu.Mám chlapečka 3,5 roku starého.Nikdy jsme neměli problémy s nemocemi,jen zřídka rýma a kašel.Venku, na hříšti, v lese atd. jsme byli pořád.Kontakt s ostatními dětmi měl taky,protože kamarádky mají přibližně stejně staré děti.Nastal problém až teď v září,když prďůsek začal chodit do školky.Je to děs.Jsme víc doma než ve školce.Po týdnu léčení doma ho přivedete do školky a tam spatříte děti,kterým teče soplík až na paty a kašlou jako "tuberáci",takže za cca 3 dny je to u nás zase to samé.A co pořád dělat s malým doma?Chvíli se u něčeho zabavíme-kostky,malování,stříhání, pohádky apod,ale nedá se to dělat pořád.Občas mi to už začíná lést na nervy a nadávám na celý svět,počasí ale nakonec zjistím, že tím ničemu nepomůžu. Hold nám nezbývá nic jiného než tohle ošklivé počasí nějak optimisticky překonat a těšít na jaro, teploučko, sluníčko a tu nádhernou vůni léta .:-)

0 0
možnosti
MV

Atropa

15. 11. 2007 12:39
Proč se rozčilovat?

Nějak nechápu, proč se rozčilovat nad počasím, když ho stejně ovlivnit nemůžeme. Ono to nějak postrádá logiku.

Není to zbytečné?

Není jednodušší smířit se se skutečností, že je občas počasí jiné, než očekáváme a naučit se improvizovat?

Pokud nám povodeň nebo tornádo nesebere barák, tak není důvod fňukat.

Člověka v životě potká spousta jiných a vážnějších starostí. A lidi, kteří si je přidělávají ještě k vůli počasí, lituju.

0 0
možnosti

ellinor

15. 11. 2007 12:35
kam s ním

Já brala děti na výstavy, třeba do klubu zahrádkářů na narcisky:-) a podobný ptákoviny, ale nedoporučuju lokality se skleněnými vitrínami. Taky vaření a pečení je baví, ale je to dost vopruz to pak uklízet.

Existují i knížky Hry s malými dětmi a pak různé workshopy při městských kulturních centrech, na Toulcově dvoře atd., kde se s dětmi počítá, ale nejsou tam nutností - takže jich tam nebude tolik.

Dobré tipy jsou na Co Kdy v Praze a na ententyky.cz. Hodně štěstí!

0 0
možnosti

ellinor

15. 11. 2007 12:25
mor a lepra

A co teprve když děťátka chytnou neštovice! V podstatě jim nic není, ale tři týdny jsou od hlavy k patě flekatí od tekutého pudru, takže s takovým malomocným lookem tě nepustěj ani do obchodu. A to si to děti navíc neodbydou najednou, ale hezky jeden po druhém, takže je to úžasné neštovicové šestinedělí;-) Ale pokud můžu na MD něco doporučit - jakmile se ve vašem okolí neštovice objeví, dejte dítě nakazit! Zní to divně, ale zpátky v zaměstnání jak když těch několik týdnů najdete...

0 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/