Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lofasisko

7. 9. 2010 16:10
za co vděčíme feministkám?

Je velmi odvážné a přitom neprokazatelné tvrzení, že za dnešní práva žen mohou feministky. Ono se to jaksi nabízí to hezky zneužít pro vlastní propagandu, ale nikde pro to není důkaz. Jestli dnešní ženy někomu vděčí za dnešní stav tak určitě ne feministkám. Přirozeným vývojem společnosti se k tomu dospělo feministky nefeministky;-D

0 0
možnosti
E

Eira123

16. 4. 2010 19:13
článek na novinkách

Dnes jsem četla článek pana Uzla na novinkách, který též odkazuje na stránky feministky.cz a bohužel je bere vážně. Ach jo.

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

25. 1. 2010 22:13
Existuje vědecký feminismus?

Podle názvu článku asi ano, jakožto opak toho pitomoučkého laického. Trochu mi to připomíná vědecký komunismus, ktery existoval za mých mladých let. Existoval, hlavně se tak jmenoval, ale mně vždy připadal tak trochu pitomoučký a laický.

0 0
možnosti
WS

wandering star

25. 1. 2010 22:17
Re: Existuje vědecký feminismus?

Uvědom si, soudruhu, že bez revoluční praxe není revoluční teorie (nebo to bylo obráceně?).

0 0
možnosti
J

jaanaaa

24. 1. 2010 14:16
Móc pěkně napsáno.

0 0
možnosti
PP

parat

23. 1. 2010 0:18
Feminismus nebo matriarchát?

Posledních šedesát let ženy obsadily vše. Výchovu dětí ve školkách, školách, vojenství, hulvátsví, špínu a gangsterství. Žena která nekope chlapa a neplive, není skutečnou ženou, hlásají filmy a sufražetky. Chlapi mají X žen a ty jsou poctivé. S kým jsou v posteli tito záletní muži...?  Matriarchát posledních asi šedesáti let udělal z žen polochlapy a z mužů bačkory. Mužatky a "pětiprocentní" mají větší prostor, než řádná manželství a výchova. Stejně jako ve starém Římě. A jak dopadl? Křesťanská šlapka z E55 není nazývána šlapkou či hůř, ale těžce pracující ženou. Bandy snědých dětí pobíhají po Václaváku a okrádají důchodkyně či cizince. Nejsou potrestatelní, jsou to děti... Zaklínadla podvodů a přetvářek, vyslovit skutečnost se nenosí, nebo se dokonce trestá. Když dáma ukazuje své pudy, je to normální, ale chlap nesmí. Není ten matriarchát velmi stupidní a zvrácený?

0 0
možnosti
VT

marvinka

23. 1. 2010 15:53
Re: Feminismus nebo matriarchát?

A jak vysvětlíš ten drtivý rozdíl ve statistice domácího násilí, kde je drtivé procento všech případů spácháno právě agresivními muži? Znám pár případů, kdy chlap zmlátil babu, ale že by se to stalo naopak, takový případ neznám. Nene, ženy ještě muže ve všem nedohnaly, a právě v agresivitě a riskantnímu chování je nikdy nedoženou. Naštěstí. A myslím, že k nějakému matriarchátu ještě nedošlo. V politice je většina mužů (a jak špatně to tam vypadá).

Kdo ví, možná kdyby školství nabízelo více peněz, bylo by i více učitelů. Pořád se to ještě bere, že chlap je živitel, ale hold, když muž rodinu neuživí, což v dnešní době není nic překvapivého, ani nic, za co by se muž měl stydět, musí žena do práce.

0 0
možnosti
VT

marvinka

22. 1. 2010 21:25
No,

To je konečně pěkný článek na téma feminismus, se kterým mohu jen souhlasit. Přesně jste to vystihla, moc odborných článků na toto téma jsem nepřečetla, ale je mi jasné, že bez odvážných žen feministek, bych školu asi nevystudovala a do práce chodit nemohla.. R^ 

0 0
možnosti
JAH

achabisko

22. 1. 2010 14:32
Hofírek a Hofírkoviny..

Je to sice maličko off topic v rámci hlavního tématu, ale panem HOffim není třeba se nijak zalamovat. Prostě všichni jenom tak píšeme...

http://haidler.blog.idnes.cz/c/116179/Apriori-pane-Hofirku-Kdo-se-boji-matla-v-sini.html

Pozdravení

0 0
možnosti
V

Vikina

22. 1. 2010 3:27
Hm, Terezko,

nové foto, dobrý ;-).

0 0
možnosti
LB

Irrataki

21. 1. 2010 20:47
autorce: Jo, dobrý článek

hodně pěkný. Máto formu i styl. Další pojmy k nalezení, náměty na popřemýšlení v téhle oblasti. A karmu za to... i když s puntíkem. Ten puntík spočívá v tom, že Vy o tématu víte víc, máte načteno, vystudováno "v oboru". Jenže kolik lidí, běžných čtenářů tu je takhle informačně vybaveno? Asi moc ne. A stejně se s touhle problematikou setkávají, když ne tady, tak v životě. Jsme to my, laici, kteří nemáme čas to studovat tak do hloubky a tak vycházíme z informací, které máme. Tvoříme si na to nějaký názor, pak ho nějak formulujeme a "vyzvracíme" třeba na blog. Klidně nám spílejte za formu, za nedostatek informací. Víte víc, máte navrch. Ale není to tak trochu vina i Vás informovaných, že my, laici, o tom nemáme ani šain? Že lidi berou slovo feminismus jako sprosté slovo a proč?... Ale osvětlila jste pojmy, rozproudila další diskusi - lidi o tom mluví - to je fain. Lea B.

0 0
možnosti
VT

marvinka

22. 1. 2010 21:31
Re: autorce: Jo, dobrý článek

To je právě smutné, že slovo feminismus je považováno za něco trapného až špatného. Také jsem jedna z řad laiků, ale kdo jiný bojoval za práva žen, práva žen na vzdělání a práci, byly to právě feministky. To není až tak těžké pochopit.

0 0
možnosti
LM

Aaron71

21. 1. 2010 20:27
Feminismus v této podobě je pouze póza

A ještě k tomu hloupá póza.Rv

0 0
možnosti