Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

Fanuel

24. 3. 2008 14:35
Zdravím

Zdravím, jiný kraj jiný mrav.To co jinde platí nemusí platit zde a naopak.Podstatou problému je  určitá nechápavost až hraničící se zlomyslností.To že zde není vše to pravé ořechové je na bíle dni.Pozitivní prolínání kultur, lepší informovanost, skrze media lze dosáhnout jisté kultivovanosti.A o to by mělo jít nám všem.Stanek(Fanuel)

0 0
možnosti
MR

haloradio

15. 3. 2008 22:23
To je kapitalismus

Tak to holt chodí v restaurovaném kapitalismu. A bude hůř. Kapitalismus lidi zbavuje nejcennějších lidských vlastností, mj. empatie, sociální inteligence a cítění. Preferuje  ziskuchtivé sobectví.

0 0
možnosti
RK

Tholdrin

18. 6. 2008 14:48
Re: To je kapitalismus

To jsou, s prominutím, kecy. To co popisoval článek je typický socialistický přístup k práci "Všichni musí být zaměstnaní takže o práci nemůžu přijít protože jsem lempl...".

Typicky kapitalistický přístup má kupříkladu několik málo krámků co zná. Každý ziskuchtivý parchant a podnikatel ví, že čím více a lépe poslouží tím spíše se lidé vrátí a tím spíše více utratí. Kapitalistický přístup je preferování inteligentních a schopných zaměstnanců, lidí reprezentativních, nadšených a ochotných. Všechny krámky )hospůdky a spol) fungující takovým způsobem

co znám praskají ve švech.

Typický je příklad jedné hospůdky v praze. změnil se personál a dříve vyhlášená hospůdka se stala opuštěnou (nehledě na její pozici) kde vysedávají tři čtyři zoufalci. Od té doby co tam jsou "flákači" co přehlížejí zákazníky, neumí načepovat pivo, šidí jídlo a ještě se vás pak u účtu pokoušejí natáhnout se návštěvnost propadla do hlubin pekel. A to fakt není tržní jednání... s lidmi odcházejí i peníze.

0 0
možnosti

Filip Škarda (skarda.blog.idnes)

7. 3. 2008 22:48
A kdo je škarohlíd

Zžejmě ste smam příkladem šakorhlída. Pracuji brigádně při studiu jako číšník 5  let. Takže když jdu někam do restaurace, vše zkoumám velmi pečlivě (profesionální deformace), možná by chtělo dělat oslavy třeba v jiné než 5.cenové skup (na tu bych to podle příspěvku typoval). No akdyž nejste spokojená tak to řeknětea dýško nedávejte.

0 0
možnosti

Tereza B.

8. 3. 2008 14:07
Re: A kdo je škarohlíd

Do 5.cenove byste me asi nedostal. Jsou to vetsinou pomerne drahe restaurace s nekurackymi castmi, kde bych ocekavala prvotridni servis.

0 0
možnosti

felciiik

7. 3. 2008 20:37
hm

kde to žijete? tam bych nechtěl být... asi mám prostě štěstí nebo čuch na dobré podniky

0 0
možnosti

RP.

7. 3. 2008 20:32
napotreti

Az kdyz jsem si clanek precetl potreti, pochopil jsem vas. Asi nejsem dneska ve forme. Hezke cteni, i kdyz Vam asi do smichu moc nebylo, kdyz jste chtela nekoho prekvapit a ono to dopadlo jinak. ;-(

0 0
možnosti