Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

BrainLess

8. 1. 2008 4:53
Ach jo ...

Vazena damo, abych rekl pravdu zacinam byt silne alergicky na kecy typu "ta almuzna, z toho se dite neda uzivit". Pokud spolehate na to, ze Vase dite bude zivit stat tak neni neco v poradku s Vasim myslenim. Dite by si zodpovedny clovek mel poridit v momente kdy jednim z faktoru je i to jestli ho uzivi. Spise byste se mela zamyslet proc jsou odvody z kazde vyplaty na soc. pojisteni 34% a celkova danova zatez je > 55%. Howgh.

0 0
možnosti

oddTom

16. 12. 2007 14:29
Varianta pro ty matky, které nemohou volit výši RP

RP lze převést na otce dítěte, a přitom být nadále doma (zdrav. pojištění platí stát).

Více viz http://www.rodina.cz/clanek6080.htm

0 0
možnosti

Sára

10. 12. 2007 12:56
Na Prahu 1 nikdo nemá!

Cha, cha - MÚ Praha 1. Koukám, že se od dob, kdy jsme bydleli na Starém Městě a patřili sem, nic nezměnilo. Stejně unuděné paní úřednice, které nic nevědí a ani nechtějí vědět. Lidé je vyloženě obtěžují. Jak jsem chodila a poníženě žádala o rodičovský příspěvek, to mám dodnes v živé paměti. Ale tenhle problém se skutečně týká Prahy 1. Naše sociálka v Letňanech pracuje skvěle, a to dokonce pět dnů v týdnu. Když přijdu na ten "náš" letňanský úřad, tak si připadám jako v ráji (ve srovnání s Prahou 1). Takže já už mám vše zařízeno, v klidu, bez problémů. Držím palce R^

                      S.

0 0
možnosti

Lucka Paličková

7. 12. 2007 13:35
V Berouně je to v pohodě

Ahoj Terko, 5. prosince jsem byla s novou žádostí o příspěvek na úřadě v Berouně a všechno bylo bez problémů. Paní mi zkontrolovala údaje, vzala si to a hotovo. Tak nevím, možná v Praze je to jinak :-). Zdravím!

0 0
možnosti

k.j.

5. 12. 2007 14:35
přídavky

Děti nemám, takže nevím, jak to je, ale doopravdy dostávají rodiče příspěvek (tím myslím i státní přídavky) jen na jedno dítě a na druhé ne??? To se mi nějak nezdá...?

0 0
možnosti

Ellena

5. 12. 2007 12:59
Každý se má starat sám o sebe

Jsem momentálně na mateřské dovolené, takže téma se mě aktuálně dotýká. A opravdu souhlasím s těmi diskutujícími, že každý se má starat hlavně sám o sebe a svoje děti a ne sockovat s nataženou dlaní a chtít po státu, aby se staral. Kdo na to nemá, ať si děti nepořizuje. Lépe ať nám klesá porodnost, než aby se na svět přiváděly samé sociální případy, kteří budou po vzoru svých neschopných rodičů viset na státu. Jděte s tím k čertu! To se toho socialismu v nás nikdy nezbavíme???

0 0
možnosti
ŠB

sbinko

6. 12. 2007 9:51
Re: Každý se má starat sám o sebe

Poměrně přesně řečeno a souhlasím. Děti si má pořizovat jen ten, kdo je po všech stránkách připraven a schopen se o ně postarat.

Pomoc od státu má krýt tu nejnaléhavější sociální pomoc, nejožehavější případy a ne zajišťovat báječné vyžití lidem s nataženou dlaní.

Vzpomínám jak mi zhruba před měsícem vyprávěl kamarád pracující v Belgii jak jeho kolegyně vůbec nevěřili, že u nás může být žena na mateřské tak dlouho. Prostě na to jejich stát nemá. Resp. stát nemá na nic - vše je jenom krajně neefektivně přerozděleno z našich peněz. Prostě reálný socialismus.

Výše uvedené ovšem nic nemění na tom, že formulářová akce MPSV je další typický český úřednický šlendrián.......

0 0
možnosti

evapecha

5. 12. 2007 10:34
rodičovský příspěvek

Mě na úřadě telefonicky sdělili, že mám přijít až po novém roce, že času je dost, nemají k tomu ani program v počítači. Tak to nechte až na leden.

0 0
možnosti

Prase

4. 12. 2007 15:10
Tak nežebrej o socku

Nevím na co si stěžujuš. Natahovat pracku umí každej.

Nechtěla bys náhodou, aby ti tu socku za nic přinesli až domů na zlatym podnosu? :-©     :-©    :-©   :-©   :-©  :-©  :-© :-©

0 0
možnosti

S.A.

4. 12. 2007 16:03
Re: Tak nežebrej o socku

No jo Prase zůstane prasetem i kdyby se tu vy.... třeba i 8 čuňat.

Škoda že jste ten článek nepochopil

0 0
možnosti

Helena

3. 12. 2007 21:01
Drzim palce Tereze

bezva napsany clanek. M;-)luvi mi z duse

0 0
možnosti

amik

2. 12. 2007 19:25
Matky v zahranici

[>-]Zaplatpanbuh za aspon nejakou tu korunu, matky v jinych zemich nedostanou od statu ani korunu. A dostat materskou dovolenou? O tom si muzou jen nechat zdat!!

0 0
možnosti

Lump

3. 12. 2007 12:24
Re: Matky v zahranici

A zas jeden co neumí číst. Stěžuje si na úředníky, ňoumo.:-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/