Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

falm

2. 9. 2008 10:04
Památce J. Šlitra a V. Hrabánka

Asi nejlépe svůj vztah ke kouření vyjádřil Jiří Šlitr tuším v  Ďáblu z Vinohrad.

Hned po otevření opony stál kouřící Hrabánek na scéně. Šlitr přišel k němu a vrazil mu facku: "...člověku by zapálil milovaný divadlo nad hlavou."

A následoval úžasný text-appeal o tom Jak se zachovat v případě požáru. "Řeknu vám v některejch divadlech ty požáry bejvaj strašný... takový Národní divadlo.." a končilo to úžasnou radou jak evakuovat divadlo: "..a proto, ti diváci co jsou na kraji zůstanou sedět a prostřední se přes ně derou!!

Zdraví:http://faltyn.blog.idnes.cz

0 0
možnosti
JK

Terrurek

4. 7. 2008 12:17
:)

dobrý den, nevíte o nějakympředstavení kde bych mohl kouřit? Nevíte o nějakém představení kde se neprdí. Tenhle článek zavání nesvéprávností

0 0
možnosti
J

J.Vrchlicky

20. 6. 2008 15:16
Obrazek

Neříkám tak, ani tak, stejně se nic nezmění, ale ten obrázek na konci článku... LOL, je ještě vtipnější než ta upozornění na cigaretách. Nebýt tam ten obrázek tak mám pocit, že opravdu mluvíte vážně.... Víte třeba, že když vypijete čistou vodu (tím myslím chem. individuum H2O v čistotě 100%) tak umřete? Když se nadechnete kyslíku (opět 100% O2) tak taky???... hrůůůza. Ode dneška přestanu jíst, pít, kouřit, dýchat...

0 0
možnosti
RK

Tholdrin

18. 6. 2008 13:47
Společnost

Je základním problémem. Znám mnoho případů kdy si kuřák či jejich skupina vytáhl/i cigáro uprostřed tramvaje či narvané zastávky.  Z velké části se vymlouvali na  to že jsou to cizinci a neví to. Mezinárodní značka pro zákaz kouření pod kterou stáli je zřejmě nezajímala. Setkal jsem se ale i s čechy kteří měli spousty keců o svobodě. Problém je, ale že jim nikdo nic neřekne a maximálně poodejde dále. Ti tři kluci v tramvaji (byla narvaná lidma, včetně matky se dvěma malýma dětma a jednou těhotnou slečnou) si taky vyhulovali tak, že tam byla vysloveně bílá mlha. A zřejmě by to dělali až do konečné a vůbec by se nad tím nepozastavili kdyby jsme je se ženou málem neprocpali okýnky za jízdy.

Většina kuřáků spolého na to, že jim nic neřeknete. Když to ale uděláte většinou se přizpůsobí.

ZA CHOVÁNÍ VYHULOVAČŮ SI MŮŽEME SAMI. DRŽÍME TLAMY A MAXIMÁLNĚ SI MYSLÍME SVOJE. ŘEKNĚ TE JIM KAM SI S TÍM "ŽVÁREM" MAJÍ JÍT A PAK BUDE TŘEBA ČASEM KLID!

0 0
možnosti
H

http2

17. 6. 2008 11:06
maximální souznění

rozhodně souhlasím, je to nehoráznost, STOP KOUŘENÍ ve prostorách pro všechny! :-©

Vystihla jste to úplně přesně!

0 0
možnosti
DH

Denule

3. 6. 2008 20:12
Karma

plně s Vámi souhlasím, ale vedete boj proti větrným mlýnům. Jsem taky nekuřák, navíc mám astma (od dětství) takže skutečně nemůžu pobývat v zakouřeném prostoru. A pak jdu do divadla (a stejný zážitek jako vy), autobusem radeji nejezdím a pomalu abych se bála chodit venku po chodníku. A to už nemluvím o poležení na pláži u přehrady a podobných lahůdkách - všude si mohu zakouřit zdarma, pokud bych o to tedy stála. Kuřáci jsou velmi bezohlední a bohužel současná legislativa (a absence Policie na ulici) jim v tom velmi přeje. Moudřejší musí bohužel ustoupit  a dál to přísloví znáte asi taky.  Přesto Vám ve vašem boji přeji mnoho štěstí a úspěchu.

0 0
možnosti

meduzka555

2. 6. 2008 22:54
uff

z tohohle článku mi skoro naskočila husí kůže - ne proto, že bych souhlasila, ale z toho bojovnýho tónu

osobně nemám ráda, když mi někdo kouří pod nos, ale takhle se kvůli tomu rozčilovat - si ten život, paní, krátíte víc, než kdybyste to vdechovala a byla v klidu ;-)

0 0
možnosti
L

Luborka

3. 6. 2008 9:29
Re: uff

Docela přemýšlím o tom, proč tolik lidí vnímá bojovnost v článku. Žebychom chápali tento pojem každý jinak? Jaký je rozdíl mezi bojovností a militantností, kterou tady kde - kdo vyčítá? Lze vnímat jinak, než jako bojovnost něco, co je podané jako stížnost, nebo žaloba? Za jakých okolností dochází k žalobám a stížnostem? Pokud k nim dochází, jsou naplněny nějaké podmínky, kdo je naplňuje v tomto případě?

0 0
možnosti
A

akki

29. 5. 2008 17:23
Tak koukám,

že jste moc příležitosti k děkování neměla. Ach jo, a tak jste se snažila. To víte, kuřáci oškliví...:-P

0 0
možnosti
D

dr.bolíto

29. 5. 2008 10:47
Skvělý pohled na věc.

Můžu říct, že tohle mnou docela otřáslo - v životě by mne jako nekuřáka nenapadlo, že se tohle děje. Uznávám, že jsem nekulturní barbar, od doby, co jsem ukončila školu, jsem v divadle nikdy nebyla a obávám se, že po tomhle už asi nepůjdu. Kouření a nekouření řešímě věčně, už vlastně nechodíme třeba do letního kina, protože to, že si za mnou někdo s klidem vpůli vytáhne cígo, nám to tak znechutí, že film rázem nestojí za nic, i kdyby byl ověnčen padesáti Oscary. První věta při vstupu do restaurace zní: "Kde máte prostor pro nekuřáky?" V případě, že nemají, následuje obrat na patě a odchod středem. Naštěstí v Praze je z čeho vybírat. Nevím, proč by třeba jednoduše k tomu, pokud restaurace bude vařit teplá jídla, nebyla na rozdíl od těch, kde se hlavně leje pivo a k jídlu dají maximálně utopence nebo preclíky a jistě tak podléhají úplně jiným hygienickým standardům, automaticky nekuřácká, pokud by neměla strikně oddělený prostor pro kuřáky? Nevím,v čem je takový problém?

0 0
možnosti
TB

tereza boehmova

29. 5. 2008 11:30
Re: Skvělý pohled na věc.

Dekuji, jsem moc rada, ze je nas vic, co se nehodlame smirit s tim, ze nas nekdo bude dusit kourem.

0 0
možnosti
MP

martap

28. 5. 2008 21:15
typ na divadlo kde se nekouri

divadlo spejbla a hurvinka :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/