Diskuse

Strach ze smrti

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O

ontei

16. 1. 2010 22:44
prosím pěkně

Bible Zalm 14,1 Říká blázen v srdci svém: Není Boha. Porušeni jsou, a ohavní v snažnostech; není, kdo by činil dobré.

Marek 8,36 Nebo co prospěje člověku, by všecken svět získal, a své duši škodu učinil?

Naprosta vetsina lidi jedna existencionalne tak, jako by po smrti nebylo uz nic a pritom paradoxne maji strach. Z ceho, kdyz potom nic neni, jak si to clovek namlouva? Avsak ono po smrti je! Proto je v cloveku zabudovan ten strach, jenze clovek se veskerym usilim snazi ohlusit svedectvi strachu cimkoliv. Proto je s tim spojeny ten strach. Clovek totiz je poruseny a nenavidi pravdu. Po smrti je bud jen zivoreni bez Boha, nebo raj s Bohem, stejne jako tady na zemi pred smrti, ale v absolutni mire. Tezko se clovek zbavi strachu=varovani tim, ze bude pozitivne nebo negativne myslet. Jezis je odpovedi a resenim.

0 0
možnosti
L

lenka2007

18. 7. 2009 19:02
je krasne zit

Preji pekne odpoledne, dale Vam preji hodne sily. Me se pokousela rakovina skolit jiz 2x, zajimave bylo, ze poprve se u mne ten strach ze smrti vubec nedostavil, prestoze to jiz byl stupen 3. Pak mi vsak za 2 roky rekli, ze je tu znova a je to jeste horsi, nez to byl poprve. Opet jsem nasadila optimisky usmev, ze vse zvladnu, ale kdyz mi v Praze rekli, ze to bez kostni drene nepujde, tak mi hodne rychle zmrzl na ustech. Mohu rici, ze jsem i o te zaveti uvazovala, ale pak jsem papir hodila do kose a opet jsem si rekla : " Mam tu rodice, to jim preci nemohu udelat, mam tu 2 dcery, mladsi musi studovat a taky ji chci nekdy v budoucnu vystrojit svatbu, mam tu maleho vnuka, chci se dockat dalsich vnoucata, mam tu zvirata.......Proste ta vule ZIT, byla tak silna, ze premohla i tu potvoru. Preji Vam v zivote hodne hezkych chvilek a nerozcilujte se na Novinkach.cz, obcas tam pisi  pekni burani;-D

0 0
možnosti
DB

dejavu26

19. 7. 2009 6:42
Re: je krasne zit

Lenko, to je opravdu obdivuhodné, musíte mít obrovskou vnitřní sílu a optimismus, bylo by skvělé, kdybyste o vašem příběhu napsala taky blog.

0 0
možnosti
S

sn63

9. 7. 2009 15:14
prosím pěkně

vemte si s příspěvků opravdu jen to positivní a buďe veselá  a plná optimismu. A věřte že  to nejhorší máte za sebou . Veř a víra tvá tě uzdraví . To platí i u ateistů

0 0
možnosti
DB

dejavu26

9. 7. 2009 16:56
Re: prosím pěkně

Děkuji, nebojte, na to, aby se ubližovalo, musí být vždy minimálně dva, jeden, co ubližuje a jeden, co si ublížovat nechá. A já si takto ubližovat nedám a tohle k sobě nepustím, otravovat a zkracovat  život takovými malichernostmi si nenechám, kdybych byla tak citlivá, vůbec tu diskuzi neotevírám, ale jsem ráda, že i to negativní tady je, aby lidi, kteří se ocitnou v podobné situaci, takovými výpady nebyli zaskočeni. Vždy je někdo, kdo je na tom hůř a chce se o ten stav podělit, protože si myslí, že mu to uleví, když předá druhému depresi, zmar a strach, který cítí.

0 0
možnosti
SH

Sir Humphrey

8. 7. 2009 22:11
Napsal jsem, že děkuji a taky bych mělnapsat proč. Tedy:

Jednak to bylo asi důležité pro vás - vypsat se z toho. A zvládla jste to bravurně. Mám v davech svých přátel řadu těch, kteří potřebují v podobných situacích pomoci - vaše psaní jim mohu předložit jako vzor pro jejich "zpovídání". Ale možná ještě daleko cennější je ten návod pro ostatní, jak se chovat, jak pomoci. Já sám jsem se dopustil snad všech pitomin, které jste uvedla. Takže pro příště už budu vědět. A prosím o svolení, abych váš text za uvedenými účely mohl poskytovat dál. Určitě moc pomůže:-)

Že toho Ištvána považuji za vypatlaného kreténa, nemusím asi ani uvádět :-P

0 0
možnosti
DB

dejavu26

9. 7. 2009 3:11
Re: Napsal jsem, že děkuji a taky bych mělnapsat proč. Tedy:

Díky, klidně použijte, jak uznáte za vhodné, ale nevím, jestli to někomu druhému může pomoci, každý jsme jiný, každý máme jinou cestu, třeba Stanislav Pecka ml., kt. zde o rakovině psal dříve, zas informace naopak vítal, chtěl přesně vědět, co ho čeká. Vždycky ale pomůže klidná mysl a naděje. Jak jsme se shodly s jednou pacientkou, často je okolí vyděšeno ještě víc než my a ještě naše blízké musíme naopak my uklidňovat. Nebojte se svých blízkých zeptat, co by jim pomohlo, jak by chtěli trávit čas, o čem by si chtěli povídat, když budete bezradný. Někdy se slova hledají těžko, když naděje upadá a člověk bolestí hryže postel, v těch chvílích mi třeba strašně pomohlo, že mi manžel nahlas četl a já se mohla soustředit na něco jiného a pak třeba i usnout.

0 0
možnosti
J

jaruca

7. 7. 2009 2:02
Přeji Vám hodně štěstí a děkuji za Vaše slova

mohou hodně lidem pomoci, ten strach je nejhorší, mně po operaci lékaři zakázali se nervovat a vzala jsem si jejich slova k srdci, člověk přehodnotí všechno, máte pravdu, naučila jsem se také hodně rozdýchat i bolest, pomáhá to i když i lékaři nevěří, ale to je mi fuk. Působím pro okolí jako flegmatik i když nejsem, ale rozvaha a počítání do deseti , no i do padesáti pomůžeV

0 0
možnosti
DB

dejavu26

7. 7. 2009 2:39
Re: Přeji Vám hodně štěstí a děkuji za Vaše slova

Díky, to bych byla ráda, kdyby to někomu k něčemu bylo, dalo by to tomu prožitku další smysl. Ale mne by zajímala vaše cesta, jak jste to třeba udělala, že jste se přestala nervovat, musela jste taky na sobě zapracovat, to nejde určitě na povel.

0 0
možnosti
IV

Istvan Vinnetou

6. 7. 2009 22:49
No vida... tak prej zrůda...to se hned pozná "ynteligent"

...přátelé, tento prostor je určen pro prezentaci svých názorů. pokud umíte reagovat na jiný názor, než máte vy primitivními nadávkami a davovou hysterií, co myslíte, že se stane? Já se nad tím pousměju a ostatním ukážete, co jste zač. můj názor nebyl namířen proti autorce a výslovně jsem to zdůraznil. Podstata opozičního názoru byla v něčem jiném, ale to vy nemůžete pochopit :-)

0 0
možnosti
L

lokutus

7. 7. 2009 12:48
Re: No vida... tak prej zrůda...to se hned pozná "ynteligent"

Ale na druhou stranu, myslíte, že ten článek napsala autorka proto, aby se informovala o podstatě rakoviny? Myslíte, že jí můžete dát těmi vašimi "opozičními" názory víc informací než lékařské konsilium? Fakt, že jste také prodělal rakovinu z vás dělá odborníka? Myslíte si, že opravdu autorka stojí o vaše opoziční názory? Já z vlastní zkušenosti vím, že člověk v její situaci potřebuje v první řadě psychickou podporu, tedy přesně to, co autorka popsala v článku. Opoziční názory jí nedají nic pozitivního. Slabším povahám mohou naopak podkopat vůli bojovat s nemocí. Ale na to jste asi příliš sebestředný, abyste takové drobnosti, jako je podstata vnitřní síly bojovat s nemocí, vůbec vnímal. Vy máte svůj opoziční názor a hrozně se divíte, že vás s ním ostatní posílají do řiti. Přemýšlejte trochu, než něco vypustíte. Přemýšlejte o důsledcích. Plácnout opoziční názor umí kdejaký blb.

0 0
možnosti
PC

PetaJu

6. 7. 2009 18:05
:-)

Dani, přeji Vám vše nej .. ať už jste jen a jen zdravá a nepostihne Vás nic tak strašného .. ani nikoho z Vašich blízkých .. jak už Vás jednou postihlo.

I já přišla o několik blízkéých lidí na tuto zákeřnou nemoc a vím jaké to je těžké .. ale osobní prožitek .. bezmoc a strach .. JSTE ÚŽASNÁ .. jak jste se s tím poprala .. moc Vám děkuji za Vaše slova .. věřím, že někomu pomůžou a dají odvahy do boje a do dalšího života.

Mějte se krásně a hezké klidné léto. Petra

0 0
možnosti
DB

dejavu26

6. 7. 2009 19:19
Re: :-)

Díky, vám taky Petro! :)

0 0
možnosti
SH

Sir Humphrey

6. 7. 2009 10:49
Děkuji, že jste to napsala a jak

:-)

0 0
možnosti
DB

dejavu26

6. 7. 2009 19:19
Re: Děkuji, že jste to napsala a jak

Díky, jsem ráda, že to někoho oslovilo.

0 0
možnosti
T

Tines

6. 7. 2009 10:20
Gratuluji!

Také si myslím, že největší zásluhu na současném vítězství máte Vy! Naše vůle dělá zázraky. Díky Bohu i za to, na co všechno jste přišla, co všechno jste pochopila a přijala. Máte pravdu, člověku se změní hodnoty. Tak ať jste ZDRAVÁ A VESELÁ!!!! R^R^R^:-):-):-)

0 0
možnosti
DB

dejavu26

6. 7. 2009 19:20
Re: Gratuluji!

Děkuji, je to stále lepší a lepší, dneska jsem byla na minigolfu :)

0 0
možnosti
G

Gmur

6. 7. 2009 7:37
Pro Vinetoua a jine zrudy

Jeden lekar a filosof Horst-Eberhard Richter napsal:

"Kdo neumi trpet, musi nenavidet". To je jedinne co vam zbyva, panove.

0 0
možnosti
DB

dejavu26

6. 7. 2009 7:50
Re: Pro Vinetoua a jine zrudy

Tyto reakce těchto lidí byly pro mne zajímavé a i když to zpočátku byl trochu šok, děkuji i za ně, zas mne to posunulo kousek dál a rozpustilo kus strachu a utvrdilo v tom, že žít se má tady a teď a nejlépe, jak to jde, protože o zítřku předem nikdo nic neví, jak psal Mika Waltari v Egypťanu Sinuhetovi a určitě je dost času se nervovat, až průšvih přijde, netřeba předem. Na druhou stranu, díky tomu, že jsem z lékařské rodiny, viděla jsem mnoho případů, kdy se rakovinu podařilo odstranit a pacienti žijí dodnes nebo žili několik desítek let a v pokoji se dožili svého infarktu či mrtvice. :) Ono to ale není o tom, jak dlouho člověk bude žít, ale o kvalitě toho života. Někdo bude zapruzeně žehrat, že život za nic nestojí, protože musí držet třeba dietu, někdo si užívá každý den, i když má bolesti a je vděčný za každou hodinu a umí ji využít.

0 0
možnosti