Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Sampis

18. 6. 2008 8:53
Jen mě napadá,

jestli ten, kdo volá po smrti kohokoliv není taky lidská bestie, která jen svoje pudy dovedně skrývá pod maskou rozhořčení a spravelnosti. A jestli by taky nezasloužila, dle logiky článku, preventivně popravit. Co paní Bobošíková?

0 0
možnosti
RS

Zylbrsztajn

17. 6. 2008 20:37
Populismus

A máme tady klasický příklad populismu. Dokonce v té nejčistší formě. Bobošíková musí ze své zkušenosti z EU dobře vědět, že návrat k trestu smrti je v kterémkoli státě EU v dohledné době nemožný. Takže nejde o nic jiného, než si získat pozornost čtenářů Blogů iDnes a dalších lidí vně tohoto okruhu.

Pokusila se zviditelnit přijetím kandidatury na presidentku, i když moc dobře věděla, že jako kandidátka komunistické strany nemá nejmenší šanci.

Tentokrát k zviditelnění zneužila tragédii. Svůj příspěvek nazvala "Základní instinkt" buď podle pokleslého 16 let starého filmu (v němž byl tímto instinktem míněn lesbiský sexuální pud) , nebo možná chce naznačit, že její základní instinkt je touha po návratu k absolutnímu trestu, touha po smrti.

Naskýtá se otázka: Má tak málo vkusu estetického, že se odvolává na erotický thriller nebo má tak slabý politický program, že sahá po tématu trestu smrti? Nejspíš platí oboje.

0 0
možnosti
A

arivista

17. 6. 2008 20:34
No, on ten Durkehim měl zřejmě pravdu

trest ve společnosti neslouží ani tak k potrestání či nápravě zločince, ale pro zhojení zločinem narušeného kolektivního vědomí. Společnost je jistě právem případem zavraždění Jakuba šokována a pobouřena (tímto chci vyjádřit rodině upřímnou soustrast). Zraněná společnost vyžaduje (celkem pochopitleně) co největší trest, aby si zahojila své právní a spravedlnostní vědomí - a paní Bobošíkvoá toho využívá, napíše to, co lidi chtějí slyšet, a hned její hvězdička zas o trochu stoupne. Trest smrti ovšem jakožto sofistikovanější a jemnější formu msty ovšem odmítám.

0 0
možnosti
JM

Hucul

17. 6. 2008 13:57
Mate pravdu.

Sice jsem Vas ze zacatku jako politicky cinnou postavu moc nemusela, ale Vy mate casto nazory shodne s mymi.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

17. 6. 2008 14:12
Re: Mate pravdu.

 Nenchte se mýlit..klamě tělem i slovy..;-)

0 0
možnosti

WIFI

17. 6. 2008 13:07
Souhlas

Zcela s Vámi souhlasím. Bohužel takových s Vašimi názory je pořád kriticky málo. Evropská společnost brzy dojede na to, že cpe lidská práva i těm, kteří je neuznávají (teroristé) nebo ignorují (vrazi, násilníci). A ještě si myslí, kdovíjak není lepší než USA

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

17. 6. 2008 11:30
Populistická úvaha..

, ale míří dobrým směrem. V době, kdy máme analýzu DNA a kamerové systémy..by se o této problematice mělo víc mluvit. Ale jak jsem tady už jednou napsal: Tou zkušeností by měli projít všichni, kteří se k tomu chtějí vyjadřovat zodpovědně. Setkáme se my dva v cele smrti? Byť jen "na zkoušku"..;-D[>-]

0 0
možnosti
RK

Radek0075

17. 6. 2008 11:26
Dost často se stává,

že takováto bestie, ač je odsouzena na 15 let a více, tak si ve vězení dlouho nepobyde. Ten kdo tímto způsobem ublíží ženě, nebo dítěti, to tam nemá jednoduché. Opovrhují jím jak spoluvězni, tak dozorci a nezřídka si takový člověk svůj život ukončí sám. No, spíš mu k tomu někdo drobet pomůže. Takže pevně věřím, že se Novák buď oběsí na tkaničce od tepláků, nebo "nešťastně" uklouzne v koupelně a švihne se o umyvadlo do hlavy.

0 0
možnosti