Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

vnislav

27. 1. 2009 15:40
Už tu zase smradí !

Bobo zase sežrala všechnu moudrost světa a dostala se k mapě světa. Zkrátka tahle komoušská prezidentská kandidátská mrcha by nás nejraděj uvázala rusům k zadku na další půlstoletí.

Co jseš za vykopávku svědčí ten tvůj výplod "... Čína a Indie UMĚJÍ... ". To ses učila ve škole za Marie Terezie, že? Vykopávko vopatlaná.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

28. 1. 2009 9:25
Re: Už tu zase smradí !

Clovece, tvym argumentacnim schopnostem se neda nez obdivovat. Predstavuju si te jak to pises ....

0 0
možnosti
JS

ikaika

27. 1. 2009 13:45
Janet BOBO Jackson

ahoj krásko,čemu ty všemu nerozumíš;-(

0 0
možnosti
ZK

SID09

27. 1. 2009 14:37
Re: Janet BOBO Jackson

Starým členským státům EU je už dlouho jasné, že bez Ruska, jako energetického zdroje se v dohledné době neobejdou. Proto si to nikdo z nich s rusáky nechce rozházet. Podívejte například jak opatrně přešlapují kolem radaru, bez jakéhokoliv jasného vyjádření, jestli jej vůbec chtějí.

Holt jen my hned víme jak jsou rusáci špatní a jak je potřeba s nimi zatočit.

 

 

0 0
možnosti
LD

Libcin

27. 1. 2009 12:20
Plynová krize

Proč vlastně byla krize ? Američáné a jejich poskokové kopou za Nabuco,přitom severní cesta je pro nás výhodnější.Agent Juščenko vyvoláním krize měl znevěrihodnit Rusko natolik,aby se Evropa odklonila od severní cesty a ruského plynu.

0 0
možnosti
ZK

SID09

27. 1. 2009 13:42
Re: Plynová krize

Máte plnou pravdu, ale ta se u nás nesmí říkat nahlas. 

Politici, kteří chtějí být u lizu se musí zviditelńovat zaklínadly typu : boje s temnými silami, obranou demokracie a oslabením mocenských zájmů Ruska.

Škoda, že paní Bobošíková si nepodiskutovala s odborníky z  SPP, kteří situaci popsali dost jasně. Z jejich vyjádření bylo zřejmé, že Ukrajina dopředu počítala s následky svého počínání.  Počítalo se s ovlivněním veřejného mínění a tlaku EU na Rusko. Holt to opět nevyšlo - stejně jako v Gruzii. Lež měla opět krátké nohy.

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

27. 1. 2009 11:16
Ať žije euroskeptická "pravice"

Pomíjím politickou angažovanost dané paní za totality, jiní byli přímo straníky, ona to přeci jen nestihla - což jiní ano. Ale její současné názory - puncovaná pravicovost a názory v zahr. politice - prezident Klaus musí mít radost. Já přitom taky nemám rád eurobyrokraty atd. Jenže ani komunisté je nemají rádi. Já proto, že chci svobodu a taky orientaci na USA. Oni proto, že mají blízko k Rusku. Rusové jsou bezskrupulózní vyděrači, v jejich mocenské hře jim vůbec nevadilo, že likvidovali ekonomiky svých blízkých spojenců - Srbů, Bulharů. I současná slovenská reprezentace k nim má blízko - a nevadilo .To je skutečná bratrská pomoc, když už ne tanky.

Jinak řešení je několik - více zdrojů, více zásob tj. na půl roku, na celou topnou sezonu. A taky přeorientovat se zčásti na jiná paliva, jak bylo v době totality, kdy Jana Bobošíková začínala v televizi. Tehdy plyn začínal, do té doby se topilo uhlím.

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

27. 1. 2009 11:10
Odkud vítr fouká?

Paní Bobošíková přináší řadu platných argumentů - např. nestabilitu dané oblasti. Pak uvádí argumenty podivné - Indie a Čína "umí zaplatit". My platíme méně. V současné době je ruský plyn hodně předražený, nekopíruje pokles cen ropy. Prý až se zpožděním. Ovšem zlevnovat se nechce, takže Putin udělá prohlášení o konci levného plynu. Pak jako náhodou začnou potíže s Ukrajinou, vina je pochopitelně na Ukrajině, nebo aspoň z větší části.

Řadu věcí paní Bobošíková uvádí pravdivých, ale řadu věcí záměrně opomíjí, jinde se realita poněkud upraví - aby se došlo k správnému závěru. Ten je jasný: jedině ruský plyn, jedině Gazprom. Mně by nevadil ani plyn z Iránu. Co to je za zemi vím, ale je v Rusku o tolik větší demokracie? Větší je, nejen osobní svobody (což bylo i za sovětského režimu, vůči Iránu), ale i vojenská síla, blízkost a hlavně ambice ovládat náš region. Ro zas Irán takto nemá. A konkurence má obrovský výzanam - snad paní vystudovala VŠE, to neví, to tehdy neučili?

0 0
možnosti
ZK

SID09

27. 1. 2009 13:32
Re: Odkud vítr fouká?

Dovolím si poopravit:

Paní Bobošíková přináší řadu planých argumentů!

 

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

27. 1. 2009 10:55
No jistě, předpokládám, že před 15ti lety...

... by (pokud by do toho mohla kafrat) Bobošíková kritizovala dohodnuté dodávky norského plynu, které se nám nyní zatraceně hodily.

Od komunistické "euroskeptičky" se ostatně ani jiná rada než stoprocentní orientace na ruský trh nedá očekávat - komunisté a další dobře pochopili, že ač Rusko už dávno komunistické není, tak že v jeho sféře vlivu by měly veškeré nedemokratické a nenávistné ideologie a diktátorské osoby cestu k vládě bez problémů otevřenou - Rusku by to nevadilo, spíše naopak - s diktátorem se lépe jedná než s "rozhádanými demokraty" a lépe se i zavazuje jeho vděčnost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 107
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4920x
Ing. Jana Bobošíková, manažerka, bývalá poslankyně Evropského parlamentu

Seznam rubrik