Proč nám vlády neříkají vše a hlavně ne pravdu.

19. 03. 2018 18:04:13
Je pozoruhodným úkazem, že po každém teroristickém útoku spustí oficiální místa křik, že tento útok nemá nic společného s radikálním islámem a vlastně s islámem vůbec.

A jestli svědci slyšeli nějaký křik útočníka, tak to zcela jistě nebylo „Alláhu akbar“, ale něco jako „A vláhu na bar“, samozřejmě v místní jazykové mutaci. Útoky muslimů jsou bagatelizovány, zlehčovány či zamlouvány, zatímco ojedinělé ataky příslušníků (zatím ještě) většiny jsou nekompromisně odsuzovány. Po každém útoku islamisty jsme ubezpečováni, že si náš životní styl nenecháme vzít či změnit. My obyčejní lidé jsme však denně konfrontováni s opakem. Možná jsme ale jen nepochopili, že to ubezpečování se netýká nás, ale jen té věrchušky. Oni svůj životní styl skutečně nemění.

Pokud se však zamyslíme politicky nekorektně nad tím proč se tak děje, musí nás napadnout ošklivé věci. Ony vlády vlastně nemohou jinak.

Za prvé – politici mají v genech poučku „nikdy nepřipusť, že jsi udělal chybu“. Ještě jsem nezažil přiznání, že jejich rozhodnutí o tom či onom bylo chybné. To už byli upřímnější bolševici když připustili, že v padesátých letech došlo k několika přehmatům. Navíc Evropě obecně vládne politická levice a ta si libuje v sociálním inženýrství.

Za druhé – poválečná migrace začala velice nenápadně. Němci potřebovali Turky, Francie přijímala své občany z Alžírska a Anglie ze všech svých kolonií. Tito lidé přicházeli v době poválečné konjunktury, kdy bylo práce dost a sociálních výdobytků málo. Tito lidé představovali naprostý kulturní mišmaš. Ale stále ještě to byla roztomilá exotika. To ale skončilo na přelomu osmdesátých a devadesátých let.

Prakticky ve všech „západních“ státech vznikla menšina, která si žila po svém a do svého způsobu života si nenechala mluvit. Ale necítila potřebu názorově expandovat do většinové společnosti. S nástupem ajjátolláhů a demografické explozi na středním východě se to však začalo měnit. Po rozpadu Iráku, „Arabském jaru“, Sýrii se zvedla obrovská vlna migrantů, která pochopitelně zamířila i do Evropy, kde už mnozí z uprchlíků měli předvoj. Tak trochu se nabízí analogie s českými Romy po oné reportáži z Kanady. (Dežo, príď aj ty). Tyto vlny migrantů vlétly do zemí, které na to naprosto nebyly připraveny. Ani hospodářsky, ale především ne politicky. Zaskočené vlády pod tlakem různých levičáckých dobrodějů zcela podlehly a rezignovaly na kontrolu lidí, kteří vstupovali na jejich správní území. Aby to zamaskovaly, začaly agresivně napadat země, které byly této vlny ušetřeny. Dnešní kvóty nejsou nic jiného, než snaha exportovat své problémy i do zemí, které je dosud nemají, aby nemohly sloužit jako příklad, že to jde i bez migrantů.

A tím se dostáváme k meritu věci. Muslimové, na rozdíl od jiných náboženství, nestrpí jakékoli žerty nebo neuctivé poznámky o své víře. Vlády jsou ochrnuté strachem, jen aby nedráždily muslimy a jsou připraveny akceptovat rozšiřování radikálních praktik po celé zemi. Padl již i návrh (Christian Mouliner), aby se muslimové ve Francii řídili a podléhali právu šaría a nikoli světskému právu Francie. V této situaci si žádná uvažující vláda nedovolí nazvat věci pravými jmény. Představte si, že by někde po útoku řekla oficiální místa „opět teroristický čin islamistů“ a novináři se začali ptát „jak dlouho to ještě budeme trpět?“ Já si docela dovedu představit, že nějaká horká hlava praští na ulici do kefíji či turbanu, to uvidí jiná horká hlava a máme tu pouliční bouře. Jenže tentokrát nikoli ze sociálních důvodů, ale z náboženských. Není horší představy. Odtud je už jen krůček k občanské válce. A v tomto vidím pravý důvod, proč oficiální místa nabádají k rozvážnosti a toleranci. Dnes už prostě nejde jinak, než chlácholit veřejnost a podlit se, aby se nestalo něco spektakulárního, co by zvedlo rozhněvané obyvatele z gaučů. Proto se také vlády stavěly k Islámskému státu tak vlažně. Logicky – když máte za zády sílu obyvatel, kteří více méně sympatizují s ISIS, tak si sakra rozmyslíte nějakou ostrou akci proti němu.

Připadám si tak trochu jako volek, kterého spolu s ostatním stádem zatlačují, zatím mírně, do rohu širé pastviny. Ty ploty co vidím na stranách mě zatím neznepokojují, jsou daleko. A až budou blízko zjistím, že cesta zpět už je taky zahražená.

Nepěkné vyhlídky.

Autor: Štěpán Zemek | pondělí 19.3.2018 18:04 | karma článku: 40.53 | přečteno: 1558x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 7.97 | Přečteno: 176 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 8.84 | Přečteno: 129 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 14.74 | Přečteno: 339 | Diskuse
Počet článků 6 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1156

Starší heterosexuál bílé pleti se základním vzděláním (ÚSO), navíc z venkova. Konzervativního ražení, možná i pravičák.Typicky volič amerického Trumpa, rakouského Hofera a zastánce Brexitu.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...