Pět základních typů žen podle kabelek

21. 09. 2017 22:47:45
Znáte ten způsob zavěšení kabelky na vztyčeném předloktí? Pokud loket patří mladé dámě s pootevřenými rtíky, je to jaksi součástí image a pán bůh s námi a zlé pryč.

Pokud ovšem dáma v letech takhle vláčí pětikilovou brašnu, je to poněkud bizarní pohled. Člověka napadne, proč to dělá? Vždyť je to nepohodlné a brzy dostane do končetiny křeč.

Princezna
Výše popsaným způsobem vláčí kabelky na promenádě, po parku, v šalině, kamkoli a kdykoli. Může být ve skutečnosti modelkou i pokladní v supermarketu, účetní, inženýrkou, doktorkou ... není to podstatné. Důležitý je sen z mládí, ať už splněný nebo ne. Princezna se kabelkou zkrátka zdobí.
Pokud je princezna modelkou, z kabelky jí obvykle čouhá vykulená psí hlava. A kabelka je ku*va drahá (a ona taky).

Z výzkumných důvodů jsem takto jeden den kabelku nosila. Je to krajně nepohodlné a připadala jsem si u toho jak ****. To bude asi tím, že jsem v pohádkách princeznu nikdy nehrála. V lepším případě jsem byla čarodějnicí, v horším drakem. Ani jsem se nechtěla vdávat „v dortu“, prostě mi poměrně brzy došlo, že princezna nejsem a nikdy nebudu.

Šedá myška

Nosí kabelku v ruce. Používá ji proto, že v ní má klíče, doklady, peněženku a svačinu. Potřebuje praktické vnitřní členění a universální barvu. Myška se kabelkou činí ještě více nenápadnou.

Pozn. Princezna může také nosit kabelku v ruce, zejména když jí loket začne věkem odumírat. Ale taková kabelka je minimálně luxusní napodobeninou světové značky a perfektně ladí k celkovému outfitu. Pak ji třímá a vyzývavě s ní pohupuje. Pohupeje-li moc a jsme na E55, jde o jinou kategorii.

Pohodářka

Nosí kabelku přes rameno a ke stáří šikmo přes trup, protože jí odumírá pro změnu rameno. Je to praktické, pohodlné, bezpečné. Neupadne vám ruka a nebolí vás záda. Pokud je kabelka větší, je možné do ní strčit i drobný nákup. S malou variantou pak vyráží na procházku či do hospody. Pohodářka citlivá na barvy ji má sladěnou s oblečením a dalšími doplňky a kabelkou se baví.

Baťůžkářka

No, zde je asi jasné, kde má kabelku umístěnu.

V případě, že je baťoh na břiše, jedná se obvykle o dítě. Tedy přesněji, o dítě ovinuté hadry ve tvaru baťohu.

Má několik různých podtypů.

Sportovkyně
V baťůzku z outdoorového materiálu má pláštěnku, čelenku, láhev vody Evian, energeticky bohatý pamlsek, funkční prádlo, mačky a lékárničku. Jiná varianta než baťoh prakticky neexistuje. Sportovkyně se baťohem brání rozmarům přírody a celého světa. Sportovkyně často bezdůvodně běží.

Ekožena
Prakticky odpovídá sportovkyni, jen materiál celé výbavy je zaručeně přírodní, mačky jsou nahrazeny větvičkami bezu, lékárnička sušenými bylinkami a pohybuje se obvykle v parku na koloběžce.

Elegantní (šik) varianta
Tento baťoh je vždy z pravé kůže. Obvykle na delších ramínkách, módní, výrazné barvy. Je součástí celkového image, které je nošeno výraznou osobností. Tento typ se baťůžkem vymezuje.

Hipísačka
Krásná, dlouhovlasá, někdy na ježka ostříhaná, nespoutaná nymfa. V baťůžku veselých barev má kytku lučního kvítí a šprcky. Hipísačka se baťohem odlišuje.

Hysterka

Hysterku netřeba definovat. Na rameni nebo jinde na těle jí visí velký beztvarý pytel, ve kterém nelze nic najít. Kromě běžných věcí obsahuje pláštěnku, deštník, pyžamo, kartáček na zuby, svačinu, kapesníky velké balení, náhradní klíče, kapky do očí, ústní vodu, deodorant, zarámované obrázky dětí a manžela, oblíbenou knihu, brýle a zimní bundu. Hysterka se kabelkou chrání.

Hysterka může být i princezna. V tom případě je kabelka typu Hermiona, kde se v nepatrném nic ukrývají neuvěřitelné předměty. Tato kombinace je poněkud nešťatná, protože ve skutečnosti Hermionou není a nezbytný Perwol se krapet pronese. Ruka časem odumírá celá.

Autor: Iveta Klimečková | čtvrtek 21.9.2017 22:47 | karma článku: 24.50 | přečteno: 1303x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Cestování

Jan Vaverka

Bolívie - 7. díl: Na skok do Bolivijské Amazonie

Sto kilometrů vzdušnou čarou a jste z La Pazu v Amazonii. Ti odvážnější rovnou po silnici smrti. Je to kousek, ale zase takový fofr to není.

29.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 17 | Diskuse

Martin Faltýn

Letos jako před rokem - Malajsie a navíc Thajsko

Rok se s rokem shledal a nikdy bych nevěřil, že prakticky po roce se znovu podívám do Malajsie a letos také, prvně v životě, do Thajska. A protože dvakrát do stejné řeky opravdu nevstoupíte, věřte mi - bude o čem psát.

29.3.2024 v 8:08 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Klára Žejdlová

Italské Velikonoce? V mých vzpomínkách to jsou přátelé, rodina…a obžerství

I když to obžerství bylo prokládané dlouhými procházkami. Aby nám vytrávilo. A abychom nasbírali ingredience pro další vaření...

27.3.2024 v 14:48 | Karma článku: 19.93 | Přečteno: 490 | Diskuse

Miroslav Semecký

Nacházíte ve Španělsku? Používáte aplikaci Telegram? Zpozorněte!

Oblíbená komunikační aplikace ve Španělsku končí. Bude vypnuta (zablokován přístup) v řádu několika následujících hodin. Soudce Národního soudu Santiago Pedraz vydal rozhodnutí, ve kterém nařizuje mob..

23.3.2024 v 17:51 | Karma článku: 17.13 | Přečteno: 584 | Diskuse

Jan Vaverka

Bolívie - 6. díl: Den v La Pazu

La Paz je město jako žádné jiné. Dvoumilionová aglomerace sahající až nad 4000 metrů nad moře, ulice jsou strmé, propojené lanovkami, a kolem obrovská kulturní a sociální diverzita.

22.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 16.59 | Přečteno: 234 | Diskuse
Počet článků 98 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1172
Dcera. Máma. Blondýna. Analytik. Grafoman... vydala jsem bohatě ilustrovanou knížku - příběh života a smrti jednoho vynikajícího brněnského malíře, který se nestal slavným, protože ....

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...