Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tady jde uplně o něco jiného, Michal David byl totiž aktivní za minulého režimu. Ano, to bylo víc lidí, kteří chtěli zpívat či hrát, ale on byl skutečně typ, co lezl komančům do zadku, slušně řečeno. Komančové ho pak všude zvali a on zpíval pro režim, pak se měl samozřejmě dobře! Kdyby to nedělal tak okatě a byl skromnější, tak to ještě pochopím, ale on byl skutečně extrémní level. To, že zpívá dál, je standardní fenomén. Osobně ho nepovažuju za nic výjmečného a co se týká osmdesátkového zvuku, tak si raději pustím něco z Ameriky. Já jsem totiž měl v osmdesátých letech rádio a chytal jsem německé stanice, kde taková muzika běžela pořád.

Co se týká muzikálů, tak úspěch není způsoben ani tolik kvalitní hudbou, ale spíše tím, že měl peníze na velkou produkci; kvalita je až na dalším místě. Vždy je potřeba peníze! To v podstatě dává i odpověď na otázku, proč pořád hraje a zpívá dál.

Lucka Vondráčková není zpěvačka, je to pouze vytvořená hvězda, neboť pochází ze známé rodiny a její teta Helenka se za komančů rovněž velmi snažila; osobně jí řadím do stejné kategorie jako Míšu Davida. Lucku Vondráčkovou bych spíš viděl jako herečku, jako zpěvačku ani omylem, nemá na to prostě hlas. Ostatně, Helenka je svým projevem spíše hlas do sboru, takže jablko nepadá daleko od stormu.

Pokud už chci někoho obdivovat, vybral bych si umělce, kteří jsou fakt kvalitními jedinci ve svém oboru a ne nějaké komunistické šašky či herčku, která musí obligátně zpívat, protože má tetičku rádoby zpěvačku.. Rv

1 1
možnosti
BM

Michal David je profík, Lucie Vondráčková nesporně lepší nežli její tetička... A to i jako člověk a osobnost. Avšak tento žánr jsem nikdy jaksi nemusel.......Takže to tak neřeším.

0 0
možnosti
Foto

oslavování komerčních úspěchů Davida je podobné jako oslavování komerčního úspěchu prodeje bábušek a trpaslíků za hranicemi s Německem a Rakouskem v 90. letech... ano, komerčně to úspěšné bude, o to se nikdo určitě nepře, ale uměleckou hodnotu to příliš velkou nemá, stejně jako ty bábušky a trpajzlíci...

2 1
možnosti
PR

A autorku štve, že to hodně lidí štve a tak dokola......

0 0
možnosti
Foto

M31a98r52t53i84n 20Š58i61k

2. 7. 2013 12:59

Pokud Vláďu Štancla baštili v 80.letech skoro všichni, tak já ne. Ale uznávám ho. Jenom je velká škoda, že místo jazzu zvolil nakonec popinu. Ale cosi v ní dokázal. Minimálně v našem domácím měřítku určitě. Za nějaký kulturní vzor bych ho nevydával, ale to ani tu popinu jako celek ne.

0 0
možnosti
MD

Nic mě víc nemůže pobavit jako když LV začne dělat vampa...;-D.

1 1
možnosti
Foto

B81l53a97n37k66a 35F24a58y

2. 7. 2013 8:32

Tím je míněna diskuse pod recenzí v rubrice kultura:-)

0 0
možnosti
Foto

... a proč by mně to mělo štvát. Vždyť já o tom vůbec ani nevěděl

3 1
možnosti
Foto

B45l50a42n86k33a 24F80a27y

2. 7. 2013 8:34

tím je hlavně míněna diskuse pod recenzí v rubrice kultura:-)

0 0
možnosti
PN

P29e66t16r 50N80ě34m36e33c

2. 7. 2013 8:01

Cituji:" .... Michal David, v 80. letech ho baštili skoro všichni, ...." - to snad NE !!!!

3 0
možnosti
JD

platilo pro 10leté holčičky

2 0
možnosti
Foto

Ohledně Lucie Vondráčkové máte pravdu. Její teta v tomtéž věku byla mnohem jistější, měla na svém kontě už řadu hitů... ale naopak méně příležitosti. Byla jiná doba.

Apokud se týká Michala Davida - vždyť by ho lidi ani jiného nechtěli. Stejně jako třeba Gotta. R^

0 0
možnosti
MS

Jak jste přišel na to, že H.Vondráčková měla méně příležitostí ? Ta si svou popularitu užívala bez přestávky. :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 32,35
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..