Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Já se přiznám, že jsem hledala ve zmiňovaných diskuzích něco o bezcenných bezdětných. Ale nic takového jsem tam nenašla.  Jinak, za mě, každého věc. Cena člověka na dětech určitě nevisí, každopádně, před Bohem jsou si snad všichni lidé rovni.

0 0
možnosti
Foto

B60l97a20n32k73a 85F97a40y

6. 9. 2014 15:56

Raději ne, pár lidí si plete diskusi s kanálem..

0 0
možnosti
KT

Blanko, vy nějak ráda mažete, že? Zajímaly by mě ty smazané příspěvky.

1 0
možnosti
Foto

Bezdětná žena není bezcenná, jen má smutnější život, protože nezažije radosti, které lze zažít jen a pouze s dítětem. :-)

0 0
možnosti
JN

J19a87n 98N16o85v27á70k

6. 9. 2014 9:18

Nojo, ale zase nezažije to, co se dát zažít jen bez dětí.

1 0
možnosti
MJ

Žena je cenná dětmi, muž je cenný tím, že se o ně postará. Ostatek jsou výmluvy kolem selhání daných jedinců.

0 5
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JC

Cenná či bezcenná pro koho?

V nejhrubší míře zobecnění si troufám říci, že v mládí je pro většinu mužů bezcenná žena s dítětem (cizím), ve stáří je bezcennou naopak žena bez dětí. Stará žena s dětmi je totiž cenná přinejemenším pro ty děti a pro vnoučata.

No a proto pokud nějaká žena děti mít nemůže, má se snažit vyniknout v nějakém oboru tak, aby i po létech byla pro druhé lidi cennou.

Pokud ale děti nechce, ať "jde k čertu".

2 4
možnosti

vy jděte také k čertu. žena, ať má, nemá, nechce, či nemůže je to pořád stejná žena a kdo jen uvažuje o tom, že absence mateřské touhy po potomkovi snižuje hodnotu člověka, je prostě blbec. ;-O

4 0
možnosti
Foto

K74a66r22e18l 35R90a13d13a

4. 9. 2014 0:41

Špatně položená otázka. Málokdo z nás může zodpovědně prohlásit, že je pánem svého osudu. Cena člověka nezávisí ani na inteligenci, bohatství, množství dětí, ale na tom co znamená pro ostatní. Někdo si svou cenu získá celoživotní prací, jiný jedimým mimořádným činem. Kdo si troufá soudit hodnotu ostatních, je většinou jen hloupý nadutec.

6 0
možnosti
VL

Když člověk dá stranou hlubší otázky života a smrti, které samy o sobě mohou být pádným důvodem, aby člověk (žena, muž) nechtěl děti, tak jsou to i další, povrchnější věci jako: svět je přelidněný, situace ve světě nepřívětivá, které mohou vést k rozhodnutí nemít děti. Tento svět má praxi jenom s pošlapáváním lidských práv a vykořisťováním druhého, takže v rámci hledání ceny sebe sama, potom u žen je to jaksi tradičně spojené s dětmi. Tradice ještě není pravda. Vytvářet hodnoty pro společnost je mnohem víc, než přivádět na svět zoufalé lidi do šíleného světa a čekat, kdo to tady udělá přijatelnějším.

1 0
možnosti
PH

Tak to jistě, ale pak se nesmíte divit, že naši vnuci se již budou modlit na koberečku.

1 1
možnosti
JM

Bezcennost asi není ten správný výraz, ale možná, že ženy, které promeškaly čas vhodný ke zrození nového života mohou v pozdějším věku až pomine potřeba seberealizace a dalších civilizačních nebo ideologických šidítek, pociťovat prázdnotu a nenaplněnost svých životů. Ale je to jen můj pocit. A pochopitelně to neplatí pro ženy, které chtěly a nemohly (ty tyto pocity asi zažívají již v době, kdy po dítěti začaly toužit)

2 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 30,19
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..