Vánoční zázraky pořád fungují..

Někteří z nás už podlehli vánočnímu shonu, jiní ještě ne. Já to letos beru docela v pohodě. Dárky kupuji až tehdy, když mi něco náhodou přijde na mysl a vím, že tím potěším někoho ze svých blízkých.

Nákupu potravin se před vánoci nevyhne asi nikdo a určité věci mizí z regálů rychleji než normálně.

Například kakao, zelený hrášek apod. Mám dvě oblíbená místa, kam chodím nakupovat běžné věci.

A na každém z nich mám jednu oblíbenou paní prodavačku. Prohodíme pár slov, zeptám se, jak se daří, a nákup tak nějak příjemně utíká.

V jednom obchodě v Dejvicích je velice milá paní prodavačka. Ani nevím jak dlouho už jí od vidění znám, no asi půl roku. Jednou jsme se moc nasmály, protože mi omylem naúčtovala asi tisíc rohlíků a já jsem jich měla asi jen pět.

Vždycky je,co si říct. Třeba, jak se mají děti a pak společně kroutíme hlavou, jak někteří zákazníci dávají některým prodavačkám najevo, že jsou jakýsi póvl a ať sebou za tou kasou pěkně hodí.

Já všechny ty prodavače a prodavačky upřímně obdivuji, protože v těch 12 ti hodinových směnách se pořád usmívat a občas i vydržet některé zákazníky, není asi nic jednoduchého.

Párkrát jsme si dělaly legraci a jen tak jsme prohodily něco o vánočních dárcích.

Při posledním sobotním nákupu jsem si dělala opět legraci a ptala se, jestli už má paní prodavačka všechny přípravy na vánoce hotové, že já jaksi ne.

A došla řeč na vánoční dárky.

Najednou platím a paní prodavačka mi podává dárek s mašlí:“ Tak jsem si na Vás vzpomněla, když jsem nakupovala na trhu a tady máte něco na zdraví.“

Byla jsem úplně v šoku, protože tohle jsem tedy nečekala. Udělalo mi to velkou radost.

Dostala jsem svůj první vánoční dárek a skoro úplně od neznámého člověka.

Tak já nevím, jak to vidíte vy, ale podle mě vánoční zázraky pořád fungují.:) 

 

Autor: Blanka Fay | neděle 12.12.2010 20:08 | karma článku: 9,75 | přečteno: 1069x