V kauze MUDr. Cimického nejspíš selhala celá lékařská obec..

Tenhle článek je napsán i pod vlivem emocí, to nezastírám. Jsem totiž žena a pokud si přečtete, kolik žen se již ozvalo, že mělo s MUDr. Cimickým jako s lékařem zkušenost s obtěžováním nebo přímo zneužitím, tak to vyráží dech.

Hlavně také to, jak se vyjádřil pan Kubek, prezident České lékařské komory, že zatím nedostali žádný podnět k tomu, aby se tím začali zabývat.

Česká lékařská komora (ČLK) a Psychiatrická společnosti ČLS JEP nikdy v minulosti neřešily žádnou stížnost či podnět na psychiatra Jana Cimického, který by souvisel s jeho chováním vůči pacientům. Žádnou stížnost ohledně jeho údajného sexuálního zneužívání žen neřešíme ani nyní, řekl Rádiu Impuls šéf komory Milan Kubek."

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/cimicky-kubek-csl-psychiatricka-spolecnost-sexualni-obtezovani.A211109_150949_domaci_ihav

Policie se tím již zabývá a pan Kubek čeká na co?

MUDr. Cimický byl primářem v Bohnické léčebně. Jak psala i idnes.cz a odešel před lety právě proto, že měl problémy s obtěžováním pacientek.

Když se jedná o novináře, jako nedávno zveřejněný případ, tak je to průšvih a chápu to.

Ale psychiatr, lékař, který mám být pro duševně nemocné oporou, není ani jednou řešen Českou lékařskou komorou, to už je vážně neslýchané.

Pokud si přečtete diskusi pod článkem o tomto tématu na novikách.cz, tak uvidíte, že už v době hlubokého komunismu pan MUDr. Cimický "nejspíš" obtěžoval studentky zdravotní školy, kde učil.

Jak dotyčná uvádí, sice jí to další trauma do života nepřineslo, ale stalo se to jí i dalším.

Chápu, že v dobách totalitních se to zametlo pod koberec, jak píše například expres.cz, ale v dnešní době, kdy laureát na státní vyznamenání stále působí ve svém oboru, by spravedlnosti mělo vážně být učiněno za dost. 

Vím, že existuje presumpce nevinny a pokud je pan MUDr. Cimický nevinný, tak by měl být očištěn.

Jenže bohužel těch svědectví přichází už hodně, i od lidí, které můžeme brát jako důvěryhodné zdroje. ( moderátorka ČT Martina Hynková Vrbová, Jana Fabiánová apod.) 

Pokud zneužívání a obtěžování psychiatrem MUDr. Cimickým trvá již několik desetiletí, tak tady podle mne selhala celá lékařská obec, protože jeho kolegové to věděli a nikdo s tím nic neudělal.

Někteří lidé se diví, proč se někdo ozval až po tolika letech. Zkuste si představit, že se to stane vám, když jdete třeba s úzkostmi k psychiatrovi nebo se dokonce léčíte v Psychiatrické léčebně v Bohnicích.

Komu lidé více uvěří ? Vám jako " cvokovi ", co se léčí nebo váženému psychiatrovi?

Myslím, že už jste si odpověděli..

Autor: Blanka Fay | středa 10.11.2021 7:00 | karma článku: 28,02 | přečteno: 1039x