UJAK - vysoká škola pro politické rychlokvašky typu Jany Nagyové?

Většina z nás už to četla. Šéfka kabinetu premiéra Nečase opsala bakalářskou i diplomovou práci. A kde? Přece na té soukromé vysoké škole jako ostatní prominenti.

Pojďme se na danou věc podívat ze dvou úhlů. Pokud bakalářská práce Jany Nagyové neodpovídá vysokoškolským standardům, tak je to vážně zlé. Velký vliv v naší zemi má žena, která nectí základní mravní hodnoty a svoje práce nejspíš opsala.

Pokud pomineme, že studovala Univerzitu J. A. Komenského, tak kdyby studovala tímto způsobem kdekoli jinde, tak by to byl výsměch nám všem.

Třeba jste také četli článek v Reflexu, který se snaží odkrýt politický vliv a praktiky dané paní.

Bohužel, už jsme na tom v naší zemi asi tak špatně, že mě to ani nepřekvapilo. Není potřeba dodávat, že by to tak nemělo být. Bohužel ani paní novinářka si ve svém emočně zabarveném článku neudržela odstup, když paní Nagyovou posílá někam zpátky prodávat na Chodov.

To je jedna část, řekněme politická. Teď se pojďme podívat na tu druhou, která se dá také krásně používat proti politickým rivalům. A to Univerzitu J.A.Komenského. A o té toho vím docela hodně.

Za prvé je potřeba rozlišit denní a dálkové studium. Denní studium je mnohem náročnější a dálkové nikdy nebude mít takové kvality jako denní. Jedná se zejména o čas, který strávíte na té či oné formě studia.

Studovala jsem denní studium a jednou jsem i na semestr zavítala na dálkové a rychlostí blesku jsem se pak vrátila na denní. Chtěla jsem totiž něco vědět a nestudovala jsem jen kvůli titulu, který je bohužel stavěn na podobnou roveň těm „prominentním.“

Neznám žádný případ mých kolegů, že by někdo od zkoušky odcházel se známkou jaksi zadarmo. Naopak. Na magisterském studiu byla náročnost zvýšena a ze zkoušek z rozhlasu či trendů současných médií jsme lítali všichni jako po másle.

Někteří přednášející byli dobří, někteří ne. Ne, že by neměli dostatečné znalosti, ale umět přednášet je doopravdy dar.

Jsem velký rebel, takže když se mi něco nelíbilo, tak jsem si chodila stěžovat. Možná proto jsem i vylétla od státnic jako nic. Zkoušky jsem sice složila, ale diplomku s hodnocením jedna jsem neobhájila. Ne, nebojte. Nebyla opsaná, zkopírovaná apod.

Stálo mě to hodně práce a probdělých nocí než jsem ji dokončila. Problém byl jinde. Škola totiž přitvrdila a můj způsob zapsání literatury apod. neodpovídal předepsané normě.

Byla jsem pěkně naštvaná, leč diplomovou práci jsem musela jít obhajovat znova.

Je mi líto těch stovek studentů, kteří studují poctivě, protože, když se objeví „ kauza nějaké Nagyové“ či jiného prominenta, tak to vypadá, že na UJAK se chodí pro diplomy zadarmo.

Tak to však rozhodně není, alespoň v mém případě určitě ne..

 

Autor: Blanka Fay | sobota 25.2.2012 10:52 | karma článku: 25,65 | přečteno: 3031x