Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Já s Vámi souhlasím a chápu Vaši reakci. Jsem proto ať stát, obce, církve nebo neziskovky pomohou sociálně slabým /to nemusí být jen bezdomovci/. Vyřídí za ně sociální dávky /někteří toho sami nejsou schopni/, seženou ubytovnu, odvezou k lékaři, obdarují jídlem nebo oblečením atd. Na druhou stranu ale musíme vyžadovat od těchto lidí dodržování zákonů jako od jiných. Oni si totiž brzy zvyknou na to, že pracovat se nemusí, výživné a pokuty se neplatí a nikdo nic nevymáhá, jízdné se neplatí, krádeže v obchodech nikdo neřeší, vyhláška o zákazu požívání alkoholu na veřejnosti se vztahuje jen na někoho. Tím z těchto lidí děláme občany druhé /nebo třetí ?/ kategorie, kterým nepomůžeme, ale ani po nich nevyžadujeme dodržování základních pravidel a zákonů. Ocitají se na samém okraji společnosti, kde platí víc zákonitosti drsné přírody než  pravidla lidské společnosti.

0 0
možnosti
Foto

V97í35t 47H50a46s72s84a27n

22. 10. 2013 13:59

Tentokrát s Vámi ostře nesouhlasím. 

Minulý rok jsem byl svědkem toho, jak tramvaják vyhnal do krutých mrazů dva čistě oblečené, nepáchnoucí bezdomovce. Jedná se o toho, jak má monokl a je za ním reklama na film o Janu Palachovi.

_______________________________________________________________

http://hassan.blog.idnes.cz/c/321054/Prazsti-bezdomovci-v-mrazech-fotoblog.html

_______________________________________________________________

Zajímalo by mne,jaké řešení navrhujete Vy.  - Nechat je kvůli pohodlí ostatních radši v mrazech umrznout na ulici?

0 0
možnosti
Foto

Já, i když jsme netušil, že takový autobus existuje, jsem na Palackého náměstí viděl stát autobus, který jel přesně ve směru mého cíle: Švandova divadla.

Udivilo mě, že tak dlouho stojí ve stanici a když jsem si přečetl, kudy jede, hbitě jsem nastoupil. A tam se odehrával dialog: Vystupte si - Proč - máte nebezpečný předmět - Jaký - Vystupte si . Kde je to psáno - Já to určuji, vystupte si atd...

Prostě nějaký mladík s tou velkou koloběžkou nastoupil do autobusu a řidič neodjel, dokud si nevystoupil

0 0
možnosti
JC

A co navrhujete, paní?

Koncentrák? Fysickou likvidaci? Uzavření na psychiatrii a zvýšení zdravotního  pojištění všem ostatním, aby bylo z čeho jejich isolaci a medikamentosní okovy platit?

Kudy Vy vidíte cestu ven z problému?

2 0
možnosti
PR

P46a50v86e11l 30R27o75č87e23k

21. 10. 2013 11:48

Jako předvolební téma je to mimo, přepravní řád jasně určuje, kdo se smí a nesmí účastnit veřejné dopravy, na jeho plnění dohlíží poskytovatel veřejné přepravy, v tomto případě dopravní podnik, takže stížnost na dopravním podniku to možná nevyřeší , ale politici s tím nemají co dělat!

1 0
možnosti
TT

Kosmetika smrdí hůř. :-P

1 1
možnosti
PL

P62e16t51r 94L76u46k21e21š

21. 10. 2013 10:11

Blanko, podstatou problému není to, že by měl bezdomovec větší práva. Problém spočívá v tom, že Vy vlastní práva nevyužíváte. To za Vás sotva někdo vyřeší. V MHD sedí řidič, po ulicích korzují hlídky městské a státní policie, existují telefony...

4 0
možnosti

Tady je názorně ukázáno, že celkovou úroveň blahobytu ve státě je nutné posuzovat podle míry blahobytu těch nejubožejších. Tak do Indie máme ještě skutečně daleko.

Země je tak bohatá, jak jsou bohatí (a čistotní) bezdomovci a žebráci.

0 1
možnosti
MT

Tak konec legrace a zase vážně:

Pokud vím, má město momentálně připraven nějaký program (za slabých 60M), který spočívá v tom, že MHD v Praze budou jezdit terénní pracovníci a ve spolupráci s řidiči, revizory a MP budou bezdomovce přemlouvat, aby se nechali vykoupat a obléct do čistého. Mají na to připravena i auta, kterými je budou svážet. Jsem žádostiva, co z toho vyleze. Největší legrace by mohla nastat, až budou přemlouvat nějakého smraďocha, který bezdomovcem vůbec není - a že jich v MHD jezdí... :-)

2 0
možnosti
JS

Ono ani tak nejde o to, jestli ten bezdomovec má větší práva, než Vy nebo než kdokoli jiný. Jde spíše o to, že ten bezdomovec má velký problém – větší, než kdokoli z nás. Pražské organizace, které se zabývají pomocí těmto lidem, uvádějí, že nejméně 60 % pražských bezdomovců má duševní problém takových rozměrů, že nejsou schopni řešit ho sami.

Bez ohledu na to, jak moc Vás jeho stav iritoval, musíte mít stále na mysli, že je to lidská bytost. Navíc dle statistik člověk v jeho stavu bez pomoci zvnějšku relativně brzy zemře.

Řešení nespočívá v tom, abychom tyto lidi "eliminovali", ale abychom jim pomohli. Dobře apelujete na politiky, aby to řešili, ale z tónu Vašeho příspěvku vyznívá, že spíše chcete, aby pomohli Vám – aby Vás osvobodili od těchto lidí, které řadíte do kategorie žump a kanálů. Myslete přitom na to, že jednou i Vám může takříkajíc "přeskočit v hlavě" a z načinčané slečny se změníte ve smradlavou trosku. Pokud do té doby někdo přijme Vaše řešení, tak v tomto stavu prostě zůstanete, jenom už Vás navíc nikdo nepustí ani do autobusu.

8 1
možnosti
Foto

B45l37a35n51k25a 86F78a45y

21. 10. 2013 9:09

No vidíte to dost jinak než já, jsem hodně soucitná osoba a na ulice se můžeme octnout každý, že ale v MHD nebudou takto díky bezdomovcům dodržovat hygienu a nakazí se třebs matka s nêkolikaměsíčním dítětem je věc druhá.

Směšujete několik věcí dohromady a duševní poruchy bezdomocvců nevyřešíte jízdou MHD, ale díky organizacím a lékařům, kteří jim umožní návrat do běžné společnosti,

Já se   v MHD nakazit tedy nechci, ale to neznamená, že nemám soucit s lidským utrpením, ale já za tuto situaci zodpovědná nejsem..

1 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 33,72
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..