Předvolební agitka Zemana aneb účast budoucích novinářů povinná..

Už jste si toho všimli, že? Na titulní straně Idnes se nám skví nový článek o tom, jak pan Zeman bavil studenty při besedě na Soukromé vysoké škole. Možná by na tom nebylo nic tak prazvláštního, kdyby se nejednalo o Katedru sociální a masové komunikace Univerzity J. A. Komenského.

Včera jsem si konečně doplatila školné za poslední semestr mého pětiletého studia.

Poslední dva roky mám specializaci žurnalistika, to znamená, že někteří mí kolegové budou jednou stát na druhé straně politické barikády, tedy novinářské.

Při kontrolování svého studentského systému jsem se podívala i do „našich studentských novinek“.

Beseda s Milošem Zemanem, chvilku jsem zaváhala a pak jsem myšlenku rychle zavrhla.

Podívala jsem se, pro koho je přednáška určená.

Jasně první až třetí ročník, my nic, takže klid. Besedu s panem Železným před volbami do Evropského parlamentu mám ještě v živé paměti.

Ač jsem mu kladla otázky jakékoli, stejně se tvářil jako prezident světa a skoro to vypadlo, že arbitráž proti České republice, vyvolali snad občané sami.

Dnes dopoledne tedy na naší škole proběhla beseda s panem Zemanem.

Není na tom nic zvláštního, ještě není před volbami, ale hned v odpoledních zprávách máme krásnou agitku, jak byla učebna nabitá k prasknutí, protože zájem byl asi veliký.

Jistě já chápu, že volby jsou za rohem, ale použít budoucí novináře jako předvolební štít, se mi zdá v demokratické společnosti trochu tristní.

Zvláště, když účast studentů Univerzity J. A. Komenského byla na této „přednášce“ povinná.

 

Autor: Blanka Fay | čtvrtek 4.3.2010 14:57 | karma článku: 13,66 | přečteno: 1369x