Přátelství, které vznikne jen jednou za život..

Vždycky si vzpomenu jak pořád někam spěcháme..V metru, v tramvaji nebo ve frontě..Snažíme se ušetřit čas. Lidé nás často obtěžují, chceme je předběhnout a občas ztrácíme trpělivost.. Hlavně teď před vánoci.. Představte si na chvíli, že se ráno probudíte a nic..

 

Žádná zácpa na silnici, žádná fronta v metru prostě nikde nikdo... Chvíli se Vám ta představa určitě zalíbila, ale ne napořád..

Všichni se navzájem potřebujeme.. Všichni jsme jen lidé s našimi radostmi a starostmi, nadějemi i obavami..

Nikdy nevěřím nikomu kdo říká, že lidi nepotřebuje.. Jistě někdo má rád spoustu lidí kolem sebe, jiný zas dá přednost pár blízkým vztahům..

Často říkám, že jsem extrovertní introvert. Navenek působím extrovertně, ale k sobě si pouštím jen málokoho. Lépe řečeno, skoro nikoho.

Jen pár mých přátel dostane mou naprostou důvěru a před nimi odkrývám samu sebe. Se všemi silnými i slabými stránkami, se všemi radostmi a starostmi ..

Nejtěžší okamžik nastává, když je vám někdo velice podobný. Jen velice těžko a opatrně mu dáváte nahlédnout svou pravou podstatu a rozechvěle čekáte, že on vám nabídne to samé..

Jistě můžete se splést a to magické spojení duší, které v přátelství lze získat nikdy nenastane..

Posléze, když už jste odkryli všechny karty a nabídli vše co máte, tak zbývá jen trpělivě čekat zda vám druhá strana nabídne to samé. Největší odměnou je získání přítele, který vás pochopí a před kterým můžete tak snadno být sami sebou.

Potkáte- li někoho takového a navážete-li s ním opravdu hluboké přátelství, tak můžete získat pevné pouto na celý život. Ať už se vám bude v životě dařit nebo ne, ať budete mít zrovna skvělý partnerský vztah nebo to bude trochu skřípat ať budete zdraví nebo nemocní, tak pořád budete mít někoho kdo zůstane vaším přítelem ať se stane cokoliv.

Najdete- li v životě silné přátelství, které potká jen málokoho, tak už jste myslím získali to nejcennější co se dalo. Jak praví Thomas Moore ve své Knize o lásce a přátelství..

Vznikne- li tak vyjímečné přátelství, je to jako by  jedna duše v druhé rozpoznaly skrytý poklad a ukovaly svazek.. Přátelství je vzájemnou přitažlivostí, magnetismem duší.

Pokud jste v životě potkali svoji spřízněnou duši a vytvořili podobné přátelství, tak vám ze srdce blahopřeji.

Cesta k takovému přátelství může být těžká a někdy i dlouhá, ale pokud svoji spřízněnou duši potkáte, tak máte opravdu velké štěstí.

Takového člověka totiž najdete jen jednou za život...

 

www.blankafay.com

 

Autor: Blanka Fay | pátek 12.12.2008 0:26 | karma článku: 16,07 | přečteno: 1324x