Odešel umělec s citlivou duší, bohužel odešel Petr Muk..

Petra Muka jsem osobně neznala a ani nepotkala. Stejně jako ostatní mě zpráva o jeho smrti velice zasáhla. Byl ještě tak mladý, měl rodinu, malou dceru a byl plný elánu. Nedávno vydal desku, určitě měl i další plány.

Vždycky s hrůzou sleduji, když zemře nějaký umělec. Pro lidi je to šok, pro jeho blízké tragédie. Média z toho následně udělají nechutnou slátaninu a snaží se vytěžit, co mohou.

Moc se mi líbila odvaha Petra Muka. Když zemřel Karel Svoboda, tak otevřeně hovořil o své nemoci.

Lidé s depresí jsou stejní jako my,ale umělci jsou k depresi asi více náchylní. Musí prožívat tolik různých emocí na jevišti, při skládání hudby a zpívání.

Když zemřel Karel Svoboda, tak se mi líbila reakce jednoho lékaře v tisku. Ano, umělci jsou velice citliví lidé, jinak by nemohli vytvořit taková díla. Jejich senzitivnost je prostě mnohem větší.

Včera jsem byla na jednom představení a pasáž o zlu byla pro mě nepříjemně dlouhá. Měla jsem pocit, že se mi dělá špatně. Nakonec to sice skončilo dobře, ulevilo se mi, ale přemýšlela jsem, jak se musí cítit herec, který třeba dvě hodiny hraje smrt.

Bohužel životní cesta Petra Muka skončila. Na jeho náhlé úmrtí se vrhnou média a začnou analyzovat, třeba i přidávat nesmysly ve snaze vydělat.

Předčasně odešel umělec s citlivou duší, který se pral se svojí nemocí a svojí hudbou dělal lidem radost.

Bohužel odešel Petr Muk..

 

P.S. Diskuse je na základě úcty ke zpěvákově památce zrušena

Autor: Blanka Fay | pondělí 24.5.2010 14:06 | karma článku: 41,17 | přečteno: 7845x