Náctiletá dívka brutálně kope jinou dívku? Aneb útok za hranicí všeho..

Přemýšlím kam až jsme to jako lidé dopracovali, když starší děti jsou schopné brutálně mlátit své vrstevníky a ostatní "děcka" nečinně přihlížejí. 

Už jste také viděli video jak školačka v Ústí nad Labem kope a brutálně mlátí jinou dívku? Tu agresi a zlo, a to, že ostatní se na to v pohodě dívají.

https://www.idnes.cz/usti/zpravy/usti-divka-napadeni-nasili-socialni-site-video.A230130_161907_usti-zpravy_anm

Jistě, v kolektivu je síla a jít proti agresi chce odvahu a taktéž postavit se zlu všeobecně, když víte, že tahle spolužačka je drsná.

Ale stejně, nepamatuji se, že v tomhle věku jsme se podobně napadali a to ani kluci mezi sebou.

Šokuje mě s jakou agresí je schopná nakládat jiná dívka a ubližovat tak jiné.

Pokud by se jednalo o nějakou poruchu osobnosti, tak tam by se dalo "pochopit", že daná dívka má nějak posunuté vnímání apod. a spíš je potřeba dovést jí k psychiatrovi.

Pokud však tohle udělá dítě, které odborník shledá duševně v pořádku, tak co to vypovídá o rodičích či školním prostředí? Možná i naší společnosti všeobecně?

Určitě to, že něco je pěkně v nepořádku.

Doufám, že vše bude řádně vyšetřeno a pevně věřím, že i škola zaujme nějaký postoj či posílí své řady odborníky, aby k takovým útokům a ubližování už nedocházelo.

Bojím se, že to, co děti a dospívající vidí za násilí v akčních filmech a krimi, se stává normou, která pak v reálném prostředí může způsobit i takovou katastrofu.

Zároveň, když vidím takový agresivní útok u dětí, tak přemýšlím, jestli by se hranice trestné odpovědnosti neměla nastavit i u dětí.

Nevím, nejsem odborník, ale takový brutální útok mezi dětmi, už je vážně za hranicí všeho..

 

Autor: Blanka Fay | pondělí 30.1.2023 19:08 | karma článku: 41,54 | přečteno: 6188x