Leoš Mareš dostal zaplaceno a já asi začnu moderovat..

Novináři vždycky vědí jak zaujmout. Dnes ráno nám poskytli milou informaci, že po Světovém šampionátu sice zbylo dluhů až hrůza, ale Leoš Mareš za moderování v rámci celého šampionátu své peníze dostal. A to rovný milion.

Peníze, o kterých většina běžných občanů asi sní. Nemám nic proti tomu, že si někdo dokáže vydělat pořádné peníze.

Znám dost lidí, kteří si vydělají dost jako Leoš Mareš, takže mne to neděsí.

Bydlet můžete většinou jen v jednom domě, najednou můžete řídit jen jedno auto a za peníze si sice koupíte pohodlí a luxus, ale dost podstatných věcí za peníze v životě stejně nejsou.

Není to tak dávno, kdy jsem psala o Kateřině Neumannové a o tom, jak moc si vážím toho, co ve sportu dokázala.

Po neúspěšném Mistrovství světa v lyžování však čelí kritice více než jindy a nakonec se pořád neví, kdo zaplatí dluhy po celé akci.

Tak teď trochu nevím, ale aby to zas nedopadlo jako vždycky. Všechno se nějak zamete pod koberec, a ty daňový člověče, když vyděláváš třeba jen trochu, tak daně musíš pěkně platit.

Dáme to pak zase na jednu hromádku a z té zaplatíme všechny blbosti a škody, které se kdy udály. To je jedno, že naše země bude zadlužená až po uši. Hlavně, že v cizině o nás uslyší.

A ono je o nás slyšet stále. Evropě jsme to taky osladili. Ty pěkně koukali, když plastiku Entropa nedělala skupina několika umělců, ale jen jeden.

Tomu jsme taky pěkně zaplatili za prezentaci naší země v Evropě tak, že Bulhaři na to ještě určitě nezapomněli.

Někde se pořád loudí nějaké chybičky. Prosím, prosím, žijeme v tržní ekonomice, tak ať si ti schopní vydělají, ale neměli bychom v rámci propagace naší země používat trochu rozumu a skromnosti.

Možná bychom poté nemuseli hledat nějaké viníky a ve státní kase by se našli peníze na zdravotnictví, školství, vědu apod. a ne na akce, které nedokáží zastínit, že v mnoha směrech se máme jako země pořád co učit.

Autor: Blanka Fay | čtvrtek 22.10.2009 7:20 | karma článku: 6,91 | přečteno: 684x