Kyselka Vostrááá radí: Do parku a jedině do naha..

Tak jsem tady zase. Právě jsem doběhla z našeho parku. Tedy lépe řečeno jsem se doplazila. Pořád jsem si říkala, že v zdravém těle zdravý duch a ve čtvrtek budu obhajovat znovu svůj titul JUDr., tak jsem se rozhodla své mozkové závity trochu okysličit.

 

To jste nerušili, co vše můžete zažít v parku. Moje maminka ve svých 130 letech říká, že v parku můžete o půlnoci potkat akorát úchyla nebo mne.

Mne tam tedy určitě nepotkáte, protože já už dávno o půlnoci běhat nechodím. Tedy občas se vracím trochu později, ale v našem osvětleném sportovním areálu je nás úchylů, pardon sportovců více.

První polovina zhruba 2,5 kilometrové cesty je těžká. Moje zhýčkané tělo ve svých 78 letech chvíli nemůže pochopit, že není v autě a je potřeba vykonat nějaký pohyb.

Jdu na to chytře. Nejprve se doma rozcvičím, abych se nemusela vracet od první popelnice, protože jsem unavená.

Rovněž oblečení nezanedbávám. Tepláky, běžecké boty, mikina a větrovka se šálou to jistí.

Sice naposledy, když jsem byla skoro před rokem běhat, tak moje achilovka to nějak nevydržela a musela jsem zase podstupovat ty laserové rehabilitace, ale zatím se drží.

Vážím si rady lékařů a jen lehce popobíhám, aby si noha pěkně zvykla. Popobíhám jen lehce, ale dýchám jako lokomotiva. Naštěstí není moc vidět a z dálky vypadám jak pravá atletka.

Dneska nás sportovalo asi osm. Dva běžci, dva cyklisti, dva bruslaři a jeden kolečkový běžkař.

Vítr vám tak pěkně vane a vy máte krásný pocit z pohybu na čerstvém vzduchu. Dokud vám to někdo nezkazí.

Tihle profíci, ty mám nejradši. Já šálu na krku a chlapec si tam běží v tričku a kraťasech.

Frajírek jeden, úplně mi zkazil náladu. Teď, abych ho trumfla, tak snad budu muset taky do naha.

Ještě závěrem pro aktivní řidičky a řidiče bych ráda podotkla, že jsem vůbec netušila, že pokud své končetiny používáte na brzdu, spojku, plyn a všichni samozřejmě víme, kde je brzda a spojka, že, prostě někde vedle sebe, tak vaše končetiny mohou být náhle z přirozeného pohybu trochu v šoku.

Moje končetiny jsou z přirozeného pohybu v šoku pořád.

Příště jdu ale do parku do naha, já toho borce prostě trumfnout musím..

 

www.blankafay.cz

P.S. V pátek jdu k panu Havlíčkovi, tak se pak podívejte na mé stránky, jak jsem dopadla. Do pátku už nepozřu ani sousto, to dá rozum..

Autor: Blanka Fay | úterý 10.11.2009 17:47 | karma článku: 11,27 | přečteno: 1803x