Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lesicatko

15. 9. 2009 11:08
A vidíte do toho ?

Hm a aký lepší koncept ako pestúnsku starotlivosť máte ?

Detské domovy systematicky zlyhávajú vo výchove, v pestúnskych a vôbec náhradných rodinách len výnimočne.

0 0
možnosti
S

Sampis

15. 9. 2009 11:30
Re: A vidíte do toho ?

Vy byste mohl vědět nějaké přesnější údaje. Někde vzadu mi sedí, že počty týraných, či přímo utýraných dětí jde do stovek. Nechce se mi vyhledávat statistika, ale jak vás znám, tyhle čísla budete mít v malíku.

Osobně vidím problém v tom, že týrání je tabu. Naopak se razí heslo "Škoda rány, která padne vedle." Vzpomínám na to, jak učitelka vyhrožovala spolužákovi, že něco řekne otci a ten ho zase seřeže řemenem. Až pozdeji jsem se dozvěděl, že on i jeho starší bratr byli za vše krutě trestáni - týráni. Věděli to i jejich učitelé a nejen, že  nic neudělali, ale naopak ještě "přilévali oleje do ohně".

0 0
možnosti
LU

pidla

15. 9. 2009 10:47
Taky jsem pokaždé zděšená

a taky mi připadá, že je případů stále více, ale začít musí každý od sebe a svého okolí, nevšímavost a lhostejnost je to , co umožňuje řádění a excesy a nespravedlnost .

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

15. 9. 2009 9:57
Je to bezmoc.

Samozřejmě kvituji Vaši výzvu ať nejsme lhostejnými. Bohužel stále budou takové případy, protože co se děje "doma", prostě není možné vidět a tím je to hrůznější a oběť bezmocnější, příčin takového jednání mnoho. Musely by být pro děti  a možná i u dospělých povinné lékařské prohlídky minimálně každý týden a u psychologa alespoň jednou do měsíce, aby se něčemu zabránilo, či něco odhalilo. Možná i trvrdší tresty. Myslím, že by nebyla od věci i něco jako "rodičovská výchova" na školách, nebo vůbec speciální předmět o chování, kde by se už děti učili nějak všeobecně: jak zvládat např.stresové situace, jak se stavět k problémům apod. V některých případech ubližují lidé dětem, právě proto, že jsou ve stresu, mají problémy a nezvládají to a následně ani sami sebe.

0 0
možnosti
B

Bobrufka

15. 9. 2009 9:31
Je to velmi smutné,

bohužel to je i tím, že se takoví rodiče nebojí trestu. Já bych přinejmenším zavedla kastraci u takovýchto zrůdných rodičů, aby nemohli mít další malou oběť.!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 33,72
  • Průměrná čtenost 2711x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..