Když paří celebrity aneb festival ve Varech bez noblesy..

Když menší partička zakončí noční bujarou veselici v řece, tak je to v pořádku. Když to udělá skupinka známých českých herců, tak z toho média žijí. Nic jiného jim asi nezbývá, do Varů letos nedorazily mezinárodní hvězdy.

Umění je mému srdci velice blízké a k tomu patří i film. Vzpomínám si, jak jsem nadšeně obíhala všechna ta festivalová lákadla a snažila se sehnat lístky na filmy, které byly vesměs vyprodané.

To už je ale pár let zpátky. Nic vám ale nezkazí náladu tolik, jako když za bílého dne potkáte festivalového prezidenta společensky unaveného, dožadujícího se objetí mladé slečny.

Všechen ten lesk, červený koberec, ta snaha udělat z karlovarského filmového festivalu světový se vám najednou vytratí. Zůstává vám v mysli ta nemilá vzpomínka.

Světové hvězdy náš prestižní filmový festival letos vesměs vynechaly. Přijel Jude Law a zazpíval Jirkovi Macháčkovi na narozeninách. Dočtete se to i v rubrice kultura.

Nemám nic proti zábavě a dobrému pití, ale něco mi říká, že když někdo paří během festivalu, tak to do rubriky kultura prostě nepatří.

Jenže novináři potřebují o něčem psát a tak si vyfotografovali ranní smočení v říčce Teplá Jiřího Macháčka, Any Geislerové a spol.

Jistě, bulvár dramaticky moralizuje, že české celebrity paří až do rána. V podstatě se nic nestalo, jen se pár lidí dobře bavilo.

Otázkou zůstává, kde se bavilo. Nebyl to mejdan na chalupě, kde všichni ráno skončili v rybníku.

Festival v Karlových Varech patří do třídy A. Tedy do třídy prestižních festivalů a herci a umělci ho zahajují vstupem na červeném koberci, který má symbolizovat noblesu a prestiž celé akce.

A podle toho by se měli chovat i někteří herci.

Pokud vystupují z pronajatých limuzín a z červeného koberce mávají davům a další den se opijí a nechají se přitom ještě vyfotit, tak se bude moci pan Bartoška a celý realizační tým přetrhnout, ale do Varů mu žádné mezinárodní herecké hvězdy jezdit nebudou.

Prestižních festivalů je na světě dost, a kdo ve světě filmu něco znamená, tak nepojede na český filmový festival, který bude v médích spojen jen s tím, že se tam dobře paří.

 

Autor: Blanka Fay | pondělí 5.7.2010 20:12 | karma článku: 33,92 | přečteno: 7540x