Každé srdce má svou paměť..

Všichni vlastníme mobil a všichni živě komunikujeme. Voláme, smskujeme, posíláme MMS, emaily a kdoví, co ještě. Krizové situace občas vyžadují drastická řešení.

 

Znáte to, najednou máte velký problém a vy musíte rychle udělat něco, abyste se z toho nezbláznili..

Můj problém s mobilem trval už tři měsíce. Ačkoli vlastním zánovní, velice funkční a oblíbený typ jedné značky, tak se najednou můj zpovědník rozhodl, že nebude fungovat.

Vždy po zapnutí mu minimálně minutu trvalo, než se probral k nějakému životu. Nejprve jsem si myslela, že je to baterka.

Byla jsem nepředstavitelně naštvaná, protože jsem si svůj telefon velice oblíbila a představa, že kromě baterie budu muset nakonec investovat do nového mobilu, se mi vůbec nelíbila.

Zašla jsem tedy k mladým borcům do nejbližší prodejny a společnými silami jsme se dopracovali k jednoduchému závěru. Baterka to není.

Mobil jsem samozřejmě nepustila z ruky, protože jeho obsah má pro mne důležitý význam a jsem háklivá na všechna data a na celé své soukromí.

Závěr nakonec zněl, že by to mohlo být v paměti. A sympatický mladík mi hned nabízel, že mi nahraje aktuálnější verzi a vše se vyřeší.

Jak všichni víme, paměť mobilu není jen na sim kartě, ale i telefon má vlastní paměť. Obsah mých uložených sms činil početně skoro devětset.

Nebylo tak těžké dojít k závěru, že většina těchto zpráv nebude jen sim kartě. A zde byl asi hlavní kámen úrazu. Paměť telefonu byla přetížená.

Usmála jsem se na prodavače a s nedůvěřivostí sobě vlastní jsem s polofunkčním mobilem odcházela domů.

Nejsem sice technický analfabet, ale dle přiložených PC komponentů jsem prostě nebyla schopná přesunout svoje uložené sms do PC. Ještě, že má člověk ty IT kamarády.

Můj kamarád Tomáš se popadal za břicho a ptal se, kdo si ukládá tolik sms. V klidu jsem odpověděla, že já musím mít vždy něco extra.

Kde jsou ty doby, kdy jsme si posílali dopisy poštou. Mám velkou krabici z dětství, kde si mohu vždycky najít všechny ty pohledy a dopisy zaslané z prázdnin třeba rodičům:

" Ahoj maminko a tatínku, mám se dobře. Jídlo je dobrý, ale musím běžet, hraju s klukama fotbal."

Dopisy mají své kouzlo a my jsme je vyměnili za sms zprávy a emaily, které jdou tak snadno smazat.

Ale abych se vrátila ke svému kamarádovi. Zkušeně pravil, že já si ty smsky sama do PC nedám, a že mi je může na mém PC přehodit.

Opět jsem pochybovačně zaváhala a říkala jsem si, tak třeba jo, protože můj polomrtvý telefon mi už dost komplikoval život.

Pak se přiblížila neděle a já jsem už ztrácela naději, že můj telefon bude ještě fungovat. S velkými obavami jsem odeslala pár sms a pak se to stalo. Byla to rána jako z čistého nebe a telefon mi dal své sbohem.  

Udělala jsem pár zoufalých pokusů, abych to mobilní srdce nějak oživila. Nic..

Jak jsem již napsala v úvodu. Krizové situace vyžadují krizová řešení.

Prostě se nedalo nic dělat, a tak jsem musela tomu mobilnímu srdéčku nějak ulevit a vymazala jsem mu celou paměť.

No skoro celou. Celých devět set sms padlo popelem a pár čísel z adresáře také.

Nebylo to hned, ale telefon po chvilce najednou ožil. Jeho ovládání už nečinilo žádný problém. Najednou jsem hořce zalitovala svého kroku.

Některé zprávy pro mne měly mimořádný význam.

No stalo se, ale pak jsem si řekla, že to podstatné stejně nosíme v našem vlastním srdci a paměť telefonu k tomu není zas tak potřebná.

Myslím, že ta doba kdy jsme si posílali jenom papírové dopisy, byla v něčem skvělá. Moje dcera mi asi jednou z tábora nepošle dopis se vzkazem.

„Mami a tati, tak jsem dala gól a nakonec jsme vyhráli. Někteří kluci hodně faulovali, ale já se nedám, i když Péťa mne tak kopnul a to bolelo hodně. Mám teda něco s rukou, ale vůbec si nemusíte dělat starosti. To vám vzkazuje paní učitelka. Moc mi chybíte a strašně se na vás těším."   Blanička

PS. Asi budu potřebovat nové kopačky.

Moje dcera mi podobný dopis pošle sms, i když mám obavy, že sms zprávy budou v té době rovněž minulostí..:)

Nenechte si ujít!!!

Leoš Mareš dostal zaplaceno a já asi začnu moderovat..

http://blanka.blog.idnes.cz/c/107154/Leos-Mares-dostal-zaplaceno-a-ja-asi-zacnu-moderovat.html

www.blankafay.cz

 

Autor: Blanka Fay | středa 21.10.2009 4:42 | karma článku: 8,36 | přečteno: 1325x