Kartáček, pyžamo - zítra ráda pomůžu panu Klausovi balit..

Sláva. Už jen 2 dny a bude jasno. Snad zase začneme být na sebe milejší a přestane to s námi cloumat, s některými určitě. Pořád jsem docela v klidu a nijak to neprožívám, a tak jsem pořád nedokázala pochopit to šílenství. Ale pak mi to došlo.

Volby prezidenta - možnost pro znechucené občany konečně něco v politice ovlivnit. Nemáme prezidentský systém, takže u nás by měl být prezident nepolitický, platilo to ale málo. Přes veškerou sebestřednost, jsem současnou hlavu státu pořád brala.

Myslí mu to, říkala jsem si, dokáže jít proti davu. Ty mediální tanečky celé rodiny Klausovy, mě docela ranily. Takhle se přece nechová první dáma ani prezident. O Klausovi ml. raději pomlčím. Kde je ta nadstranickost, úcta a diplomacie? Asi nikde.

Pan Klaus už asi přemýšlí nad dalšími svými kroky a Karel Schwarzenberg by mu asi nevyhovoval.

Těmi posledními výroky Václava Klause jsem však ztratila úctu k jeho prezidentování. Je to jen člověk, ani Václav Havel nebyl Bůh, ale některé věci by se během kampaně neměly říkat. Lépe řečeno, hlava státu by je neměla říkat.

Ať už to zítra dopadne jakkoli, tak já bych ráda panu Klausovi pomohla s balením. Ať zkusí v jiné zemi svůj sebestředný slovník, aroganci a nízké kradení tužek.

My Češi, jsme mu to promíjeli strašně dlouho.

 

 

 

Autor: Blanka Fay | pátek 25.1.2013 15:17 | karma článku: 26,00 | přečteno: 1038x