Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Semper2

15. 10. 2009 13:20
Nevšiml jsem si, že Forrestovi censor smazal příspěvky

na něž reaguji... Ó díky admine, tisíceré díky R^

Autorce karmu , ale jen menší, s. Uzlík opravdu není dobrý zdroj...;-):-)

0 0
možnosti
P

PetrusX

14. 10. 2009 23:15
Zklamala jste citacemi R. Uzla

Uzel je  nedůvěryhodný člověk, navíc bývalý velmi aktivní komunista. Proč necitujete nějaké kapacity třeba dr. Pondělíčka, či  dr. Matějčka ?

Matějček byl evangelík, to je dnes asi zase minus,proto se autoritami stávají bývalí svazáci.

0 0
možnosti
MN

Forrrest

15. 10. 2009 0:35
Re: Zklamala jste citacemi R. Uzla

Když... ono to bylo mínus vlastně vždy:-)

0 0
možnosti
MN

Forrrest

13. 10. 2009 3:19
Pár moudrých citátů z bible k tomuto tématu

- dokazujících, že křesťanství má co říci i v dnešní době - že bychom se jím měli řídit ideálně všichni!!! (zdravím všechny feministky:)

Manželství, vztah k ženám: 1. KORINTSKÝM 7,1 Pokud jde o to, co jste psali: Je pro muže lépe, když žije bez ženy. 2 Abyste se však uvarovali smilstva, ať každý má svou ženu a každá svého muže. 3 Muž ať prokazuje ženě, čím je jí povinen, a podobně i žena muži. 4 Žena nemá své tělo pro sebe, ale pro svého muže. 1. KORINTSKÝM 11,3 Rád bych, abyste si uvědomili, že hlavou každého muže je Kristus, hlavou ženy muž a hlavou Krista je Bůh. 7 Muž si nemá zahalovat hlavu, protože je obrazem a odleskem slávy Boží, kdežto žena je odleskem slávy mužovy. 8 Vždyť muž není z ženy, nýbrž žena z muže. 9 Muž přece nebyl stvořen pro ženu, ale žena pro muže. EFEZSKÝM 5,21 V poddanosti Kristu se podřizujte jedni druhým: 22 ženy svým mužům jako Pánu, 23 protože muž je hlavou ženy, jako Kristus je hlavou církve, těla, které spasil.

0 0
možnosti
MN

Forrrest

13. 10. 2009 3:27
Re: Pár moudrých citátů z bible k tomuto tématu

ZJEVENÍ 14,4 To jsou ti, kdo neporušili svou čistotu se ženami (v jiných překladech: nebyli poskvrněni - znesvěceni - ženami) a zůstali panici... Ti jako první z lidstva byli vykoupeni Bohu a Beránkovi.

Jednání s homosexuály: LEVITICUS 20,13 Kdyby muž spal s mužem jako s ženou, oba se dopustili ohavnosti; musejí zemřít, jejich krev padni na ně.

Takže je to jasné - existují pouze 2 možnosti - a) být křesťanem, b) být člověkem.

Btw, ke gayům není netolerantní pouze kat. církev - doporučuji skvělý film For the Bible Tells Me So, který šokujícím způsobem popisuje, jak to DOSUD chodí ve starých dobrých USA.

V

0 0
možnosti
A

Albert.Pes

12. 10. 2009 11:37
Už ten Uzlův citát...

"Posmívat se homosexuálům je asi tak stejně morální jako

posmívat se někomu za odstávající uši, kratší nohu nebo koktavost, i

když všechny tyto vady na kráse jsou jistě napravitelné"

..... Zdá se mi velmi zajímavé, že sám Uzel srovnává homosexualitu s tělesnými defekty. Je normální mít kratší nohu nebo koktat? Ne! Je lepší a "normálnější" nekoktat. Nejde teď o to, zda je možné homosexualitu akceptovat, ale spíš o to, že to není sexuální orientace rovnocenná s orientací heterosexuální, je to nějakým způsobem porucha či handicap. To, že je dnes akceptovaná, neznamená nic. Není tomu zase tak dávno, kdy byl v Evropě sex s malými chlapci považován za něco normálního. Jenže - dnes již pedofilie přijatelná není, homosexualita ovšem ano. Pak se dostáváme k otázce, zda homosexualita někoho poškozuje či ne (na což je odpověď v případě pedofilie jednoznačná). Nepoškozuje nebo se tak aspoň zdá. Vezměme si Jinou úchylku, třeba zoofilii a chvíli předpokládejme, že se to nějakému (...)

0 0
možnosti
A

Albert.Pes

12. 10. 2009 11:39
Re: Už ten Uzlův citát...

(...) zvířeti i vcelku líbí a nevadí, tedy ani zde o poškozování nejde... Je to těžké, co...? ;-)

.

Když o tom uvažuji, dostávám se vždy do pozice, kdy jsem nucen homosexualitu tolerovat, ne ale akceptovat.

0 0
možnosti
L

lesicatko

12. 10. 2009 10:24
Radim Uzel

Nie je dôveryhodný. Rovnako ako nie je dôveryhodný Plzák. Obaja totižto neraz varia doslova z vody.

Radim Uzel sa v SR strápnil, keď tvrdil, že tí, čo nemajú sexuálne skúsenosti pred manželstvom riskujú v manželstve vážne problémy, že je to nezodpovednosť. Pritom nijaké argumenty na podporu tohto tvrdenia nemal - naopak, je známe, že práve silne veriaci, ktorí sa rozhodnú nemať sexuálny styk pred manželstvom majú nižšiu rozvodovosť a prorodinnejšie správanie.Čo zase nevypovedá nič o tom, či to je/nie je funkcia "čistoty pred manželstvom " alebo silnej viery. každopádne dávať vyhlásenia, na ktoré nemám dokázateĺné argumenty je nonsens a Uzel sa týmto vyhlásením vyčlenil zo seriozne argumentujúcich na pozíciu šarlatána.Takže jeho by som veru necitoval :)

0 0
možnosti
FV

fouly

12. 10. 2009 21:15
Re: Radim Uzel

Oba sexuoligové vycházejí z prosté úvahy že lidé, snoubenci se před

svadbou mají poznat dokonale i po stránce sexuální, což je naprosto

potřebné.Znám případ, že žena, silně nábožensky založená chtěla

souložit jen za účelem početí dítěte to je asi dva až tři krát za život .

Co potom s takovou manželkou ?

0 0
možnosti
F

frnek

12. 10. 2009 7:48
Co na to rika Slovo Bozi. {ne cirkev]

Ep. S. Pavla K Rim.1:25-28.. Jako ty,kteriz smenili pravdu Bozi za lez, a ctili i slouzili stvoreni radeji nezli stvoriteli,kteryz jest pozehnany na veky. Protoz je vydal Buh ve vasne ohavne. Nebo i zeny jejich zmmenili prirozene uzivani v to kterez jest proti prirozeni. A podobne i muzske pohlavi,opustivse prirozene uzivani zeny, rozpalili se v zadosti sve jedni ke druhym, muzske pohlavi s muzskym pohlavim mrzkost pasice a spravedlivou mzdu,  kteraz na jejich blud slusela,  sami na sebbe uvodice.  A jakoz sobe navazili miti Boha ve znalosti,  tak Buh vydal je v prevraceny smysl aby cinili to coz neslusi.  poz. hrich jde az do tretiho pokolenni.:-)

0 0
možnosti
J

jirkaknop

12. 10. 2009 6:22
Chtělo by to místo Uzla trochu serioznosti

Jednoznačně se původ (podstatu) homosexuality zatím nepodařilo určit. Za nejpravděpodobnější se považuje nezávislá nebo zřetězená kombinace genetických příčin a hormonálních vlivů v období těhotenství či krátce po narození.(Například také výzkum Anthony F. Bogaert)U mušek octomilek se podařilo vyvolat homosexualitu genovou manipulací. Rozhodující část vědců se nicméně shoduje, že homosexuální orientace je člověku dána ve velmi raném období jeho života a jako základní dispozice je pak stálá a nezměnitelná, třebaže sebepojetí a chování je pak ovlivňováno i psychosociálně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 35,34
  • Průměrná čtenost 2711x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..