Jak se Krteček s Pandou stali nerozlučnými bratry..

Tak takový pocit mám z náštěvy prezidenta Číny. Ono se to tak lehko řekne. Vše se vyrábí v Číně, potřebujeme obchodní možnosti atd. atd. Nebudeme jako za Havla vydzvihovat lidská práva a Tibet.

Jenže, to je jako popřít naši historii a popřít následně polistopadový vývoj v České republice.

Jakmile si zvolíme zkratky a ne pravdu, tak ty zkratky nás doženou.

Stačí se vrátit třeba k Mnichovu. Velmoci také hledali nejefektivnější řešení pro sebe, dohodly se s Hitlerem na úkor nějakého Československa a jak to dopadlo?

Následně tyranovi čelila nejen Evropa, ale i celý svět.

Proč lidé prchají ze svých zemí? Většinou před tyranií a marně hledají pochopení v Čechách, protože my potřebujeme prostor pro sebe. 

Na jedné straně pochopitelný fakt, na druhé straně slabošský postoj země, kde se desítky let týrali a zneužívali lidé kvůli jiným než všeobecně podporovaným názorům.

Historicky jsme byli jako země zrazeni a jako národ desítky let lidsky pošlapáváni a dnes mám vyvěšovat vlajku Číny a tleskat příjezdu čínského prezidenta?

Ne, to já prostě nemůžu dělat a ani nebudu!

Jistě, mám doma určitě něco made in China, ale nebudu mlčet, když vím, že něco není dobře!

Čína není demokratická země, pošlapává lidská práva a týrá mnoho nevinných.

To, že slupnu státní večeři a podepíšu pár výhodných kontraktů, na tom nic nezmění.

A to je právě špatně. Jakmile zlo nebude kvůli svému pohodlí nebudeme nazývat zlem, tak opět skončíme v nesvobodě a nesvobodné zemi.

A třeba nám to bude jedno, protože budeme mít zdarma řízek a kaši na talíři a budeme se dívat v televizi na seriál Jak se Krteček s Pandou stali nerozlučnými bratry..

 

 

Autor: Blanka Fay | středa 30.3.2016 4:41 | karma článku: 20,46 | přečteno: 483x