I v osmdesáti se při zkouškách pořád ještě opisuje a podvádí:)

Tak už jsem opět tady s dalším příběhem ze života. Pro vás, kdo čtete pravidelně mé články jméno Miluška nebude ničím novým. Ano, to je ta má osmdesátiletá kamarádka se kterou mne pojí silné přátelství a naše noční telefonní rozhovory...

Poslední dobou jsme naši pravidelnou komunikaci lehce omezily, protože Miluška studuje Univerzitu třetího věku a měla před zkouškami. Jak sama pravila mozek se musí cvičit, aby nezlenivěl a když já opět studuji, tak ona musí také..

Když mi začala vyprávět jak se začíná učit na zkoušky, a že to určitě neudělá, tak jsem jí vždy s humorem říkala, že čtyři hodiny denně jsem se učila leda před bakalářskými státnicemi, a ať se nestresuje, že to určitě udělá.

No neudělám zoufala, mně už to do tý hlavy pořádně neleze. Jak neleze, odpovídala jsem. Tak mi řekni otázku co už umíš. Miluška spustila a já byla ráda, že stíhám aspoň zhruba chápat o co jde.

Při pojmu plazma a CO2 jsem začala sama v duchu zoufat, že jsem na střední asi měla dávat víc pozor a k čemu mi ty samé jedničky byly, když už si nic nepamatuji.

Dobrý říkala jsem, sice jsem tě stíhala jen trochu, ale to uděláš neboj. Budeš nejlepší...

Blížil se den zkoušek a Miluška se smířila s tím, že ji možná poprvé v životě od zkoušek vyrazí. ( Jinak vystudovala v mládí dvě vysoké školy ). Vždycky jsem se musela smát, když mi líčila jak probíhají přednášky.

No tam jsou takový babky a dědkové víš.. Jaký babky ptala jsem se? Kolik jim je? No asi kolem šedesáti.. Jó babky říkám, tobě je teprve osmdesát viď?

No to ti je taková sranda pravila Miluška. Já občas usnu a sousedka taky. Tak jsme domluvený, že do sebe vždycky šťouchnem, aby to nebylo tak blbý..

Srdečně jsem se na celé kolo rozesmála.Tak vy tam takhle chrápete jo?

Zkoušky proběhly a já už jsem žhavila telefonní linku. Tak co? Dobrý?

Samé jedničky zněla odpověď..No vidíš, vždyť jsem ti to říkala a jaký to bylo?

Měli jsem dvě ústní zkoušky a tři písemky. A prosím tě já jsem byla jediná, která jsem neopisovala. Oni vždycky všichni vytáhli skripta a normálně to tam opisovali nebo měli taháky.. Opisovali jo? Taháky?

Tak to už jsem propukla v hurónský smích.

Dámy a pánové ano ani v osmdesáti letech se při zkouškách nic nemění. Pořád se ještě opisuje a podvádí..:)

www.blankafay.com

Autor: Blanka Fay | čtvrtek 4.12.2008 16:15 | karma článku: 24,18 | přečteno: 1853x