Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Martina 77

9. 3. 2009 10:22
nejlepší jsou rekontrukce bytů u sousedů

nám se to stalo hned po přištěhování, byt dole se rekonstruoval 3 měsíce!!! od rána do večera a to jsem byla s miminkem doma!! Dovede si to představit snad jen ten, kdo prožil. Utíkala jsem s kočárkem ven i za větru a deště. A jak každý ví, miminko je zvyklé dvakrát denně spát, což za zvuků zbíječek a kladiv moc nejde... Po roce se rozhodli pro rekonstrukci pro změnu sousedi nad námi....Rv

0 0
možnosti
DK

Kruxminor

9. 3. 2009 9:12
...

pokud jste si byt koupila, byt je novostavba a slyšíte všechny sousedy okolo, tak je jednoznačně chyba buď u prováděcí firmy (dost pravděpodobné) nebo se projektant nezabýval detaily jako je kročejová izolace podlah, zvuková izolace mezi jednotlivými byty (dvojté příčky, zdvojené stěny, apod.). Všechny tyto skutečnosti se dají dohledat (bohužel to stojí spoustu behání a dokazování), ale vyník se najde vždy, i když se budou všichni do problému zainteresovaní kroutit jak žížaly. Co se týká provozu sportovního centra (sqash, spining), tak při projektování musí být na tyto provozy myšleno a konstrukce se k takovým účelům musí přizpůsobit (zesílené zvukové izolace, materiály pohlcující zvuk, případně jeho rozštěpení, atd.). POkud se zjistí, že takový provoz nebyl při projekci/realizaci zamýšlen, majitel prostor, který si takový provoz usmyslí, musí prostory upravit na vlastní náklady, aby byly splněny veškeré požadavky co se hygienické...

0 0
možnosti
DK

Kruxminor

9. 3. 2009 9:12
Re: ...

... normy týká.  Otázkou ovšem zůstává, jak je možné, že byl dům za takových okolností skolaudovaný :-P

Na vašem místě bych si tohle nenechal líbit

0 0
možnosti
SB

SergeS

8. 3. 2009 19:09
Asi budu nejstastnejsi clovek v Praze ...

Mam velke stesti ( specielne na Jiznim meste ) ze bydlim v poslednim patre panelaku a z oken cumim nad okolni panelaky ( sme o 2 patra vyssi ) a hluk ze zhora nemam .... ale ty novostavby to neni (Y) -  hlavne kdyz se setri materialem a tloustka zdi je minimalni mozna a povolena ... A s vytahem jak tu uz nekdo psal my mame jiny problem - nekdo zapomel vymenit dvere ve vsech patrch krome prizemi , a kdyz nedovrou tak vytah je bloklej ( treba v 10. patre ... a ja mirim do 11. )

0 0
možnosti
A

AncientMariner

8. 3. 2009 11:30
Hluk

Zvuková propustnost cen není jen problémem novostaveb. Bydlím v paneláku a nad obývákem má obývák byt, jehož majitelka se směje ráda, pořád a hlasitě. Je to jako by seděla vedle mě. Nad ložnicí má obývák nějaký student, který rád poslouchá "hudbu" a hlasitě. Oblíbená doba jeho hudebních performancí je mezi 22:00 a 01:00. A to pouze pokud zrovna nesložil zkoušku a nemá na návštěvě skupinku podbných hudebních nadšenců (plus chlast a trávu). Znám všechny jeho desky nazpaměť. No, a  k tomu si důchdkyně z bytu odnaroti koupila čokla, kterého naprosto nezvládá venečit tak ten pes štěká. Je jak hodinky. Vždy o půlnoci a pak v pět ráno... Co s tím? Nic. Psa neotrávím, smějící se bestii nezardousím. Tak občas chdím vynadat studentíkovi...;-D

0 0
možnosti
A

AncientMariner

8. 3. 2009 11:31
Re: Hluk

Zvuková prostupnost zdí, samozřejmě....

0 0
možnosti
P

Paulus

8. 3. 2009 9:45
rady

Dobrý den,

přeju Vám hodně trpělivosti. Co se týče hlukové zátěže tak s tím mám vlastní zkušenosti. Léta jsem bojoval s hlučným výtahem až jsem zjistil, že podle kolaudace nesmí jezdit v noci a v domě to bylo zatajováno. Spával jsem s vatou v uších. Posléze jsem to i proměřil a zjistil jsem, že u mne nejsou splněny ani denní hlukové limity. V případě zájmu Vám mohu zaslat nějaké tipy. Krajské hygienické stanice mají povinnost se zabývat podněty - většinou řeknou, že oni hluk neměří a dodají ať si ho změříte sami - certifikované firmy měří za jeden měřící bod od 6 do 10 000 Kč. Hygienická stanice může zakázat zdroj hluku nebo udělit pokutu až 2 mil. Kč. Hlukoměr Sl 100 stojí 1000 Kč a SL 200 kolem 2000 Kč (to je přístroj 1. třídy) a můžete si to namátkou proměřit sama a poté s tím operovat u vlastníka budovy/ stavební firmy/ sousedů. 

Bohužel u mnoha novostaveb se jedná o neodstranitelné vady neb jsou konstrukční a žádná protihluková izolace nepomůže a nebo jen málo.   

0 0
možnosti
J

jonee

8. 3. 2009 8:33
Chápu

Naprosto Vás chápu, je to neštěstí, když si člověk koupí byt, zadluží se na celý život a sousedi mu takdo ničí život. Problém je nejen s sousedech, ale hlavně v odfláknuté práci developerů, kteří se snaží za každou cenu ušetřit a šidí co se dá. Zvuková izolace nedosahuje normy, používají se co nejlevnější materiály. Dokonce jsem slyšel, že jeden developer odděloval jedlotlivé byty sádrokartonem!!! Jedno z řešení, i když vše neřešící je, dodatečná zvuková izolace, ale ta zase zmenší výměru bytu, tak draze zaplacenou. Pokud je to u Vás neúnosné, zjednejte si soudního znalce a požadujte dodatečné úpravy na náklady zhotovitele a slevu za následné zmenšení obytné plochy bytu. Samožřejmě je nejlepší před koupí bytu zjistit a ověřit si zvukovou (a tepelnou) izolaci, je to totiž jedna z nejdůležitějších věcí. Ostatní se dá nějak zařícit, opravit, ale nedostatečná zvuková izolace těžko.

0 0
možnosti
MB

ma.bre

8. 3. 2009 0:14
Jen se nepo.....,

každý si jednou za čas chce opravit svůj byt. Pokud potřebujete absolutní klid, odstěhujte se z "činžáku" do vily o samotě, Jestli je to pro Vás nedostupné, tak holt musíte přežít bydlení se sousedy. A to platí i pro příspěvek od "Pavlik!", jestli nemúžete spát, protože Vám soused prdí do vany, tak se musíte odstěhovat!

0 0
možnosti
K

kilgore

8. 3. 2009 1:33
Re: Jen se nepo.....,

Co to tady proboha plácáte za nesmysly? Proč by se někdo musel stěhovat kvůli neohleduplnému sousedovi? A co když se přestěhujete do vily o samotě a každý den Vám kolem baráku budou jezdit třeba blázni na čtyřkolkách nebo něco podobného. To se pak budete muset odstěhovat na Měsíc? Proberte se. Stačí, když se k sobě budou sousedi chovat ohleduplně, a můžete žít v klidu i v činžáku.

0 0
možnosti
AA

Pavlik!

7. 3. 2009 23:40
No tak to jako by jste bydlela u nás.

Zrovna teď bych už šel docela rád spát, ale bohužel - právě nadešel čas mojí sousedky nade mnou: hrkání, bouchání, šoupání nábytku, napouštění vody, praní, sprchování, splachování, řinčení nádobí,........a to bude tak minimálně do jedné v noci. Přes den zase nastoupí druhá směna - soused od vedle: dunění hudby, atd. Ještě že jsem doma jenom o víkendu, tak aspoň přes týden se vychrním v klidu.

0 0
možnosti
SR

starej rakusak

7. 3. 2009 20:11
u nas nesmi ve dny klidu a odpocinku

byt nikdo rusen, jinal policie zasahuje a pokuty, u vas v ciganove vsechno mozne a vy chcete radit vyspele evrope;-D

0 0
možnosti
J

jirkaknop

8. 3. 2009 7:16
Re: u nas nesmi ve dny klidu a odpocinku

Žil jsem v různých městech Ecropy a nevím,kterou zemi máte na mysli. Všude v sobotu a v neděli byly diskotéky , koncerty , sporty atd. Nevím , kdy vyspělá Evropa se baví? Místo práce?  

0 0
možnosti
R

rulemaniac

7. 3. 2009 19:17
tak se brante

dum je schvalen pro telocvicnu? bylo to v projektovem planu? pokud ano je spravne odhlucnena aby splnovala podminky? hygienicka stanice muze (a i musi) provest prislusna mereni hluku na vas podnet, pokud dochazi k ruseni nocniho klidu je tu policie (MP,statni), cest je mnoho jen v nasem absurdistanu je hodne lidi uz linych se o to pokusit bojovat. ale bez boje to nepujde

0 0
možnosti