Důchod, který bude na odstřel..

Včera na Kladně spáchali sebevraždu a vraždu dva důchodci. Dle serveru novinky.cz jim bylo 88 a 92 let a důvodem v dopisu na rozloučenou uvedli špatné zdraví, stáří a sociální situaci.

Aktuálně.cz uvádějí, že šetření napříč Evropou dělá z lidí sociální případy a v Řecku stoupla sebevražednost na 40 %. Žádná hezká čísla, že? Dnešní doba není úplně jednoduchá pro hodně lidí, zvláště při tak vysoké nezaměstnanosti, státu, který hospodařit moc neumí, Evropské unii, která dotuje nedatovatelné a svým týmem úředníků by nasytila klidně celý Kypr.

Doba je složitá a jednoduché odpovědi neexistují. Lidem dá hodně práce dostat se ze sociálního dna na nějakou slušnější životní úroveň.

Když se podívám na Předlické ghetto v Ústí nad Labem, tak jsem ráda, že tam v blízkosti nebydlím.

A to je jen jeden z dalších problémů, který by měl stát řešit.

Místo toho prezident Zeman navrhuje bývalou první dámu za velvyslankyni na Slovensku.

To má být vtip?

Tragédie naší země je, že každý pumpuje stát, jak jen může, a ty peníze už nelze nikde brát.

Určité vrstvy obyvatel jsou už tak sociálně na dně, že hůř už být nemůže, romskou problematiku stále neřešíme, neumíme nebo nechceme vyřešit a pár „blbců“ ještě podniká.

Sehnat normální zaměstnání je dnes zázrak, takže pokud nechci skončit na ulici, tak opět začnu podnikat nebo je tu ještě stát. Můžu zkusit volby do Senátu, Parlamenu nebo nějaké pěkné a nudné místečko na katastrálním úřadu, kde vám telefon jen tak nezvednou, ale řvát na vás umí pěkně, milí úředníci.

Nikdy jsem nikomu nic nezáviděla, ale co je moc, to je moc. Plat exprezidenta, se doživotně pohybuje minimálně kolem 100 000 Kč, takže kolik paní Klausová přihodí do rodinného rozpočtu, kdyby se stala šéfkou české diplomacie na Slovensku?

A pak lidem vysvětlujte, že mají platit daně, pracovat a držet hubu.

A co za to dostanou?

Důchod,který bude tak na odstřel..

 

P.S. Diskuse byla bohužel nefunkční.

 

 

 

Autor: Blanka Fay | čtvrtek 28.3.2013 11:41 | karma článku: 30,59 | přečteno: 1842x